خبرگزاری کار ایران

آشنایی با حقایق جالب پالم جمیرا و قسمت‌های مختلف آن

آشنایی با حقایق جالب پالم جمیرا و قسمت‌های مختلف آن
کد خبر : ۱۵۸۰۴۹۰

پالم جمیرا، یکی از شاهکارهای معماری و مهندسی مدرن، جزیره‌ای مصنوعی در دبی است که با شکل درخت نخل منحصربه‌فرد خود به یکی از نمادهای برجسته این شهر تبدیل شده است. این جزیره زیبا نه‌تنها به دلیل طراحی شگفت‌انگیز، بلکه به واسطه امکانات تفریحی، هتل‌های لوکس و سواحل بی‌نظیرش شهرت جهانی دارد.

هر بخش از پالم جمیرا، از تنه اصلی تا شاخه‌های نخل، دارای جاذبه‌های متنوعی از جمله هتل‌های مجلل، رستوران‌های بین‌المللی و مراکز خرید بی‌نظیر است که تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای گردشگران فراهم می‌آورد. این مقصد جذاب، با ترکیب بی‌نظیر طبیعت و معماری مدرن، مکانی ایده‌آل برای تفریح، استراحت و تجربه لحظاتی خاص به شمار می‌رود.

بخش‌های مختلف پالم جمیرا دبی

اگر از نمای بالا به جزیره پالم جمیرا دبی نگاه کنید، یک درخت نخل خرما را می‌بینید که بخش‌های مختلفی دارد. هر یک از این بخش‌ها با توجه به ویژگی‌های خود کاربرد خاصی دارند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید.

بدنه اصلی

بدنه اصلی جزیره با یک منوریل و تونل ۶ مسیره در زیر آب به جزیره و منطقه الصفوح دبی دسترسی پیدا می‌کند. جالب است بدانید که منوریل ساخته شده در این جزیره اولین و تنها منوریل خاورمیانه است.

آشنایی با حقایق جالب پالم جمیرا و قسمت‌های مختلف آن

شاخه‌های پالم جمیرا

این جزیره ۱۷ شاخه دارد که در خود خانه و ویلاهای ساحلی را جای داده‌ است. گفتنی‌ست خانه حاکم دبی یعنی محمدبن‌راشد آل مکتوم در یکی از این شاخه‌ها قرار دارد.

بخش هلالی یا موج شکن

بخش هلالی پالم جمیرا دبی شامل هتل‌های لوکس مانند آتلانتیس برای اقامت گردشگران می‌شود. این بخش از جزیره حکم موج‌شکن را دارد و مانند سپر جلوی نابودی و خسارت به پالم جمیرا را می‌گیرد. 

چالش‌های ساخت پالم جمیرا دبی 

اولین چالش برای ساخت پالم جمیرا دبی به موج‌شکن مربوط می‌شد. برای ساختن موج‌شکن این جزیره باید از ماسه‌های مقاوم دریا استفاده می‌شد و چالش این بود که ماسه‌های بیابان دبی، مقاومت و استحکام لازم برای این کار را نداشتند. برای رفع این چالش، مقدار زیادی ماسه از دریا استخراج شد و روی این ماسه‌ها، سنگ‌های بزرگی به وزن ۶ تن را قرار دادند تا ثابت بمانند. 

آشنایی با حقایق جالب پالم جمیرا و قسمت‌های مختلف آن

دومین چالش، راکدماندن آب دریا در بخش‌های داخلی جزیره و شاخه‌های آن بود. ساخت موج‌شکن باعث شده بود  آب دریا به درستی جابه‌جا نشود و در بعضی از قسمت‌ها راکد بماند. برای رفع مشکل راکدماندن آب، حلقه بیرونی جزیره به دو قسمت تقسیم شد تا آب از قسمت‌های بیرونی وارد شود و دیگر در قسمت‌های داخلی راکد نماند.

چالش بعدی به ساخت آپارتمان‌ها و ساختمان‌های جزیره مربوط می‌شد؛ چرا که ماسه‌های سست مکان مناسبی برای ساخت‌و‌ساز نبودند. برای حل این مشکل از روشی به نام تراکم ارتعاشی استفاده شد و به ماسه‌ها به عمق ۱۲ متر استحکام دادند. 

حقایق جالب درباره پالم جمیرا دبی

حقایق جالبی درباره پالم جمیرا دبی وجود دارد که دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست. این حقایق را در قسمت زیر می‌خوانید: 

  • مساحت جزیره نخل دبی حدود ۵ کیلومتر مربع یعنی ۶۰۰ برابر زمین فوتبال است.
  • پالم جمیرا دبی درواقع یک جزیره واقعی نیست زیرا جزیره به جایی گفته می‌شود که با آب احاطه و از خشکی جدا شده باشد اما پالم جمیرا با یک پل به دبی متصل می‌شود.
  • برای ساخت پایه‌های نخل جمیرا دبی از ۷ میلیون‌ تن سنگ و ماسه استفاده شده است.
  • مهندسان برای ترسیم شکل پالم جمیرا دبی از ماهواره شخصی با فناوری GPS استفاده کردند تا ماسه‌ها در جای مناسب قرار بگیرند و شکل نهایی جزیره مانند نخل شود. 
  • ساخت جزیره پالم جمیرا دبی در سال ۲۰۰۱ شروع و بعد از گذشت ۶ سال زمین آن برای ساخت‌وساز آماده شد.
  • با سنگ‌هایی که برای ساخت موج شکن جزیره استفاده شده، می‌توان دو هرم بزرگ مانند اهرام مصر را ساخت.
  • موج شکن این جزیره اولین موج شکن منحنی ساخته شده در جهان است.
  • بیشتر از ۱۲۰۰۰ نخل واقعی در مجموعه توریستی نخل جمیرا دبی دیده می‌شود.
  • مونوریل پالم جمیرا دبی روزانه بیشتر از ۲۰۰۰۰ مسافر را جابه‌جا می‌کند.
  • جزیره نخل دبی تنها جزیره ساخت بشر است که از فضا می‌توان آن را دید.
  • تونل دریایی پالم جمیرا با استفاده از ۲۰۰۰۰۰ متر مکعب بتن، ۳۰۰۰۰ تن فولاد تقویت‌کننده و ۱۱۰۰۰۰ تن سنگ ساخته شده است. این تونل بدنه اصلی جزیره را به بخش هلالی آن در ۲۵ متر زیر سطح دریا متصل می‌کند.
  • هزینه ساخت جزیره پالم جمیرا دبی ۱۲ میلیارد دلار برآورد شده که البته این هزینه شامل هزینه‌های ساخت خانه‌ها و اقامتگاه‌ها نمی‌شود.
  • با مصالح به کار رفته در جزیره نخل دبی می‌توان دیواری به ارتفاع ۲ متر و ضخامت نیم‌متر ساخت که سه دور اطراف کره زمین بچرخد.
  • فکر نکنید تمام ساکنان جزیره از سکونت خود راضی هستند چرا که رکود زیاد آب باعث شده تا جلبک‌ها در این منطقه بسیار رشد کنند و پشه‌های زیادی در آنجا جمع شوند.
  • متاسفانه ساخت پالم جمیرا دبی باعث تاثیرات مخربی در محیط زیست از جمله  تغییرات دما، امواج و از بین رفتن صخره‌های مرجانی در خلیج فارس شده است.

آشنایی با حقایق جالب پالم جمیرا و قسمت‌های مختلف آن

برای مطالعه ادامه مطلب پالم جمیرا دبی و خرید بلیط تفریحات دبی لینک‌های درج شده را کلیک کنید.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز