خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد:

گلایه صنعتگران از بی‌تفاوتی اتابک/ صنایع در بحران انرژی؛ وزیر صمت کجاست؟

 گلایه صنعتگران از بی‌تفاوتی اتابک/ صنایع در بحران انرژی؛ وزیر صمت کجاست؟
کد خبر : ۱۵۷۳۵۷۸

به گفته صنعتگران ایرانی واکنش وزیر صمت به بحران انرژی که صنایع با آن در کشمکش هستند، منفعلانه است و اتابک حتی در حد یک همدردی با صنایع همراهی نکرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در شرایط که صاحبان صنایع در سراسر کشور با افزایش شدت سرما تولید را به دلیل قطعی برق و گاز با دشواری پیش می‌برند، خبری از اقدامات حمایتی وزارت صمت نیست و محمد اتابک تاکنون نسبت به تنگنایی که صنعتگران در آن قرار گرفته‌اند، هیچ واکنشی نداشته است؛ صنعتگران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا بر منفعل بودن وزیر صمت تاکید کرده و از انتظار خود برای دریافت حمایت از اتابک حتی در حد همدردی با تولیدکنندگان گفته‌اند.  

اتابک برای همفکری هم صنعتگران را فرانخوانده‌ است

مهدی بستانچی، رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی سراسر کشور در این باره گفت: انتظار صنعتگران از وزارت صمت این است که به هنگام وقوع بحران در جایگاه نهاد بالادست به عنوان تسهیلگر وارد عمل شود و صنعت در شرایط بحران نقش وزارتخانه را در تسهیلگری لمس کند و وزیر با برگزاری جلسات، بررسی مشکلات و اعلام نتایج به صنعتگران نشان دهد که در تلاش برای ایفای نقش خود به عنوان تسهیلگر است، با این حال از ابتدای شروع بحران تاکنون ما شاهد عملکردی که گویای این موارد باشد از وزیر صمت نبوده‌ایم.

وی افزود: حتی ممکن است وزارت صمت برای کاهش فشار بحران تمام تلاش خود را بکند، اما دستاوردی حاصل نشود. در این شرایط کم‌ترین انتظاری که از ایشان وجود دارد این است که از طریق رسانه‌ها اعلام کنند با صنعتگران همراه هستند و همه تلاش خود را کرده‌اند و از صنعتگران عذرخواهی کنند.

بستانچی تصریح کرد: خوب است ایشان بدانند که صنعتگران راهکارهایی دارند که می‌تواند در پیشبرد تولید در بحران انرژی موثر باشد و در واقع آنها آماده هستند با دولت برای عبور از شرایط کنونی همفکری کنند اما آقای اتابک حتی برای همفکری هم صنعتگران را فرانخوانده‌اند و در ارتباط با صنعتگران عملکردی به کل منفعل داشته‌اند در حالی که انتظار صنعتگران این است که در کشوری مانند ایران وزیر صمت با مشکلات آنها زندگی کند و در کف صنعت کشور حضور داشته باشد مگر غیر از این است که وزارت صمت برای حل همین مشکلات از مجلس رای اعتماد گرفته‌اند؟ ایشان وزیر شده‌اند تا جهش تولید را رقم بزنند بنابراین‌ها اگر بنا به تغییر رویکرد کنونی خود ندارند استعفا دهند تا ما همچنان سوابق درخشان ایشان در صنعت را پیش از انتصاب به عنوان وزیر صمت در ذهن داشته باشیم. 

در موضوع کمبود انرژی موضع وزارت صمت مشخص نیست

عباس جبالبارزی، نایب ‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در تشریح عملکرد وزیر صمت دولت چهاردهم گفت: وزیر محترم صمت نه در موضوع انرژی بلکه در موضوعات دیگر هم عملکرد چشمگیری از ابتدای تشکیل دولت از خود نشان نداده‌اند، انتظار این بود که ایشان برنامه خود را برای توسعه صنعتی کشور و رفع تنگناهای تولید به صورت واقعی بیان کنند و توضیح دهند که برای تحقق رشد ۸ درصدی تولید در برنامه هفتم پیشرفت چه اموری را در دستور کار دارند. 

وی افزود: در موضوع کمبود انرژی هم موضع وزارت صمت مشخص نیست ایشان همچنین هیچ دفاعی از صنایع در شرایط کنونی نداشتند این در حالی است که واحدهای صنعتی هر چند به دلیل قطعی برق و گاز دچار زیان می‌شوند اما همچنان باید به تعهدات خود به دولت متعهد باشند. 

