خبرگزاری کار ایران

جان احمد آقایی مطرح کرد:

جرم حاصل غفلت والدین یا ناشی از غفلت حاکمیت‌هاست/سیر صعودی طلاق در دنیا نگران‌کننده است

جرم حاصل غفلت والدین یا ناشی از غفلت حاکمیت‌هاست/سیر صعودی طلاق در دنیا نگران‌کننده است
کد خبر : ۶۰۱۷۶۷

معاون دادگستری گیلان با بیان اینکه آسیب یا جرم حاصل غفلت والدین یا ناشی از غفلت حاکمیت‌هاست، گفت: بداخلاقی و کج رفتاری ریشه بسیاری از بیماری ها و امراض است.

به گزارش ایلنا از رشت به نقل از روابط عمومی دادگستری گیلان، دو مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده تحت عنوان «اندیشه نیک» و «آریانا» با همت و تدبیر وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در شهر رشت آغاز به کار کرد.

جان احمد آقایی، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گیلان در حاشیه این مراسم با اشاره به تحولات حیات بشر در طول تاریخ، اظهار کرد: بشر همواره در دو بعد دچار آسیب و تهدید بوده است.

وی اولین تهدید را در حوزه امراض و بیماری‌ها دانست و افزود: بیماری‌های متعدد و متنوع سبب شده زندگی مردم به خطر بیفتد اما بشر توانسته با تلاش، تحقیق و پژوهش تا حدودی با این بیماری‌ها مقابله کند و آسیب‌های آن را کاهش دهد.

معاون دادگستری گیلان، بعد دوم آسیب‌های بشری را بداخلاقی و کج رفتاری به عنوان منشا آسیب یا جرم دانست و تصریح کرد: بشر با ورود به هزاره سوم و کسب موفقیت های فراوان در غلبه پیدا کردن بر آسیب‌های اخلاقی و رفتاری ناکام بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه آسیب یا جرم حاصل غفلت والدین یا ناشی از غفلت حاکمیت‌هاست، خاطرنشان کرد: بداخلاقی و کج رفتاری ریشه بسیاری از بیماری ها و امراض است زیرا از نعمت‌های خداوند به درستی استفاده نکرده‌ایم.

وی اضافه کرد: آسیب‌های اجتماعی علاوه بر اینکه نشات گرفته از عدم تربیت صحیح فرزندان توسط والدین است، به بی‌توجهی دولت ها نیز بازمی‌گردد. یکی از آسیب‌های اجتماعی که امروزه با آن مواجه هستیم، مقوله «طلاق» است که متاسفانه نه تنها در جامعه ما،بلکه در دنیا سیر صعودی و نگران کننده دارد.

آقایی با اشاره به چرایی روند افزایشی طلاق، یادآور شد: اگر والدین نقش تربیتی خود را به درستی و با کیفیت گذشته ایفا می‌کردند با آمار بالای طلاق، خشونت و بداخلاقی مواجه نبودیم. در واقع غفلت والدین سبب شده که طلاق به آسیب اجتماعی مبدل شود.

وی با بیان اینکه الگوپذیری فرزندان از خانواده آغاز می شود، گفت:خانواده در دنیا با بحران رو به روست اما جامعه ما با آموزه های دینی تربیت پیدا کرده و تا حدودی خانواده برای ما دارای شانیت است اما باید قبول کنیم که ساختار و کارکرد خانواده دچار تغییر شده است. به‌عنوان مثال برخی زوج های جوان با نگهداری از سگ به فکر فرزندآوری نیستند.

معاون دادگستری گیلان با تصریح بر ضرورت بومی‌سازی دیدگاه های غربی به جای تقلید کورکورانه یادآور شد: والدین تربیت را به نهادهای آموزشی واگذار کرده اند و برای تربیت فرزندان وقت نمی گذارند لذا اگر می‌خواهیم آسیب های اجتماعی را کاهش دهیم، باید به فرزندان توجه داشته و در تربیت آنان کوشا باشیم.

این مقام مسئول، ازدواج را رکن مهم تشکیل خانواده دانست که دارای تقدس است و عنوان کرد: ازدواج در تمام مکاتب بشری ممتاز و دارای اهمیت ویژه است لذا نیازمند خدمات روان شناسی برای هدایت و کنترل آن هستیم.

وی با بیان اینکه طی سال های گذشته شاهد افزایش طلاق در استان گیلان بودیم، اظهار کرد: از سال گذشته، دستگاه قضایی تولیت خدمات مشاوره ای ازدواج و تحکیم بنیان خانواده را بر عهده گرفته و خوشبختانه در یازده ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال 95، توانستیم میزان طلاق را در استان کاهش دهیم از رتبه دوم به رتبه هفتم برسیم.

آقایی، از فعالیت 30 مرکز مشاوره در رشت خبر داد و خاطرنشان کرد: باید خانواده ها و جوانان را تشویق کنیم که به این مراکز مراجعه کنند و از اهل فن و دانش مشورت بگیرند.

معاون دادگستری گیلان، با بیان اینکه یک سوره از قرآن کریم به شورا و مشورت اختصص دارد، تصریح کرد: اهل تعقل مشورت را دوست دارند و در آموزه های دینی بر مشاوره و مشورت کردن تاکید فراوان شده است. از نظر حضرت امیرالمومنین علی(ع) نیز، مشورت کردن مطمئن ترین پشتوانه بوده و انسان را بی نیاز می کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز