خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل آب منطقه ای گیلان عنوان کررد:

برداشت مصالح بر اساس شیوه نامه ساماندهی رودخانه‌ها به نجات رودخانه‌ها منتهی می‌شود

برداشت مصالح بر اساس شیوه نامه ساماندهی رودخانه‌ها به نجات رودخانه‌ها منتهی می‌شود
کد خبر : ۷۷۷۱۲۹

مدیر عامل آب منطقه ای گیلان گفت: برداشت مصالح بر اساس شیوه نامه ساماندهی رودخانه ها به نجات رودخانه ها منتهی می شود .

به گزارش ایلنا از رشت، وحید خرّمی در نشست خبری که به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب و انرژی که در محل سد شهر بیجار(آیت الله بهجت) برگزار شد، گفت: سال آبی از مهرماه شروع می شود و سال گذشته جزء کم آب ترین سالهای آبی بود اما در ابتدای امسال سال پر آبی را تجربه کردیم .

خرّمی با توجه به متوسط بارش نرمال 1000 میلی متری به بارش سالانه 14 میلیارد مترمکعب در استان گیلان اشاره کرد و عنوان کرد: معدل بارش باران در استان گیلان مطلوب است اما هنوز به علت محدودیت در ذخیره سازی منابع آب ، در فصل کشاورزی با مشکلات متعدد آب در این استان روبه‌رو هستیم و ادامه داد: 238 هزار هکتار در استان زیر کشت داریم که حدود 172 هزار هکتار از آن آبخور سد سفیدرود است .

وی با اشاره به برخی مشکلات در روستاهای گیلان در خصوص تامین آب کشاورزی گفت: در محدوده مرکزی و شرق استان گیلان از جمله شهرهای‌رشت، لاهیجان و لنگرود قطع آب صورت نگرفته زیرا در این محدوده به دلیل وجود کانا‌ل‌ها، آبرسانی‌ها به راحتی انجام می‌شود و مشکل کمبود آب وجود ندارد.

 خرّمی در خصوص  مشکل آبرسانی در شهرستان صومعه سرا گفت : نوع شبکه آبرسانی در این شهرستان به گونه ای است که در برخی بخش‌ها باید به نوبت، قطعی آب داشته باشیم و تنها راه حل این امر ایجاد منابع آبی جدید است که احداث سد لاسک یکی از این موارد است که به این امر کمک می کند .

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گیلان خاطرنشان کرد: در محدوه فومنات استان گیلان نیز اقدامات اساسی برای برطرف کردن مشکلات آبی انجام شد و البته سد لاسک به تنهایی نمی‌تواند مشکل آبرسانی این محدوده از استان را برطرف کند چون این سد تنها دارای 45 میلیون مترمکعب قابلیت ذخیره‌سازی حجم آب است.

وی در خصوص نگرانی‌های فعالان زیست محیطی در خصوص سد لاسک عنوان کرد : یکی از مشکلات تالاب انزلی انباشت روسوبات رودخانه های ورودی به  تالاب است و این موضوع در حال حاضر وجود دارد و مباحث زیست محیطی عنوان شده ربطی به ایجاد سد ندارد و تاکید کرد : ما نیازمند تامین آب در آن منطقه هستیم.

 خرّمی در خصوص اعتبارات در شرکت آب منطقه ای گیلان گفت: در سال 97 ،  60 درصد از اعتبارات استانی‌تخصیص یافت که جذب شد و 10 درصد اعتبارات متمرکز کشوری در زمینه رودخانه ها و سواحل به گیلان تخصیص و جذب شد و همچنین حدود 80 میلیارد تومان تخصیص اعتبارات ملی استانی جذب شد و ادامه داد: اعتبار ملی استانی برای سال 1398 ، 48 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که امیدواریم با پیگیری نمایندگان استان گیلان در  مجلس شورای اسلامی و مسئولان بتوانیم  بیش از این مقدار اعتبار را جذب کنیم.

وی در خصوص برداشت مصالح از رودخانه ها گفت: بر اساس شیوه نامه ساماندهی رودخانه ها، برداشت مصالح بر اساس شیوه نامه مذکور می تواند به رودخانه ها کمک کند و بدین طریق رودخانه ها احیا شوند که تاکنون در کل استان 17 میلیارد تومان پروژه برای رودخانه های گیلان از طریق شیوه نامه و بدون دریافت اعتبارات دولتی برنامه ریزی شده است و ادامه داد: پیمانکارانی که به روش شیوه نامه ، مصالح را برداشت می کنند ، سود خواهند برد و رودخانه نیز بدین طریق نجات می‌یابد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گیلان با اشاره به برداشت های شن و ماسه  از رودخانه‌های این استان افزود: در راستای شیوه‌نامه‌ای که استاندار گیلان جهت احیاء رودخانه‌های استان ابلاغ کرد، شاهد تأثیرات مثبتی در رودخانه ها هستیم .

وی همچنین افزود : در حیطه فعالیت آب منطقه ای برای کنترل سیلاب، حریم رودخانه ها را باید  سامان دهیم که رودخانه پیربازار یکی از این موارد انجام شده است.

 کتیرایی معاون طرح و توسعه آب منطقه ای گیلان نیز در ابتدای این نشست در خصوص سد شهر بیجار گفت: وظیفه اصلی سد شهربیجار آبرسانی به 70 درصد ساکنان استان گیلان منجمله شهرهای رشت ، انزلی ، آستانه ، لاهیجان و توابع آنهاست .

وی با بیان اینکه سد شهر بیجار از سال 93 آبگیری شده است، گفت : از سال 93 زمانی که کل عملیات سد به پایان نرسیده بود به جهت معضلات آب شرب در پایان سال 93 سد بیجار آبگیری شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

وی افزود : در حال حاضر خط لوله ای به طول 6.5 کیلومتر برای انتقال به تصفیه خانه سنگر باید وصل شود و 700 متر از طول این لوله انجام شده و پیمانکار در حال انجام کار است.

وی ادامه داد : ارتفاع سد بیجار حدود 100 متر و حجم مخزن آن 105 میلیون متر مکعب است .هدف اصلی این سد تامین آب شرب می باشد که نیاز اصلی استان گیلان است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز