معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر :
طراحیهای شبکه برق باید بر اساس اقلیم جدید صورت بگیرد
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر گفت: طراحی های شبکه برق باید بر اساس اقلیم جدید صورت بگیرد.
به گزارش ایلنا از رشت، بیست و هشتمین جلسه کارگروه «بهینه سازی طراحی خطوط و بررسی حریم ها» با حضور رجبی مشهدی معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر در شرکت برق منطقهای گیلان برگزار شد.
رجبی مشهدی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر در کارگروه بهینه سازی طراحی خطوط و بررسی حریم ها گفت: در سال آینده با کمبود تولید نیروی برق در کشور روبه رو خواهیم بود که بخشی از این کمبود، با احداث نیروگاههای جدید حرارتی و تجدید پذیر و بخش دیگری از آن باید از طریق مدیریت بهینه مصرف انرژی برق تامین شود.
وی افزود: به طور حتم این کمبود تولید نیروی برق تامین میشود، اما نکته مهم این است که بخش انتقال هم باید به خوبی انجام وظیفه کند به نحوی که در هیچ منطقهای ما شاهد محدودیت انتقال برای تامین برق نباشیم. همچنین در بخش تولید ، نیروگاههای جدیدی که وارد مدار میشوند به لحاظ اتصال به شبکه، هیچگونه مشکلی را نباید داشته باشند. باید پیشبینیهای لازم در این بخش انجام گیرد تا چنانچه شرایط فوق العاده ای برای شبکه به وجود آمد بتوانیم با بکارگیری کامل ظرفیت های موجود در حوزه بهره برداری شبکه، پایداری و امنیت شبکه را تضمین کنیم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با اشاره به پدیده تغییر اقلیم، گفت: از تهدیدات جدی که در سالهای اخیر با آن مواجه بودیم، بحث پدیده های مرتبط با تغییر اقلیم است که نمونه های بارز آن، ریزگردها، طوفان، سیل، گرد و غبار و بارش برف های سنگین می باشدکه تاب آوری شبکه را تحت تاثیر قرار می دهد. در واقع ما وارد یک اقلیم جدید شده ایم و در این شرایط باید طراحی های خود را متناسب با اقلیم جدید انجام بدهیم تا شبکه ما از پایداری و امنیت کافی برخوردار باشد.
رجبی مشهدی مبحث حریم را از دیگر مباحث مهم صنعت برق کشور عنوان کرد و اضافه کرد: از مباحث مهم در کلان شهرها و در سایر نقاط، مبحث حریم است و در این حوزه باید به دنبال روش هایی در طراحی های خود باشیم که ضمن اینکه از تاب آوری لازم برخوردار بوده ، به لحاظ احجام و فضایی که اشغال می کنند نیز مطلوب و بهینه باشند و به عبارتی طرح های ما به کمترین فضا برای اجرا نیاز داشته باشند.
وی افزود: هزینههای سرمایه گذاری بخش انتقال واقعا سنگین است و ما ضمن اینکه باید به سمت بهره وری شبکه موجود حرکت کنیم، باید در سرمایه گذاریهای جدید هم به دنبال کاهش هزینه ها و هم به دنبال روش های جدید تامین منابع مالی باشیم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر از فونداسیون خط چهار مداره رشت- انزلی – پره سر، محل احداث بزرگ ترین پست 230 کیلوولت شرکت برق گیلان در روستای پس ویشه تحت عنوان پست 230/63 کیلوولت غرب رشت و پست های 63/20 کیلوولت توحید گلسار ، سلیمانداراب و سپیدرود بازدید کردند.