جبالبارزی تاکید کرد: از ایشان انتظار می‌رود بر اجرای ماده ۲۵ قانون بهبود فضای کسب و کار اصرار کنند و مطالبه‌گر خسارت بخش صنعت بنا بر ماده قانونی یادشده باشند و تاکید داشته باشند که همه فشار کمبود انرژی نباید بر دوش صنعت باشد همچنین انتظار داریم که ایشان به همراه وزیر نیرو در شرایط کنونی در اتاق بازرگانی حضور یابند و برای عبور از بحران انرژی با اعضای هیات نمایندگان اتاق گفت‌وگو کنند، ایشان متولی تامین انرژی نیستند اما متولی صنعت کشور که هستند و باید معضل پیش روی صنعت را حل کنند، وزارت نیرو که آب پاکی را بر دست صنعتگران ریخته و گفته که آنها ۸۰درصد برق موردنیاز را خود تامین کنند تا مشکل برق صنایع حل شود اگر قرار باشد صنایع خود برقشان را تامین کنند پس کارکرد وزارت نیرو در این کشور چیست؟ 

افزایش تورم در پی کاهش تولید زمستانه 

یونس اکبرپور پایدار، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز در اظهارنظر در این باره گفت: بانی صنعت در کشور وزارت صمت است و هر اتفاقی برای صنعت بیفتد انتظار می‌رود وزارت صمت پیش از صنعتگران تحت تاثیر قرار بگیرد و بخش خصوصی در پیشبرد امور محل مشورت ایشان باشد با این حال متاسفانه در این یک ماهی که فشار کمبود برق و گاز بر صنایع سنگینی می‌کند هیچ گونه اظهارنظری را از سوی ایشان درباره احوال صنایع شاهد نبودیم.

وی اضافه کرد: هر روز قطعی برق در کشور ۱۰۰هزار دلار ضرر در پی دارد و بی‌تردید کمبودهای کنونی در ماه‌های آینده تاثیر خود را بر تورم خواهد گذاشت، در این شرایط انتظار صنعتگران مطالبه حقوق از دست رفته آنها توسط وزیر صمت از وزارت انرژی و اظهار این موضوع است که صنعتگران تابستان را با قطعی برق و زمستان را با قطعی برق و گاز سپری می‌کنند اما عملکرد وزارت صمت در این روزهای سخت نتوانسته رضایت خاطر صنعتگران را جلب کند. 

اکبرپور تصریح کرد: صنعتگران تبریزی با مقاومت و استدلال توانستند قطعی برق را از دو روز در هفته گذشته به یک روز در هفته جاری کاهش دهند، انتظار ما این بود که وزارت صمت اظهار کند که قطعی برق صنایع نباید به هنگام کمبود در اولویت باشد اما متاسفانه آقای اتابک چنانکه انتظار می‌رفت با شدت عمل برخورد و مواضع خود را مشخص نکرد. 

اطلاع‌رسانی ضعیف است 

آرمان خالقی، دبیرکل خانه صمت ایران نیز از لزوم اطلاع‌رسانی دولت گفت و توضیح داد: وزیر محترم صمت اگر در پیگیری حل معضل انرژی صنایع اقدامی هم انجام داده‌اند از آنجا که خبری در این زمینه منتشر نشده اطلاعی از نحوه عملکرد ایشان نیست، بنابراین این انتظار را می‌توان از ایشان داشت که تلاش‌های خود را در این باره به آگاهی صنعتگران برسانند و وقتی در اطلاع‌رسانی ضعف وجود داشته باشد دور از انتظار نیست که در مورد عملکرد ایشان این گونه قضاوت شود که بحران انرژی صنایع دغدغه‌شان نیست. 

وی افزود: صنایع حتی از آقای علی‌آبادی به عنوان وزیری که دوره‌ای را در منصب وزیر صمت قرار داشتند و مشکلات صنعت را از نزدیک لمس کرده‌اند این انتظار را دارند که درک بیشتری از وضعیت کنونی صنایع داشته باشند. 

خالقی خاطرنشان کرد: ‌با این حال من اطلاع دارم جلساتی در دولت با همین موضوع تشکیل می‌شود و حتی خود رئیس جمهور چالش کمبود انرژی صنایع را روزانه پیگیری می‌کنند، ایشان نزدیک به یک ماه و نیم است که به این موضوع وارد شده‌اند و وزرای نیرو و صمت را مورد خطاب قرار می‌دهند و از ایشان مطالبه دارند.

دبیرکل خانه صمت اظهار کرد: در شرایط کنونی اگر وزیر صمت با صنعتگران ابزار همدردی کنند، این اقدام التیام‌بخش است. 

وی یادآور شد: واضح است یک‌شبه نمی‌توان برای انرژی ظرفیت‌سازی کرد و وزرای صمت و نیرو در دولت چهاردهم میراث‌دار ضعف‌های بزرگ مدیریتی در حوزه انرژی هستند اما این دو می‌توانند حتی صنعتگران را به سرمایه‌گذاری در تولید انرژی ترغیب کنند و ما این ندا را باید از وزارت صمت دریافت کنیم و وزیر محترم باید در راس یک شورای راهبردی برای مدیریت بحران انرژی در صنایع وارد عمل شود، اینها کم‌ترین کارهایی است که می‌شود انجام داد اما تاکنون عملکردی مشاهده نشده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز