مدیرکل مدیریت بحران گلستان:
حریق اخیر جنگلهای گلستان منشا انسانی دارد
ساخت و سازها در برخی از نقاط استان اسفناک است و قابل دفاع نیست و البته برخی جاها هم خوب کار شده، اما باید دنبال این بود که چرا نظارتها شلکن سفتکن شده است.
ایلنا: مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: آتشسوزیهای اخیر جنگلهای گلستان در مناطق((میناگل)) و مراوتپه محصول سهلانگاری افرادی است که در این مناطق تردد کردهاند.
به گزارش ایلنا از گرگان، قاسم سمیعی در جلسه هماهنگی هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی استان اظهار داشت: بسیاری از این افراد آتشی را که برای سرگرمی و تفریج در جنگلها میافروزند بدون هیچ توجهی رها کرده، که همین آتش، موجب حریق در عرصههای منابع طبیعی میشود.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع نشان دهنده توجه جدی دستگاههای متولی به موضوع آموزش و فرهنگسازی است تا مردم بدانند تا چه میزان در ایمنسازی و سلامت جامعه از خطرات طبیعی موثر هستند.
سمیعی با اشاره به نقش صدا وسیما در پررنگتر کردن برنامههای هفته کاهش تصریح کرد: صدا وسیما با توجه به گستره مخاطبان خود میتواند نسبت به فرهنگسازی و برجسته ساختن موضوعات آموزشی نقش موثری ایفاء کند.
وی ادامه داد: این رسانه ملی و استانی میتواند به عنوان یک رسانه فرابخشی بدون هیچگونه مماشات نسبت به تخلفات و کوتاهیهایی که در عرصه مرتبط با مدیریت بحران اتفاق میافتد اطلاعرسانی کند.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با تاکید بر اینکه بسیاری از حوادثبه دلیل عملکرد بد انسانها روی میدهد خاطرنشان کرد: زمانی که به حریم رودخانههای استان تجاوز کرده و در بستر رودخانهها، کشاورزی میکنند آیا باید قوه قهری را مقصر دانست و بلا خطاب کرد.
سمیعی ادامه داد: بیشک انسان هر چه را بکارد همان را درو میکند و این وضعیت امروز در استان بازتاب عملکرد ما انسانها است که بهرغم هشدارها کار خودمان را میکنیم.
وی متذکر شد: ساخت و سازها در برخی از نقاط استان اسفناک است و قابل دفاع نیست و البته برخی جاها هم خوب کار شده، منتها باید دنبال این بود که چرا نظارتها شلکن سفتکن شده است.
سمیعی ادامه داد: اکثر نقاط استان بر روی گسلهای فعال زلزله قرار دارد اما میبینیم اکثر ساخت و سازها هم بدون ضوابط فنی و با ارتفاع بالا در نقاطی بنا میشود که این گسلها شرایط بدتری دارند.
وی با اشاره به سوابق زلزله در استان تصریح کرد: مروری بر سوابق تاریخی استان نشان میدهد؛ این استان از زلزله خیزترین استانهای کشور است.
وی ادامه داد: نقشههای لرزه خیزی موید آن است که این استان در معرض خطر جدی زلزله قرار دارد و باید با افزایش توان علمی مسیر را برای کاهش این خطرپذیری مهیا ساخت.
۲۰ مهرماه روز ملی((ایمنی در برابر زلزله وبلایای طبیعی)) است که تا ۲۶ مهرماه هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی نامیده میشود.