خبرگزاری کار ایران

گردشگران به فکر پاهای کشاورزان باشند

گردشگران به فکر پاهای کشاورزان باشند
کد خبر : ۲۲۷۸۹۵

پرتاب بطری‌های شیشه‌ای از سوی گردشگران در شالیزارها، زشت‌ترین ارمغان مسافرین به طبیعت گیلان است.

گردشگران با پرتاب بطری‌های شیشه‌ای نوشیندنی‌هایشان به شالیزار‌ها پای کشاورزان را زخمی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، استان گیلان ۲۳۸هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که هرساله در این شالیزار‌ها ۷۵۰هزار تن برنج سفید تولید می‌شود. کشت و کار در شالیزار‌ها معمولا از اواخر فصل زمستان با شخم زمستانه آغاز می‌شود و تا اواخر شهریور ادامه می‌یابد. پس از برداشت برنج برخی از شالیزار‌ها به کشت دوم اختصاص پیدا می‌کنند و برخی دیگر هم خالی می‌مانند.

گیلان استانی زیبا است که هر فصل آن مناظر بسیار دیدنی دارد و به همین دلیل در همه فصول گردشگران زیادی برای گذراندن تعطیلات و اوقاتی خوش به گیلان می‌آیند، اما شاید ندانند که با پرتاب بطری‌های شیشه‌ای نوشیندنی‌هایشان به شالیزار‌ها، پای کشاورزان را زخمی می‌کنند. آن‌ها زمان زخمی شدن کشاورزان را نمی‌بینند زیرا وقتی که زنان کشاورز برای نشاء به شالیزار‌ها می‌روند فصل زمستان و یا اوایل بهار است.

صنم محمدپور یکی از کشاورزان شهرستان رشت در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: سال گذشته به محض ورود به شالیزار، برای کشت نشاء خرده شیشه‌ای به پایم فرو رفت وبه ناچار راهی بیمارستان شدم.

وی اضافه کرد: با توجه به قیمت بالای دستمزد کارگران نشاء کار، سال گذشته هزینه تولید برنج برای ما افزایش یافت. زیرا من نتوانستم برای کشت نشاء برنج به همسرم کمک کنم.

وی از مسافران خواست تا پرتاب زباله‌های خود به خصوص بطری‌های شیشه‌ای به شالیزار‌ها خودداری کنند.

در ادامه این گفتگو محمدرضا برجی، مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان به خبرنگارایلنا گفت: پرتاب زباله در طبیعت گیلان زشت‌ترین ارمغان هرگردشگر به استان است.

وی اضافه کرد: هیچ زباله‌ای نباید در طبیعت استان از سوی مردم و مسافرین ریخته شود به خصوص زباله‌های شیشه‌ای که جان دیگر افراد را به خطر می‌اندازد.

محمد رضا برجی افزود: در گیلان ۳۱مرکز دفن زباله وجود دارد که هیچ یک به طور اصولی زباله‌های استان را دفن نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه امسال اداره محیط زیست گیلان اولویت کارهای خود را بر حل مشکلات زباله استان متمرکز کرده است، افزود: گردشگران خواسته می‌شود تا علاوه بر مدیریت زباله‌هایشان در استان توجه ویژه‌ای به این مشکل کشاورزان داشته باشند تا به رنج تولید برنج بر خانواده‌های کشاورزان بیش از این میزان افزوده نشود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز