رئیس مرکز ملی شبکه لرزهنگاری باند پهن کشور:
هر هفته ۱۲۰۰ زلزله در کشور اتفاق میافتد
لستان به دلیل قرار گرفتن روی گسلها همیشه در معرض وقوع زلزله است. / بهتر است به جای اینکه دنبال پیشبینی زلزله باشیم به دنبال نحوه صحیح مقابله با این پدیده طبیعی باشیم.
ایلنا: رئیس مرکز ملی شبکه لرزه نگاری باند پهن کشور گفت: به طور متوسط هر هفته یک هزار و ۲۰۰ زلزله بالاتر از دو ریشتر در سطح کشور روی میدهد.
به گزارش ایلنا در گرگان، انوشیروان انصاری در نشست با تعدادی از اعضای کارگروه زلزله استان گلستان اظهار داشت: بیشترین تمرکز این زلزلهها در کشور به دلیل ساختارهای زمینشناختی متعلق به محدوده زاگرس و البرز است.
وی یادآور شد: سال گذشته به دلیل وقوع زلزلههای بزرگ در استانهای آذربایجان شرقی، بوشهر و هرمزگان حجم زلزلههای کوچک در کشور رشد چشمگیری داشت.
انصاری با اشاره به زلزلهخیزی استان گلستان خاطرنشان ساخت: گلستان به دلیل قرار گرفتن روی گسلها همیشه در معرض وقوع زلزله است.
وی ادامه داد: از نمونههای بارز فعالیتهای لرزهای پنهان در گلستان، میتوان به پدیده گلفشان اشاره کرد.
رئیس مرکز ملی شبکه لرزهنگاری باند پهن کشور تصریح کرد: این پدیده نشان میدهد، در لایههای پایینی زمین این منطقه، فعل و انفعالات در رسوبات زمین به شکل گلفشانی ظاهر شده است.
انصاری با اشاره به موضوع پیشبینی در موضوع زمان وقوع زلزله اذعان داشت: آن پیشبینی که در ذهن مردم وجود دارد که مثلا چند روز دیگر زلزله در یک نقطه روی میدهد، فعلا به هیچوجه امکانپذیر نیست.
وی اضافه کرد: پیشبینی در مرکز ملی شبکه لرزهنگاری نیز برای درازمدت است و براساس مطالعه زمینشناختی و لرزهخیزی اعلام میکنیم که مثلا پنج سال دیگر زلزله یک منطقه را تهدید میکند.
انصاری متذکر شد: بهتر است به جای اینکه دنبال پیشبینی زلزله باشیم به دنبال نحوه صحیح مقابله با این پدیده طبیعی باشیم.
به گفته وی: متاسفانه نحوه برخورد با زلزله در کشور فرار از زلزله است و نحوه برخورد با این پدیده را از یاد بردهایم.
این مسئول کشوری با تاکید بر راهکارهای برخورد با زلزله افزود: مقاومسازی سازهها و آموزش مردم بهترین راهکار برای مقابله با این پدیده طبیعی است.
قاسمی یادآور شد: همه نقاط ایران امکان زلزله وجود دارد و همین موضوع توجه به زیرساختهای فرهنگی و عمرانی را در سطح کشور ضروری ساخته است.