خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

جاده‌های کوهستانی گلستان به سیستم هوشمند هواشناسی مجهز شوند

جاده‌های کوهستانی گلستان به سیستم هوشمند هواشناسی مجهز شوند
کد خبر : ۱۵۵۶۷۷۴

مسئولین دولتی اعتبارات بیشتری به راهداری استان تخصیص دهند

استان گلستان بیش از ۵ هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که در یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر از آنها ۵۶ گردنه برفگیر وجود دارد. نیاز است که جاده‌های کوهستانی گلستان به سیستم هوشمند هواشناسی مجهز شوند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، استان گلستان بالغ بر ۵ هزار و ۲۵۱ کیلومتر انواع راه های اصلی، فرعی و روستایی دارد که در یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر از آنها ۵۶ گردنه برفگیر وجود دارد. درازنو، خوش ییلاق، چهارباغ به سمت توسکستان، افراتخته و مسیر چاتال- مراوه‌تپه راه‌های کوهستانی استان هستند.

حوادث جاده‌ای و در راه ماندگی به خصوص مناطق کوهستانی در زمستان بیشتر است و هر ساله بخاطر شرایط جوی ناگهانی تصادف‌های منجر به فوت رخ می‌دهد. بسیاری از مسافرین و رانندگان هم هشدارهای هواشناسی را جدی نمی‌گیرند و در محورهای کوهستانی یخ می‌زنند.

جاده‌های کوهستانی گلستان باید به سیستم هوشمند هواشناسی مجهز شوند و این سیستم ها وضع دما و میزان رطوبت هوا و سطح، اصطکاک و یخ زدگی جاده‌ها و بارندگی را از قبل هشدار می‌دهند. در این شرایط تیم‌های راهداری استان هشدار قبل از یخ زدگی سطح جاده را به صورت اتوماتیک با آب و نمک برطرف می‌کنند.

مسئولان استان باید پیگیر خرید سیستم هوشمند هواشناسی در جاده‌های کوهستانی باشد که با این کار جان مسافران حفظ شود. گلستان یک استان گردشگری است و هرساله تعداد زیادی مسافر از سراسر کشور به مناطق تفریحی و کوهستانی سفر می‌کنند. جاده‌های استان باید امکانات روز دنیا را داشته باشند.

به فصل زمستان نزدیک می شویم و بارش سنگین برف و سرما در استان شدت می گیرد که اگر جاده‌های استان و به خصوص جاده های کوهستانی تجهیز باشند مسافران به راحتی عبور و مرور می کنند و حوادث کاهش پیدا می کند.

نیاز است که مسئولان استان و شخص استاندار در خریداری ماشین های مدرن پیشرفته برای راهداری زمستانی و عملیات برف روبی جدیت بیشتری داشته باشند. نمایندگان مجلس هم باید جلسات تکراری و بیهوده را کنار بگذارند و واقعا در کنار مسئولان پای کار باشند و بودجه را از وزارت خانه بگیرند.

مدیرکل راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان گفت: برای انجام عملیات راهداری زمستانه سال جاری، میزان 8 هزار تن شن و یک هزارتن نمک خریداری و در انبار راهدارخانه های استان ذخیره سازی شده است.

عادل مصدقی اظهار داشت: جهت تامین نیروها و ناوگان مورد نیاز راهداری نیز برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است. با اعلام هشدارهای هواشناسی، روسای ستادی و شهرستانی در ادارات مرتبط حضور  می یابند و عملیات راهداری را رهبری و مدیریت می کنند.

وی با بیان اینکه محدودیت های مالی و انسانی، موضوعی مهم است که در همه حال با آنها درگیر هستیم، اظهار داشت: در حال حاضر این محدودیت‌ها را با مدیریت بهینه عوامل موجود، پیگیری و رفع می‌کنیم.

وی  ادامه داد: برای انجام بهینه عملیات راهداری در شرایط آب و هوایی زمستان تمام تلاش براین است که پروژه های نیمه تمام راهداری اعم از روکش آسفالت و ایمن سازی راه ها و خط کشی ها و نصب تابلوها و علائم قبل از تشدید و تداوم بارش ها به اتمام برسند.

وی بیان کرد: سامانه ۱۴۱ سامانه‌ای است که با بهره‌مندی از تمامی امکانات ارتباطی رایج اعم از تلفن، نمابر، پیامک و اینترنت می‌تواند به عموم افراد جامعه در سطوح گوناگون از منظر میزان آگاهی و نیاز کاربری، اطلاعات مورد نیاز را در زمینه راه‌های کشور ارائه کند.

وی افزود: سامانه تلفنی ۱۴۱ یکی از امکانات کلیدی مرکز مدیریت راه‌های کشور است که مسافران می‌توانند با شماره‌گیری تلفن ۱۴۱ در سراسر کشور از آخرین وضعیت ترافیکی کل کشور، رخدادهای جاده‌ای، مسیر و مسافت بین شهری مطلع شوند.

مصدقی گفت: همچنین نرم افزار تلفن همراه ۱۴۱ در نسخه اندروید، سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۴۱ از دیگر سامانه‌های اطلاع‌رسانی این مرکز است که در هر ساعت از شبانه روز به هموطنان خدمت رسانی می‌کند.

وی ادامه داد: استان گلستان در 7 ماهه سال جاری تعداد 285 هزار و 408 تماس را در سامانه 141 داشته است. از این تماس ها 8 هزار و 319 تماس به اپراتور متصل شده و بقیه بصورت گویا از اطلاعات سامانه استفاده کرده اند.

وی افزود: در 7 ماه سال جاری همچنین 291 شکایت مسافری و 721 شکایت باری و 164 شکایت در بخش راهها به ثبت رسیده است و به بخش‌های مربوطه جهت بررسی ارجاع داده شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز