رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد؛
آغاز طرح غربالگری سلامت در محله حمیدیان رشت/ محله حمیدیان پیشتاز یک طرح ملی
طرح غربالگری سلامت در راستای اجتماعی شدن سلامت، به همت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با مشارکت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری رشت، نیروی انتظامی و سازمان هلال احمر، در محله حمیدیان رشت، گشایش یافت.
به گزارش ایلنا از رشت، شاهرخ یوسفزاده چابک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در آیین افتتاح طرح غربالگری سلامت در محله حمیدیان رشت، ضمن تشکر از شهرداری رشت به دلیل ایجاد بستر لازم برای استقرار کانون سلامت محله، گفت: در گذشته حوزه سلامت در باور عموم مردم معادل درمان بود و هنوز هم عده زیادی از مردم، سلامت را مساوی درمان می دانند و بر اساس این تعریف، بیمارستانها مسئول سلامت مردم هستند. در حالی که بیمارستان ها فقط زمانی که فرد بیمار می شود و به نها مراجعه میکند، مسئولیت درمانش را برعهده میگیرند.
یوسف زاده، تصریح کرد: مطمئناً اگر اقداماتی صورت گیرد تا افراد بیمار نشوند یا بیماریشان به مرحلهای نرسد که نیاز به بستری داشته باشند، بسیار حایز اهمیت خواهد بود.
وی ادامه داد: با ورود حوزه سلامت که فراتر از حوزه درمان است، حوزه بهداشت به کمک حوزه سلامت آمد و با طرح های پیشگیرانه خود تلاش کرد که مردم را در مقابل آسیب ناشی از عوامل بیماری زا به ویژه بیماری های واگیر؛ مثل وبا ، طائون، سل و مسایل دیگر حمایت کند. اما با تغییر سبک زندگی مردم، در حال حاضر بیشترین علت مرگ میر افراد در جامعه؛ دیابت، فشار خون و بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها است.
وی ادامه داد: بر همین مبنا استقرار پزشک خانواده از سوی وزارت بهداشت طراحی شد و قرار بود پزشک خانواده هم در روستا و هم در شهر راه اندازی شود، در این زمینه اجرای طرح مذکور فقط در روستا با کمک خانه های بهداشت با موفقیت انجام شد.
وی ادامه داد: دانشگاه برای ارائه خدمات، مردم را در محلات به چهار گروه؛ مادر و کودک، نوجوان و جوان، میان سال و سالمند تقسیم کرده و هر کدام از این گروه ها مشکلات خاص خود را دارند و باید آموزش های ویژه خود را ببیند. در این راستا، هدف فقط پیدا کردن بیمار نیست، هدف آموزش مستقیم خانوارهاست.
محله حمیدیان پیشتاز طرح ملی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان یاد آور شد: در کنار این چهار کارگروه، دو کارگروه دیگر هم وجود دارد، یکی بهداشت محیط که محیط زیست مردم را بررسی می کند و دیگری تحکیم بنیاد خانواده که مسایل مختلفی اعم از طلاق، ازدواج و ... را مد نظر دارد. در مجموع، شش کارگروه در کانون سلامت محله فعالیت خواهند کرد. البته این مهم فقط با مشارکت مردم، سازمان های ذی ربط، دانشجویان و حمایت مسوولان به انجام خواهد رسید و امروز این رسالتی که بر عهده ما است یک رسالت ملی برای ارتقای سلامت آحاد مردم جامعه است.