رئیس شورای شهر رشت؛
ناهماهنگی دستگاههای خدمت رسان موجب نارضایتی مردم می شود
![ناهماهنگی دستگاههای خدمت رسان موجب نارضایتی مردم می شود](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/dGCLVbEfBFi5/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-3nIltEJmYeuFfrGwjohJ9MP_KX6Prp9btVWjPPHRnssXAwvkw4Djsg,,/178162-409.jpg)
طرح ساماندهی رودخانهها، طرح ساماندهی مرکز دفن زباله های سراوان، طرح ساماندهی روان آب سطحی شهر رشت، پروژه نهضت آسفالت و ساماندهی نهضت آسفالت در حال پیگیری است.
رضا جمشیدی چناری در اجلاس روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها، اظهار کرد: چهل و ششمین اجلاس مشورتی کلانشهرها و مراکز استانها که سومین جلسه علنی روسای شوراها میباشد فرصت خوبیست تا با همفکری و تبادل نظر فی مابین شهرهای بزرگ و کوچک، و دسترسی به اطلاعات شوراها و شهرداری های کشور شاهد نوآوری و پیشرفت شهرها باشیم.
به گزارش ایلنا از رشت، وی افزود: اگر به خوبی عملکرد شوراها مورد بررسی قرار دهیم در مییابیم، تحولاتی که در دو دهه گذشته در شهرها و روستاها صورت گرفته است توان مدیریتی این نهاد مدنی را در حوزه شهری رشت بیان میکند.
رئیس شورای اسلامی شورای رشت گفت: بر اساس قانون اساسی و قانون شوراهای اسلامی، نقش اصلی در مدیریت شهری بر عهده شوراهای اسلامی شهر است که نمایندگانش از طرف مردم انتخاب شده اند.
جمشیدیچناری تصریح کرد: همه برنامهها تصمیمات شهرداری باید با هماهنگی و نظارت شورا انجام پذیرد طبق قانون شورای اسلامی، شورای شهر به منظور پیشبرد برنامه های اجتماعی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی ودیگر امور رفاهی با نظر مردم و برای نظارت به امور شهر تشکیل میشود.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری خطاب به شوراها، گفت: شما تلاش کنید با همت بر کار و خدمت، تجربه خوبی به یادگار بگذارید.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت، با تصریح بر چالشهای اساسی شهر رشت، افزود: طرح ساماندهی رودخانهها، طرح ساماندهی مرکز دفن زباله های سراوان، طرح ساماندهی روانآب سطحی شهر رشت، پروژه نهضت آسفالت و ساماندهی نهضت آسفالت در حال پیگیری است.
جمشیدی چناری اظهار کرد: من یک بار دیگر تشکر میکنم از اینکه شهر رشت را برای این اجلاس انتخاب کردید و توفیقی است برای بنده تا به عنوان نایب رییس اجلاس در خدمت شما عزیزان باشم ومیخواهم از این فرصت استفاده نموده و پیشنهادی را مطرح کنم.
وی با بیان اینکه پیشنهاد بنده پیگیری موضوع " مدیریت واحد شهری " بر اساس قانون است، گفت: واقعیت این است که یکی از مشکلات تمام شهرها و روستاها ناهماهنگی میان ارگان ها و نهادهای خدمت رسان در انجام امور است. بارها شاهد بودهایم که پروژه ایی انجام میشود یا خیابانی آسفالت شده اما شرکت های آب و فاضلاب، برق، گاز، مخابرات و امثال اینها، آنرا میشکافند تا لوله ای یا سیمی را در دل زمین جا بدهند. این مسئله کار را برای مردم ونهادهای خدمات رسانی مشکل میکند و نارضایتی عمومی را به وجود میآورد.
جمشیدیچناری گفت: این موضوع را بارها و بارها دیده ایم و به راهکارهای متفاوتی فکر کرده ایم. واقعا علت عدم هماهنگی سازمان ها و نهادهای خدمت رسان شهری چیست؟ آیا این موضوع مصداق اسراف نیست؟ آیا در برنامه ریزی شهر این معضلات قابل قبول است؟ چه باید کرد؟
وی تصریح کرد: یکی از واژه هایی که امروزه به عنوان راهکار موضوع مطرح میشود واژه " مدیریت واحد شهری " است.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت گفت: طرح مدیریت واحد شهری از جمله مباحثی است که در برنامه سوم به آن اشاره میشود و در ماده ۱۳۶ برنامه سوم نیز بر آن تاکید شده است.
جمشیدیچناری تاکید کرد: همانگونه که به صراحت در برنامه های سوم و چهارم آمده است دولتها موظف بوده و هستند که منابع مالی ذیربط اجرای مدیریت واحد شهری را در اختیار شهرداری ها قرار دهند و این نه تنها به معنای افزایش بودجه شهرداری ها است بلکه نتیجه آن هزینه شدن بودجه بر اساس نیاز شهرداریها است، و نیز هزینه شدن بودجه بر اساس نیاز هر شهر و تشخیص محلی و شهری است و این موضوع نتیجه ای جز مدیریت اثر بخش و کارای بودجه نیست.
وی تصریح کرد: البته در این موضوع ابهاماتی مانند نحوه انتخاب مدیران شهری، تعامل آنان با وزرا، شورای شهر و حتی مدیران شهرداری وجود دارد که به نظر میرسد پیگیری موثر شورای عالی استانها و این مجمع میل و اشتیاق دولت ها در کوچک شدن دولت و تفویض اختیارات خود به نهاد های مردم نهاد هر چه زودتر آن ها را برطرف خواهد کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت گفت: امیدوارم در این نشست ها بتوانیم با همفکری و همراهی مشکلات پیش رو را شناسایی نموده و در جهت رفع آن راهکار مناسب مشخص شود.