استاندار گیلان خبر داد:
کاهش 30 درصدی ذخائر آب گیلان نسبت به مدت مشابه سال گذشته
استاندار گیلان از کاهش 30 درصدی ذخائر آب استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش ایلنا از رشت، مصطفی سالاری در جلسه مشترک کارگروه حفاظت از منابع آب و کمیتههای تخصصی کشاورزی و آب استان گیلان ، برضرورت استفاده از ظرفیت دهیاریها در بخشهای مختلف تأکید کرد و گفت: آن دسته از کشاورزانی که از سهمیه یارانهای سوخت استفاده میکنند با مراجعه به دهیاریها اقدام به ثبت نام در سامانهی تجارت آسان کنند.
وی با اشاره به اینکه ثبت نام در سامانه تجارت آسان علاوه بر دستیابی به آمار دقیق کشاورزان بهرهمند از سوخت یارانهای موجب شفافیت میشود، گفت: صدا و سیما در این خصوص به کشاورزان اطلاعرسانی کند.
نماینده عالی دولت در گیلان کنترل سردهنهها و لایروبی انهار را از مصوبات جلسه گذشته شورای حفاظت از منابع آب عنوان و خاطرنشان کرد: تاکنون از میزان هزار کیلومتر انهار استان 400 کیلومتر لایروبی شده و برای باقیمانده آن انتظار است که آب منطقه ای با تقویت تجهیزات حداکثر تا 20 فروردین این اقدام را به پایان برساند.
وی تمام تلاشها را برای نبود دغدغه در میان کشاورزان دانست و اظهار داشت: شخم زمستانه نسبت به سال گذشته از پیشرفت خوبی برخوردار است و امیدواریم جهاد کشاورزی با استفاده از حضور دهیاران در روستاها کشاورزان را به این مسیر ترغیب کنند تا در ذخایر آب موجود صرفهجویی شود.
استاندار گیلان به تخصیص اعتبار از سوی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به ایستگاههای پمپاژ آب کشاورزی اشاره کرد و افزود: با تأمین اعتبار مذکور مشکل اعتباری در این بخش وجود نخواهد داشت و از منابع استانی نیز استفاده میکنیم.
وی به کاهش 30 درصدی ذخائر آب استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: امیدواریم در مدت یک ماه آینده تفاوت ذخائر کاهش پیدا کنند اما با این وجود به میزان ذخائر سال گذشته نخواهیم رسید.
دکتر سالاری درخصوص تاریخ رها سازی آب پشت سد برای مصارف کشاورزی گفت: زمان رها سازی با رصدی که از سوی کمیتهی فنی و پایش مدیریت بحران انجام میگیرد تا یک ماه آینده مشخص و اطلاعرسانی میشود.
وی افزود: اهتمام ویژه داریم تا کشاورزان با کمترین مشکل مواجه باشند و هرگونه تصمیم براساس مصالح و منافع کشاورز گرفته میشود.
نماینده عالی دولت در گیلان فرمانداران را مکلف به اطلاع رسانی درخصوص بیمهی شالیزارها از سوی کشاورزان از طرق مختلف بویژه دهیاران کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا فرهنگ پوشش بیمه در بین کشاورزان توسعه یابد تا در مقاطع بحرانی دغدغهی آنان کاهش پیدا کند.
وی افزود: امیدواریم با بهرهگیری از تمامی ظرفیتها کشاورزان با کمترین مشکلات احتمالی سال زراعی خوبی را پشت سر بگذارند.
استاندار گیلان گفت: اعتبار پروژههای اولویتدار مربوط به تأمین آب کشاورزی به صورت 100درصد تخصیص پیدا میکند.
وی با اشاره به اختصاص مبلغ 13 میلیارد تومان از سوی کمیتهی فنی و اعتباری استان به صندوق حمایت از کشاورزی گفت: باتوجه به اینکه صندوق کشوری حمایت از کشاورزی نیز معادل همین مبلغ متعهد به صندوق استان است امیدواریم جهاد کشاورزی استان با ارائه برنامهای مدون و متمرکز، اقدامی اساسی و اثرگذار برای حداقل یک محصول در مدتی مشخص انجام دهد.
سالاری با بیان اینکه در حوزهی کشاورزی باید جدیتر و با برنامه برای آینده گام برداریم افزود: باید از مدلهای مختلف و تجارب موجود در دنیا درخصوص نحوهی مدیریت، یکپارچه سازی مزارع و استفاده از ظرفیت مزارع کوچک استفاده کنیم.
وی بر ضرورت مطالعهی یک تیم مشاورهای حداکثر طی یک ماه از الگوهای موفق موجود در دنیا تأکید و تصریح کرد: باید یک مجموعهی مطالعاتی با مطابقت شرایط استان ما با کشورهای مشابه یک برنامه ای مدون درخصوص آیندهی کشاورزی استان ارائه کند.
نماینده عالی دولت در گیلان اظهار داشت: در حال حاضر فقط عبور از شرایط فعلی مد نظر است درصورتی که باید با اطمینان به شرایطی برسیم که تحولی به نفع کشاورز ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون نفر از طریق کشاورزی در گیلان ارتزاق میکند گفت: قطعاً با ارائه برنامه کشاورزان و مردم استان به خوبی همراهی میکنند و چنین همکاری منطقی از سوی مردم گیلان در سطح کشور بینظیر است.
در این جلسه علاوه بر ارائه گزارش از سوی مدیران آب منطقهای و جهاد کشاورزی، هر یک از فرمانداران به بیان مشکلات و دغدغههای موجود در مسیر آبرسانی کشاورزی پرداختند.