قوانین ناکارآمد در عرصه تجارت باید اصلاح شود
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان ضعف برخی قوانین در نظام تامین تا توزیع کالا و خدمات را از جمله مهمترین نواقص موجود در عرصه تجارت برشمرد و گفت: تکمیل زیرساختها و اصلاح برخی از قوانین ناکارآمد از مهمترین اموری است که باید با جدیت به آن پرداخته شود.
به گزارش ایلنا، محمدحسین اصغریان در نشستی که با حضور مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، بر اهمیت نظام بازرگانی و تولید و خدمات تاکید کرد و افزود: سهم بزرگی از درآمدزایی و اشتغال در کشورهای پیشرفته دنیا از طریق سیستمهای نوین عرضه و توزیع کالا و خدمات مانند IT و ICT و سایر روشها بدست میآید.
وی خاطرنشان کرد: پرداختن به نظام بازرگانی تولید و خدمات میتواند متضمن ارزش افزوده فراوان و بیش از سایر فعالیتهای اقتصادی باشد.
اصغریان جهش از ساختارهای سنتی به ساختارهای نوین در تجارت را از الزامات اساسی در نیل به ایجاد نظام بازرگانی تولید و خدمات عنوان کرد و افزود: فرسودگی شدید ناوگان حمل و نقل، ضعف برخی قوانین در نظام تامین تا توزیع کالا و خدمات، کمبودهای زیرساختی در حمل و نقل از مهمترین نواقص موجود در عرصه تجارت است.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا تکمیل زیرساختها و اصلاح برخی از قوانین ناکارآمد از مهمترین اموری است که باید با جدیت به آن پرداخته شود.
اصغریان با اشاره به موقعیت منحصربفرد گیلان و دارا بودن مرزهای آبی، خاکی و هوایی با کشورهای حاشیه دریای خزر تصریح کرد: همجواری با کشور روسیه با دارا بودن ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت، تحریمهای اخیر غرب برعلیه این کشور و از سوی دیگر وجود مناسبات دوستانه بین ایران و این کشور و نیاز روسیه به تامین اقلام و محصولات کشاورزی و صنعتی، میتواند نقطه عطفی در توسعه تجارت و بازرگانی خارجی برای استان باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با اصلاح قوانین و مقررات در برنامه ششم توسعه و دوری از بخشی نگری و اولویت بخشی به منافع کشور شاهد رشد و بالندگی تولید و تجارت باشیم.
در ادامه این نشست رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از فعالیت ۲۶۰۰ واحد صنعتی با ایجاد اشتغال برای بیش از ۸۷ هزار نفر خبر داد و افزود: هم اکنون استان گیلان دارای ۳۴ شهرک و نواحی صنعتی و یک شهر صنعتی است.
علی منتظری همچنین از اجرای احداث یک هزار و ۱۰۰ طرح صنعتی در استان خبر داد و افزود: نیمی از این طرحها دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد هستند.
وی با اشاره به ظرفیتهای تولیدی و صنعتی گیلان از ظرفیت ۴ میلیون تنی تولید فولاد و ۸۰۰ هزار تنی ظرفیت تولید فولاد خام در گیلان خبر داد و افزود: ظرفیت تولید سیمان در گیلان ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن و ظرفیت تولید کاشی و سرامیک ۹ میلیون مترمربع است.
منتظری از افزایش ظرفیت تولید صنایع سلولزی خبر داد و افزود: تا سال آینده ظرفیت تولید این محصولات به یک میلیون مترمکعب خواهد رسید.
وی همچنین تولید محصولات غذایی و دارویی در استان را یکی از مهمترین توانمندیهای گیلان در عرصه سلامت و بهداشت عنوان کرد.
منتظری در ادامه از فعالیت ۱۱۰ واحد معدنی در گیلان خبر داد و افزود: گیلان دارای معادن غنی غیرفلزی مانند میکا، سیلیس، شن و ماسه کوهی میباشد که بیش از یک هزار و ۷۰۰ نفر نیز در بخش فعالیتهای معدنی در استان مشغول به فعالیت هستند.
وی همچنین از فعالیت بیش از ۱۰۰ هزار واحد صنفی و ۱۵۰ شرکت پخش سراسری و استانی در گیلان خبر داد و افزود: با توجه به ظرفیتهای صنعتی و معدنی استان میبایست در نظام توزیع کالا به عنوان حلقه اتصال تولید و مصرف تحول نوینی ایجاد کنیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان خاطر نشان کرد: اجرای مطالعات کاربردی و عملی ساختن آنها در ارتقاء زیرساختهای لازم برای تجارت و بازرگانی مهمترین نیاز استان در توسعه تجارت است.
گفتنی است مدیرکل خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیات همراه از ۳ واحد صنعتی، دو شرکت پخش کالا و تجهیزات بنادر گیلان نیز بازدید کرد.