معاون فناوری رئیس جمهور در یزد مطرح کرد:
حمایت دولت از همه شرکت های دانش بنیان حتی در خانه ها

وی با تاکید به دوری از روش های سنتی کارکرد پژوهشکده ها در ایجاد شرکت های دانش بنیان گفت: به پژوهشکده های سنتی که سال به سال چراغش روشن نمی شود، نیاز نداریم بلکه باید بتوانیم با توسعه فناوری ها بازار کالاهای خارجی را در کشور تصاحب کنیم و کالاهای تحریمی را در اولویت تولید قرار دهیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: دولت از همه شرکت های دانش بنیان حتی در داخل خانه ها حمایت می کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از یزد، سورنا ستاری عصر روز پنج شنبه در دیدار با استاندار و مسئولان مرتبط استانی با بیان اینکه هدف از ایجاد معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، ارتباط میان صنعت و دانشگاه است، گفت: زبان این دو نهاد با یکدیگر تفاوت دارد و از این رو نیاز به نهادهایی است که این ارتباط را صورت دهند، همچنانکه این در دنیا نیز تجربه شده است.
وی نمونه این نهاد ها را شرکت های دانش بنیان، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری ذکر کرد و گفت: دولت از همه شرکت های دانش بنیان حمایت می کند چراکه می خواهد اشتغال را با فناوری ایجاد کند.
ستاری حوزه عمل این معاونت را در دو حوزه حوزه علوم مرز دانش و حوزه تجاری سازی عنوان کرد و گفت: دولت به مرز دانش کمک می کند ولی باید تجاری سازی را مورد حمایت قرار دهد.
وی نحوه این حمایت را اعطای وام های کم بهره اعلام کرد و تاکید کرد: اگر از هر ۱۰ سرمایه گذاری در فناوری ها، دو مورد هم به نتیجه برسد، مابقی را جبران خواهد کرد.
معاون رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به گذشت ۴ سال از تصویب قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: این قانون هنوز اجرا نشده است و توصیه ما به فعالان علم و فناوری مطالعه این قانون است.
وی با اشاره به روح حاکم بر این قانون گفت: معافیت های گمرکی و مالیاتی شرکت های دانش بنیان حتی در خانه ها یکی از تسهیلات خوب به فعالان عرصه فناوری است.
سورنا ستاری گفت: دولت به شرکت های نوپای دانش بنیان ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره اختصاص می دهد و از اینجا به همه اعلام می کنیم برای بهره گیری از تسهیلات ۱۷۰۰ میلیاردی توسعه فناوری اقدام کنند.
وی با تاکید به دوری از روش های سنتی کارکرد پژوهشکده ها در ایجاد شرکت های دانش بنیان گفت: به پژوهشکده های سنتی که سال به سال چراغش روشن نمی شود، نیاز نداریم بلکه باید بتوانیم با توسعه فناوری ها بازار کالاهای خارجی را در کشور تصاحب کنیم و کالاهای تحریمی را در اولویت تولید قرار دهیم.
ستاری ابراز امیدواری کرد تا بازار وزارت نفت، تجهیزات پزشکی و داروی خارجی ها در کشور به دست فناوران داخلی بیفتد.
سورنا ستاری با اشاره به فضای کلی دانشگاه ها گفت: این فضا، فضای فناوری نیست اگرچه در یزد شرایط بهتر است و شاید به قدمت پارک علم و فناوری یزد بر می گردد.
معاون رئیس جمهور در این ارتباط با تاکید بر تغییر برخی نگرش ها درباره همکاری اساتید با مراکز صنعتی گفت: امروز به اساتیدی نیازمندیم که بتوانند دانش و علم جزوه ها را که در کتابخانه ها و طبقه ها خاک می خورد، به فناوری تبدیل کنند. ما به این افراد نیازمندیم چراکه بیت المال پای تولید این علوم هزینه شده است.
وی همچنین به تفاهم نامه خود با رئیس سازمان میراثفرهنگی اشاره کرد و گفت: شرکت دانش بنیان حتی به صنایع دستی هم ورود کرده است.
استاندار یزد نیز در ابتدای این جلسه با بیان اینکه طرح های قابل سرمایه گذاری در استان احصا شده و منتظر سرمایه گذاران هستیم، گفت: بهترین فرصت سرمایه گذاری در استان فراهم است.
سید محمد میرمحمدی تصریح کرد: آمادگی خود را برای پشتیبانی و اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران اعلام می کنیم.
وی افزود: این جلسه بمنظور ارائه گزارش مسئولان، یک ماه دیگر باحضور دکتر علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تکرار خواهد شد.