خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه شیراز در گفت‌وگو با ایلنا:

ساخت دانشکده‌ای با ۱۸ هزار متر زیربنا از سوی یکی از دانش‌آموختگان دانشگاه شیراز / تمام هزینه‌ها را خودشان تقبل کرده‌اند

 ساخت دانشکده‌ای با ۱۸ هزار متر زیربنا از سوی یکی از دانش‌آموختگان دانشگاه شیراز / تمام هزینه‌ها را خودشان تقبل کرده‌اند
کد خبر : ۱۶۱۵۰۰۰

رئیس دانشگاه شیراز گفت: در حال حاضر یکی از دانش‌آموختگان دانشگاه شیراز در حال ساخت یک دانشکده برای ماست. دانشکده مهندسی مکانیک با ۱۸ هزار متر زیربنا، تمامی هزینه آن را خود ایشان تقبل کرده‌اند و در حال حاضر این پروژه نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت دارد و با سرعت در حال انجام است. ایشان قول داده‌اند که این پروژه را ظرف شش ماه به پایان برسانند

محمد موذنی، رئیس دانشگاه شیراز، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره چشم‌انداز این دانشگاه برای سال جدید گفت: یکی از نکاتی که در دانشگاه شیراز مورد توجه قرار دارد، حفظ کیفیت آموزش است که شامل به‌روزرسانی سرفصل دروس و ورود به حوزه‌هایی است که اکنون مورد نیاز جامعه هستند. به عنوان مثال، ما در زمینه علوم خانواده تلاش می‌کنیم که دانشکده علوم خانواده را راه‌اندازی کنیم. در زمینه معضلات اجتماعی مانند موضوع اعتیاد و مدیریت فضای مجازی، استفاده بهینه و مطلوب از فضای مجازی حال تلاش هستیم که دانشگاه شیراز را در این حوزه‌ها وارد کنیم.

وی افزود: ارتباط با جامعه و صنعت نیز به‌طور جدی برای ما مورد توجه است. در سال ۱۴۰۳، نسبت به سال ۱۴۰۰، حجم قراردادهای ما با جامعه و صنعت ۲۰ برابر افزایش یافته است، یعنی نزدیک به ۲۰۰۰ درصد افزایش و این روند همچنان ادامه دارد. این به این معناست که ما در حال تلاش هستیم تا روابط اساتیدمان با صنایع و بخش‌های اجرایی جامعه بیشتر شود. این به معنای بهره‌برداری از دانش موجود در دانشگاه در بطن جامعه است. حضور دانشگاه در کنار صنعت به این معناست که صنعت می‌تواند زمینه ارتقاء محصولاتش، افزایش کیفیت و بهره‌وری فعالیت‌های صنعتی‌اش فراهم می‌شود و همچنین می‌تواند در حوزه‌های جدید نیز ورود پیدا کند.

موذنی اضافه کرد: به این ترتیب، ابداع و نوآوری اتفاق می‌افتد. این کمک به حل مسائلی است که صنعت اکنون با آن‌ها دست به گریبان است و دانشگاه نیز می‌تواند در این راستا یاری رسان باشد، به طوری که صنعت این توانایی را پیدا کند که در حوزه‌های جدید نیز کسب و کار کند. دانشگاه شیراز در حال تلاش است که در این زمینه نیز در کنار صنعت باشیم.

رئیس دانشگاه شیراز هم‌چنین در پاسخ به این سوال که به نظرمی‌رسد برنامه‌هایی که مطرح کردید همگی در ترم مهر سال تحصیلی جدید انجام خواهند شد. آیا برای مدت باقی‌مانده سال تحصیلی برنامه کوتاه‌مدتی در نظر دارید؟ گفت: واقعاً برخی مشکلات سخت‌افزاری در دانشگاه وجود دارد. برای مثال، در حوزه اسکان دانشجویان، دانشگاه شیراز به عنوان یکی از دانشگاه‌های قدیمی با مشکلاتی روبرو است. ساختمان‌های خوابگاه عمدتاً فرسوده هستند و ما در حال تلاش برای بازسازی هستیم.

موذنی همچنین اضافه کرد: بزرگ‌ترین خوابگاه دانشجویی کشور، خوابگاه شهید مفتح در دانشگاه شیراز، ظرفیت ۲۰۰۰ نفره دارد و در حال حاضر دوهزار دانشجو در آن سکونت دارند. این خوابگاه ۱۳ طبقه و دارای ۴ بلوک است که دو بلوک‌ به‌طور کامل بازسازی شده و بازسازی دو بلوک دیگر در حال آغاز است. پیشرفت بازسازی در بلوکc شصت درصد بوده، اما به دلیل مشکلاتی متوقف شده است. بلوک d نیز نیاز به بازسازی دارد. البته ما تلاش می‌کنیم تا اعتباراتی که برای تکمیل این بازسازی‌ها نیاز است را تأمین کنیم.

موذنی همچنین در توضیح چگونگی تأمین اعتبارات این پروژه‌ها گفت: از طریق رایزنی با سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه دانشجویی، اقداماتی در دانشگاه شیراز آغاز شده است. ما یک زیست‌بوم کسب و کار دانشجویی را آغاز کردیم که تمام دانشجویان می‌توانند در کنار رشته تحصیلی خود، یک مهارت جدید یاد بگیرند و در این زمینه محصول تولید کنند و سپس این محصولات را عرضه کنند. ما از مرحله آموزش تا مرحله فروش محصول را در دانشگاه اکنون فراهم کرده‌ایم. در دانشگاه یک فروشگاه داریم در خیابان ارم شهر شیراز، نبش کوچه پنج، که نزدیک به دو هزار و پانصد محصول دانشجویی در آنجا عرضه می‌شود. دانشجو می‌آید، آموزش می‌بیند، یاد می‌گیرد و خودش محصول تولید می‌کند.

موذنی افزود: این محصول توسط یک کمیته فنی متشکل از چند نفر از اساتید ارزیابی می‌شود و اگر کیفیت لازم را داشت، با برند دانشگاه شیراز در همان فروشگاه عرضه می‌شود.این فرصت اکنون تا حدودی به حل مشکلات اقتصادی دانشجویان کمک می‌کند. بسیاری از دانشجویان می‌توانند مهارتی را یاد بگیرند و در کنار تحصیل خود در رشته‌ای خاص، مهارت‌های مورد علاقه خود را بیاموزند و محصول تولید کنند که این یکی از اقدامات ابتکاری دانشگاه شیراز بوده است.

موذنی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا دانشگاه شیراز، در تأمین اعتبارات، بر منابع حاصل از مولدسازی یا کمک خیرین هم تکیه دارد؟ گفت: ما هم به دنبال مولدسازی هستیم؛ اما یک سری اراضی متعلق به دانشگاه شیراز اوقافی هستند و از آنجایی که اوقاف برخی مشکلات برای مولدسازی دارد، ما در تلاش هستیم که از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی افزود: همچنین از ظرفیت خیرین نیز بهره‌برداری می‌کنیم. در حال حاضر یکی از دانش‌آموختگان دانشگاه شیراز در حال ساخت یک دانشکده برای ما است. دانشکده مهندسی مکانیک با ۱۸ هزار متر زیربنا، تمامی هزینه آن را خود ایشان تقبل کرده‌اند و در حال حاضر این پروژه نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت دارد و با سرعت در حال انجام است. ایشان قول داده‌اند که این پروژه را ظرف شش ماه به پایان برسانند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز