رئیس هیات مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال در گفتگو با ایلنا:
صادرات چای تاریخ مصرف گذشته تیشه به ریشه صنعت چای میزند
طی سالهای اخیر میزان تولید چای از ۶۸ هزار تن به ۱۸ هزار تن رسیده و کارخانجات با ظرفیت تولید ۱۰۰هزار تن تنها ۲۸ درصد تولید دارند و این امر به بیبرنامه بودن وزارت جهادکشاورزی و بیتوجهی به صنعت چای برمیگردد.
از ۱۸هزار تن تولید چای کشور ۱۰هزار تن در انبارها باقی مانده و این درحالی است که تعاون روستایی جلوی کشاورز قد علم کرده و ۵۴هزار تن چای تاریخ مصرف گذشته و سنواتی را زیر قیمت و با نرخ ۳۷۵ تومان صادر میکند.
سعید رحمت سمیعی(رئیس هیات مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اینکه مسئولان هنوز درخصوص قیمت خرید تضمینی چای به جمع بندی نهایی نرسیدهاند، اظهار داشت: قیمت خرید تضمینی چای برخلاف دیگر محصولات کشاورزی تاثیری در میزان و نحوه کشت کشاورز ندارد زیرا نیاز به کشت سالانه ندارد.
وی تصریح کرد: طی سالهای اخیر میزان تولید چای از ۶۸ هزار تن به ۱۸ هزار تن رسیده و کارخانجات با ظرفیت تولید ۱۰۰هزار تن تنها ۲۸ درصد تولید دارند و این امر به بیبرنامه بودن وزارت جهادکشاورزی و بیتوجهی به صنعت چای برمیگردد.
سمیعی با اشار به اینکه عزم راسخ برای احیای دوباره باغات چای وجود ندارد، افزود: دولت در برخورد با مسئله چای سیاسی فکر میکند و بخش اقتصادی کار را درنظر نمیگیرد.
وی از قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای به عنوان کم اهمیت ترین ماجرای امروز صنعت چای کشور یاد کرد و افزود: اگر کود کافی، سم، هرس، وشخم به موقع در تولید محصولات کشاورزی ملاک نباشد؛ قیمت خرید تضمینی هر قدر هم افزایش یابد مقرون به صرفه نیست.
رئیس هیات مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال با انتقاد از اقدام تعاون روستایی در صادرات چای تاریخ گذشته موجود در انبارها گفت: با عملکرد تعاون روستایی درحاضر کشاورز و تولیدکننده با وجود تلاش برای افزایش کمی و کیفی محصول خود، نمیتواند بازاری برای فروش محصول خود داشته باشد.
وی ادامه داد: از ۱۸هزار تن تولید چای کشور ۱۰هزار تن در انبارها باقیمانده و این درحالی است که تعاون روستایی جلوی کشاورز قد علم کرده و ۵۴هزار تن چای تاریخ مصرف گذشته و سنواتی را زیر قیمت و با نرخ ۳۷۵ تومان صادر میکند.
سمیعی با بیان اینکه تعاون روستای در شرایطی نابرابر درصدد رقابت با کشاورز است، خاطرنشان کرد: اگر وضع صادرات چای تاریخ مصرف گذشته به همین منوال ادامه پیدا کند علاوه بر خدشهدار شدن وجهه کشاورز ایرانی باعثنابودی صنعت چای کشور میشود.
وی همچنین از اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تصمیمگیری برای صنعت چای کشور پشت درهای بسته و ارائه قیمت بدون در نظر گرفتن مصالح کشاورز و محصولش انتقاد کرد.
رئیس هیات مدیره سندیکای کارخانجات چای همچنین یادآور شد: در جلسه فردا اتحادیه، سندیکای چای و مسئولین مربوطه در مورد قیمت پیشنهادی خرید تضمینی چای به وزارت جهاد کشاورزی تصمیم گیری میکنند.