معاون مدیرکل میراثفرهنگی و صنایع دستی گیلان:
همراهی نکردن بانک ها در پرداخت تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی
یازده رشته صنایع دستی گیلان ثبت ملی شده و هشت رشته مربوط به بانوان است.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به پرداخت تسهیلات با سود چهار درصد در قالب مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع دستی گیلان، گفت: همراهی نکردن بانکها با هنرمندان از مشکلات است.
به گزارش ایلنا از رشت، نادر ذاکری در نشست کارگروه بانوان و خانواده گیلان تصریح کرد: ۱۱ رشته صنایع دستی گیلان ثبت ملی شده و هشت رشته مربوط به بانوان است.
این مسئول با اشاره به ثبت مهارت سنتی رشتههای صنایع دستی گیلان در فهرست میراثمعنوی ملی افزود: «میراثفرهنگی ناملموس» به معنای رفتارها، روشهای ارائه، نمودها، دانشها، مهارتها و همچنین وسایل، اشیا، مصنوعات دستی و فضاهای فرهنگی منطبق با آنها است.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه جوامع و گروهها موارد مذکور را به عنوان بخشی از میراثفرهنگی خود میشناسند، تصریح کرد: میراثفرهنگی ناملموس از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود.
ذاکری ادامه داد: میراثفرهنگی ناملموس توسط جوامع و گروهها در پاسخ به محیط، طبیعت و تاریخ آنها دوباره خلق شده و حس هویت و استمرار را برای آنها به ارمغان آورده و به این ترتیب احترام به تنوع فرهنگی و خلاقیت بشری را ترویج میکند.
وی رشتههای بهثبت رسیده را از صنایع دستی گیلان عنوان کرد و افزود: صنایع دستی بر گرفته از تفکرات، باورها، ذوق، سلیقه و هنر مردم این استان است و فرهنگ و هویت مردم محلی را نشان میدهد.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به رشته رشتیدوزی در گیلان، خاطرنشان کرد: رشتیدوزی یکی از رودوزیهای سنتی و هنرهای اصیل رشت است و از طریق دوختن نخهای ابریشمی رنگی بر سطح پارچه و ایجاد طرح و نقشهای زیبا و چشمگیر انجام میشود.
ذاکری ادامه داد: نمونههای قدیمی رشتیدوزی بیشتر به صورت پردههای منقوش تولید میشد و زینتبخش سالنها و اتاقها بود.
این مسئول در ادامه به پرداخت تسهیلات با سود چهار درصد در قالب مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع دستی گیلان اشاره کرد و گفت: همراهی نکردن بانکها با هنرمندان از مشکلات است.