راهاندازی 29 ایستگاه ردیابی آفت مگس زیتون در گیلان
معاون جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد: 29 ایستگاه ردیابی آفت مگس زیتون در باغهای استان راهاندازی شده است.
به گزارش ایلنا از رشت، حبیب جهانساز صبح امروز در جمع مدیران دستگاههای اجرایی گیلان بیان کرد: ورود محصولات کشاورزی و نهادههای کود و سم و جلوگیری از محصولات قاچاق در راستای پدافند غیرعامل حائز اهمیت است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان به مساحت 14 هزار و 44 کیلومتر مربعی گیلان اشاره کرد و افزود: گیلان 9دهم درصد از مساحت کشور را دربر میگیرد و 28 درصد از جمعیت این استان در بخش کشاورزی شاغل هستند.
وی خواستار بهروزرسانی قرنطینهها در گمرکات استان شد و بیان کرد: هیچ محمولهای نباید بدون مجوز وزارت بهداشت وارد کشور شد.
جهانساز در ادامه به ورود مگس زیتون از سال 83 به گیلان اشاره کرد و یادآور شد: سال گذشته با پیشآگاهی 8 هزار و 300 کیلومتر از باغهای زیتون زیر کشت رفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تولید سالانه 13 تا 14 هزار تن محصول زیتون در استان، افزود: 22 هزار نفر بهرهبردار در باغهای زیتون استان فعالیت میکنند.
جهانساز به تمرکز آفت مگس زیتون در دو هزار هکتار از باغهای رودبار اشاره کرد و افزود: بیشترین فعالیت آفت مذکور در روستای کلشتر است.
وی مهمترین آفت درختان زیتون را مگس زیتون خواند و تصریبح کرد: 29 ایستگاه ردیابی آفت مگس زیتون در باغهای استان راهاندازی شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در 6 هزار و 200 هکتار از باغهای زیتون در گیلان پیشآگاهی انجام شده است، گفت: آفت مگس زیتون در سه هزار هکتار از باغها کنترل شده است.
وی به روشهای بیولوژیک مقابله با آفت مگس زیتون در قالب توزیع کارت زرد چسبنده به طور رایگان بین کشاورزان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: سال 94 خسارت مگس زیتون به باغهای استان به کمتر از دو درصد کاهش پیدا کرد اما امسال درصد آفت در بعضی از مناطق بالا است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان از مبارزه با ملخ بومی مراکشی از 12 فروردین ماه جاری در گیلان خبر داد و گفت: امسال اوج فعالیت ملخ بومی مراکشی را در استان داریم.
وی با اشاره به اینکه تلههای پروتئینی برای جلوگیری از گسترش آفت زیتون در باغها نصب شده است، بیان داشت: کفبر کردن دو هزار هکتار از باغهای زیتون از راهکارهای مقابله با آفت مگس زیتون است و بهدنبال تامین منابع آن هستیم.
جهانساز روشهای کنترل مگس زیتون را متفاوت خواند و افزود: اصلاح روشهای آبیاری سنتی، جمعآوری میوههای آلوده در پایان فصل، هرس درختان، مبارزه با دیگر آفتهای درخت زیتون از جمله اقدامهای انجام شده است و در 6 هزار و 300 هکتار از باغهای جدید مشکلی نداریم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه در کنترل آفت ملخ موفق عمل کردیم، اظهار کرد: اکنون تنها با کانون زادوولد ملخ مبارزه میکنیم و اجازه ندادیم ملخ بال در آورده و پراکنده شود.