خبرگزاری کار ایران

ماهی صافی چگونه پخته می‌شود و چه مشخصاتی دارد؟

ماهی صافی چگونه پخته می‌شود و چه مشخصاتی دارد؟
کد خبر : ۱۲۲۰۵۸۲

آنچه که هنگام خرید "ماهی صافی" از اهمیت زیادی برخوردار است توجه به مشخصات دقیق این ماهی است چرا که به طور مستقیم طعم ماهی صافی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. ماهی صافی کوچک یا ماهی صافی بزرگ تنها در سایز با هم تفاوت دارند و ویژگی‌های کلی آن‌ها درست مثل هم است. در این متن ابتدا مشخصات ماهی صافی بررسی شده و در نهایت خواهیم گفت که ماهی صافی چگونه پخته می‌شود.

مشخصاتی که باید هنگام خرید ماهی صافی به آن‌ها دقت کنید

ماهی صافی یکی از بهترین نوع ماهی‌های جنوب است. ماهی صافی دارای تیغ‌های بزرگی است که این تیغ‌ها بسیار تیز و برنده هستند اما به راحتی قابل جدا شدن هستند. قلیه ماهی و سوخاری آن بسیار لذیذ و خوشمزه است. ماهی صافی گوشتی نرم، سفید و بدون خاری دارد. این ماهی هر چقدر کوچک تر باشد برای سرخ کردن بهتر است و گوشت آن لذیذتر و نرم تر می‌شود. همچنین، با توجه به تغذیه‌ای که دارد، جز آن دسته از ماهیانی است که بوی تندی دارند. خرید ماهی صافی جنوب و تازه

این ماهی از خانواده‌ی صافی ماهیان است. از نظر ظاهری، دهان ماهی صافی کوچک با دندان‌هایی در هر دو فک است. رنگ بدن آن در بالا برنزی، در قسمت شکم سفید و سینه قهو‌ای است. یکی از دلایل محبوبیت آن میزان تیغ خیلی کم آن است. رنگ گوشتش سفید بوده  بیشتر در مناطق هند و اقیانوس آرام دیده می‌شوند. تغذیه این ماهی جلبک‌ها است و دلیل لذیذ بودن گوشتش نیز همین موضوع است. بهترین حالت پختن آن سرخ کردنش است که اگر کوچک باشد غذای خوشمزه‌تری نصیبتان خواهد شد.

ماهی صافی یک گیاه‌خوار است که عمدتا در جلبک‌ها در آب‌های کم عمق، آب‌های ساحلی، دریاچه‌ها و صخره‌های سنگی یا مرجانی تغذیه می‌کند. این ماهی در اکثر مناطق هند و اقیانوس آرام یافت می‌شود، در گروه‌هایی که معمولا حدود 10 سال دارند. این آب‌های کم عمق بین 2 تا 20 متر عمق دارد.

اندازه‌ی طول بدن ماهیان بالغ بین 25 تا 55 سانتی‌متر است. ماهی صافی جنوب بدنی چهارگوش و انتهایی فشرده دارد. جثه و اندازه‌ی این ماهی کوچک بوده و در بزرگترین حالت به ۳۵ سانتی متر می‌رسد. دهان ماهی صافی کوچک با دندان‌هایی در هر دو فک است، همچنین باله سینه‌ای شفاف و باله شکمی سفید است.

اگر به این ویژگی‌ها دقت کنید طعم ماهی صافی که خرید می‌کنید بسیار خوب خواهد بود، زیرا شما یک ماهی صافی اصل خریداری کرده‌اید.

در این قسمت خواهیم گفت که ماهی صافی چگونه پخته می‌شود؟

سوخاری کردن یکی از پرطرفدارترین روش پخت ماهی صافی است. به دلیل بوی نامطبوع  ماهی و همچنین وجود تیغ در داخل گوشت ماهی، بعضی افراد تمایل زیادی به خوردن ماهی ندارند. اما به دلیل اینکه به هنگام سوخاری کردن ماهی معمولا از فیله بدون تیغ استفاده می‌شود و بوی آن نیز در هنگام سوخاری کردن از بین می‌رود، این روش طبخ ماهی از محبوب‌ترین روش‌ها محسوب می‌شود. ماهی صافی به این دلیل که تیغ کمی دارد گزینه خوبی برای سوخاری کردن است.

ابتدا ماهی‌ صافی را تمیز شسته به قطعات مساوی تقسیم می‌کنیم و سپس تکه‌های ماهی را در مخلوط آبلیمو و سس سویا و زردچوبه و فلفل می‌غلطانیم و برای طعم‌دار شدن بهتر، اجازه می‌دهیم یک ساعت درون یخچال استراحت کند تا طعم و مزه‌ی ادویه‌جات به درون گوشت ماهی نفوذ کند. توجه داشته باشید که چون چاشنی سویا سس مزه‌ی شوری دارد به همین دلیل برای طعم‌دار کردن ماهی از نمک استفاده نمی‌کنیم. در ادامه‌ی کار، درون یک کاسه تخم‌مرغ‌ها را شکسته و مخلوط می‌کنیم. ابتدا تکه‌های مزه‌دار شده‌ی ماهی را در آرد سفید می‌غلطانیم و سپس تکه را به درون تخم‌مرغ‌ها انداخته و خوب در آن می‌غلطانیم و بعد از آن نوبت استفاده از آرد سوخاری می‌شود. تکه‌ی ماهی را در آرد سوخاری غلط می‌دهیم تا کامل روی گوشت ماهی را بپوشاند، سپس در روغن داغ می‌اندازیم تا کامل سرخ شده و حالت تردی به خود بگیرد. حالا ماهی سوخاری لذیذ و خوشمزه‌ی شما آماده است. چند نکته برای سوخاری کردن ماهی این است که حتما ماهی را با آبلیمو یا سرکه طعم‌دار کنید. نکته بعدی این است که چون ماهی سوخاری در روغن سرخ می‌شود احتمالا مقدار زیادی روغن جذب فیله می‌شود که در نهایت کار می‌توان با استفاده از دستمال روغن اضافی آن را گرفت. همچنین برای طعم‌دار کردن ماهی می‌توان از انواع ادویه‌های جنوبی استفاده کرد.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز