خبرگزاری کار ایران

اولین همایش معاونان و کارشناسان اجتماعی فرمانداری‌های گیلان برگزار شد

اولین همایش معاونان وکارشناسان اجتماعی فرمانداری‌های استان گیلان با موضوع سرمایه‌های اجتماعی و نقش آن در کاهش آسیب‌های اجتماعی از سوی اداره کل امور اجتماعی وفرهنگی استانداری گیلان برگزار شد.

به گزارش ایلنا از رشت، امروز اولین همایش معاونان و کارشناسان اجتماعی فرمانداری‌های استان گیلان با موضوع سرمایه‌های اجتماعی و نقش آن در کاهش آسیب‌های اجتماعی از سوی اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان برگزار شد.

در این همایش یک روزه که 40نفر از معاونان سیاسی اجتماعی و کارشناسان این حوزه در فرمانداری‌ها و کارشناسان اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان حضور داشتند، مباحث مختلف فرهنگی و اجتماعی استان مورد بررسی قرار گرفت.

یونس رنجکش سرپرست اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان در این همایش با تأکید به ضرورت شناخت بهتر آسیب‌ها و چالش‌های اجتماعی از فرمانداری‌ها و کارشناسان اجتماعی و فرهنگی آنها به عنوان سربازان خط مقدم این شناخت یاد کرد.

وی ادامه داد شناخت مناسب از مشکلات می‌تواند نقش مهمی در برنامه‌ریزی‌ها در راستای اقدامات پیشگیرانه و درمان بیماری‌های اجتماعی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه توجه به داشته‌های فرهنگی و اجتماعی به عنوان سرمایه‌های جامعه می‌تواند در برنامه‌ریزی‌ها برای بهره‌وری مناسب از این ظرفیت‌ها بسیار تأثیرگذار باشد افزود: کارشناسان حوزه اجتماعی و فرهنگی باید درک درستی از واقعیت‌های جامعه خود داشته و این شناخت را برای برنامه‌ریزی به تصمیم سازان منتقل کنند.

به گفته رنجکش، آسیب‎های تولید شده در هر جامعه‌ای آثارش به همه برمی‌گردد پس همه باید در این زمینه احساس تکلیف و مسؤلیت کنند.

وی فرهنگ‌سازی و آموزش را از اقدامات مهم در این عرصه عنوان و خواستار فراگیر شدن آموزش در جامعه شد.

رنجکش افزود: حساس سازی جامعه به مشکلات اجتماعی و تهدید خطرات این مشکلات در زندگی افراد جامعه می‌توانند آنان را برای همراهی در اقدامات پیشگیرانه و  درمان بیماری‌های اجتماعی تشویق کنند.

وی ادامه داد: استان گیلان با مشکلات مختلفی در زمینه آسیب‌های اجتماعی برخوردار است و برای عبور از این مشکلات باید بتوانیم برنامه‌ریزی‌ها را بر اساس واقعیت‌های اجتماعی موجود انجام دهیم.

وی با اشاره به دیر بازده بودن برنامه‌های فرهنگی یادآور شد: نباید انتظار زودبازده بودن کارکردهای فرهنگی در جامعه داشته باشیم چون این موضوع غیر ممکن است.

وی اعمال سلیقه را براساس شناخت و درک فردی از مشکلات رسیدن به توسعه پایدار فرهنگی و اجتماعی در جامعه عنوان کرد ویادآورشد: در حوزه معرفت دینی و آموزه‌های آن همه ابزارها برای رسیدن به جامعه ایده آل دیده شده است و تنها حلقه مفقوده در این زمینه عدم برنامه‌ریزی اصولی در برخورداری از این آموزه‌هاست.

کد خبر : ۳۶۴۸۴۵