چه زمانی برای صافی کف پا لازم است از روشهای درمانی استفاده کنیم؟
با توجه به این که برخی از افراد هنگام صاف کف پا مشکلاتی دردناک و آزار دهنده مانند درد پا، زانو یا لگن و فاشیای کف پا رنج میبرند، برخی دیگر هیچگونه علائمی را تجربه نمیکنند. در ادامه این مطلب، مشاور، متخصص و جراح بسیار محترم ارتوپد دکتر حاجی آقا بزرگی به شایعترین علائم صافی کف پا میپردازد و رایجترین روشهای درمانی محافظه کارانه را بیان میکند. ایشان همچنین به اهمیت کنترل وزن در رفع درد ناشی از صافی کف پا میپردازد و زمان انجام جراحی و ضرورت آن را تعیین میکند.
منظور از صافی کف پا چیست؟
به وضعیتی که در آن قوس کف پا از بین میرود و کف پا هنگام ایستادن با سطح زمین به طور کامل تماس دارد، صافی کف پا گفته میشود. این عارضه معمولا به دلایل ارثی، آسیب دیدگی، پیری و چاقی ایجاد میشود و با شل شدن رباط و انعطاف پذیری آن که موجب فرو ریختن قوس کف پا میشود، همراه است.
صافی کف پا نه تنها موجب درد و ناراحتی در پا و کف پا میشود، بلکه زانو و باسن را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. روشهای درمانی این بیماری معمولا به صورت فردی و با توجه به شرایط بیمار در نظر گرفته میشود و شامل ارتز یا کفی طبی، فیزیوتراپی و جراحی میباشد.
صافی کف پا تا چه اندازه رایج است؟
صافی کف پا یک مشکل بسیار شایع است و بیشتر در بیماران با سابقه خانوادگی صافی کف پا، زنان، افراد آسیایی و آفریقایی و کسانی که شلی رباط دارند، دیده میشود. احتمال بروز این بیماری با افزایش سن و اضافه وزن افزایش مییابد و بسیاری از افرادی که صافی کف پا دارند، زندگی عادی خود را بدون داشتن هیچگونه علائمی میگذرانند. تنها زمانی که صافی کف پا موجب ایجاد درد میشود و بر تواناییهای افراد تاثیر میگذارد، نیاز است از روشهای درمانی مختلف استفاده شود.
صافی کف پا از چه طریقی میتواند بر زندگی افراد تاثیر بگذارد؟
صافی کف پا میتواند موجب کاهش عملکرد، درد و ناراحتی در کف پا و حتی در ناحیه زانو شود؛ بنابراین اگر دردی در ناحیه پا و زانو دارید حتما باید به یک جراح و متخصص ارتوپد مراجعه کنید. دکتر حاجی آقابزرگی میتواند مشکل بیماران را به خوبی تشخیص دهد و درمانهای متناسب با هر بیمار را تعیین کند.
اگر صافی کف پا درمان نشود چه اتفاقی میافتد؟
همانطور که گفته شد، اکثر افرادی که صافی کف پا دارند، هیچگونه علائمی را تجربه نمیکنند. اما برخی دیگر درد و ناراحتی بسیار زیادی دارند و اگر به موقع و به درستی درمان نشوند ممکن است دچار برخی بیماریهای مرتبط با صافی کف پا از جمله فاسیای کف پا، التهاب تاندون آشیل، خستگی پا، درد زانو و... شوند. در برخی موارد نیز ممکن است بیمار دچار آسیب دیدگی تاندونها یا آرتریت شو که نیاز به درمانهای بسیار گستردهتری دارد.
صافی کف پا چگونه توسط دکتر میلاد حاجی آقا بزرگی اصلاح میشود؟
گزینههای درمانی مختلفی برای درمان و اصلاح صافی کف پا وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از ارتزهای سفارشی یا تکیه گاههای قوس که به عملکرد پاها کمک میکنند و درد و ناراحتی را کاهش میدهند.
- استفاده از کفشها و بریسها که از پاها حمایت و محافظت میکنند.
- انجام تمرینات کششی در فیزیوتراپی که عضلات پا و ساق پا را تقویت میکند و موجب ثبات و بهبود عملکرد اندامهای تحتانی میشود.
- مدیریت وزن که موجب کاهش درد و فشار وارده بر کف پا میشود.
- انجام عمل جراحی در صورتی که درد و عملکرد پاها با استفاده از روشهای درمانی غیر جراحی بهبود نیابد و با شکست مواجه شود. مناسبترین تکنیکهای جراحی معمولا به علت صافی کف پا بستگی دارند و شامل روشهای انتقال تاندون یا فیوژن برای حمایت از پاها میشوند. جهت آگاهی از زمان جراحی صافی کف پا کلیک کنید.