ایلنا از یاسوج گزارش می دهد:
سه درصدی هایی که در شش ماه، یارانه پنج هزار میلیارد تومانی گرفتند
کمبود برق، پدیده ای بود که تابستان امسال به طور ملموس در بخش خانگی مشاهده شد و زنگ خطر را برای اصلاح زیرساخت ها و الگوی قیمتی هزینه برق به صدا درآورد.
به گزارش ایلنا از یاسوج، میزان برقی که قشر پُرمصرف (مازاد بر دو برابر الگوی مصرف) مصرف داشته اند، از ابتدای امسال، پنج میلیارد کیلووات ساعت تخمین زده شده و با توجه به اینکه قیمت تمام شده برق در کشور بطور میانگین حدود ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ تومان بوده، بنابراین مشترکان پُرمصرف در شش ماه گذشته تنها برای مصرف مازاد دو برابر الگوی مصرف، معادل پنج هزار میلیارد تومان از جیب بیت المال، یارانه دریافت کردند.
اعطای یارانه (پنهان) بر مصرف برق اکنون به گونهای است که توزیع یارانه ضمنی برق و هزینه برق میان خانوارها در اقلیمهای مختلف نابرابر است.
با بررسی قبضهای صادر شده امسال در شرکتتوانیر، مشخص شده که رقمهای بالای قبض برق در کمتر از سه درصد مشترکان بسیار پُرمصرف (۲.۸ درصد مشترکان) دیده میشود و در اصطلاح به آنها مشترکان بَدمصرف گفته میشود.تعرفه برق این گروه بدون یارانه انرژی و با تعرفه خرید تضمینی تجدیدپذیرها محاسبه میشود و به همین دلیل رقمهای چشمگیری است.
مشترکان بَد مصرف که معادل ۸۵۰ هزار مشترک هستند بیش از دو برابر الگوی تعیین شده مصرف داشتهاند و طبق مصوبه مجلس یارانه انرژی آنها حذف میشود.
۱۰ درصد جامعه یارانه انرژی را هدر میدهند
" علیرضا سلیمی" عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه یارانه برق به عدهای خاص از آحاد جامعه داده میشود، اظهارداشت: مابه التفاوت قیمت دستوری با نرخ فعلی باید به ابتدا یا انتهای زنجیره پرداخت شود و در شرایط فعلی، واقعیت آن است که یارانه به راس زنجیره پرداخت میشود و همین امر منجر به مصرف بی رویه برق ارزان می گردد و البته براساس برآوردها شاید ۱۰ درصد جامعه هستند که مصرف بی رویه از تولید برق ارزان را دارند.
وی با اشاره به اینکه اصلاحات قیمتی از طریق تعرفه گذاری پلکانی یکی از راهکارهای مدیریت مصرف برق محسوب میشود، گفت:پرداخت کارت یارانه یکی دیگر از راهکارهای مدیریت مصرف برق است که در شرایط فعلی، پرداخت یارانه به عدهای خاص، منجر به توزیع ناعادلانه ثروت عمومی شده است که بنابر آمارها، ۱۶۰ میلیارد دلار یارانه به بخش انرژی داده میشود که با این وجود اولین کشور در پرداخت یارانه انرژی هستیم، درحالیکه با اصلاح مدیریت مصرف از طریق تعرفه گذاری پلکانی باید اقدام به توزیع عادلانه یارانه انرژی کنیم.
۲.۶ درصد از مشترکان برق ۲۰ برابر مشترکان معمولی برق مصرف می کنند
سخنگوی صنعت برق هم گفت: ۲.۶ درصد از مشترکان برق در کشور خیلی پرمصرف بوده و این مشترکان ۲۰ برابر مشترکان معمولی برق مصرف میکنند و به همین دلیل هم قرار است جریمههای سنگینی به آنان دهیم.
مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه مشرکینی که زیر الگوهای استاندارد برق مصرف میکنند، به طور سالانه هفت درصد افزایش قیمت دارند و صورتحساب برق این افراد معمولا حدود ۳۰ هزار تومان است، اظهارداشت: افرادی که بیش از ۳۰۰ کیلووات بر ساعت برق مصرف میکنند مشترکان پرمصرف بوده و این افراد علاوه بر هفت درصد قبلی، ۱۶ درصد دیگر هم به صورتحساب آنها اضافه میشود.
وی گفت:"پیرو بند" ی" تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ برای اصلاح تعرفههای مشترکان خانگی، مراحل کارشناسی طرحی به پایان رسیده که در صورت تصویب آن در هیات دولت، با کاهش یارانه برق پرداختی به این دسته از مشترکان، نرخ برق مصرفی مشترکان پرمصرف با قیمت تمام شده محاسبه خواهد شد."
بگفته وی، این طرح که در صورت تصویب توسط هیئت دولت، اجرایی خواهد شد، در راستای تحقق عدالت و تغییر رفتار مصرفی مشترکان است، چرا که مشترکان پرمصرف اکنون با مصرف بیشتر، از یارانه بیشتری هم بهرهمند میشوند.
صدور 2 هزار و 670 قبض برای مشترکان بدمصرف در کهگیلویه و بویراحمد
" جمال معتمدی زاده" مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: مشترکین پُرمصرف برق آنهایی هستند که بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ کیلووات ساعت برق در ماه مصرف و تعداد آنها از بین ۳۰ میلیون مشترک خانگی، ۸۵۰ هزار مشترک (معادل کمتر از ۳ درصد کل مشترکین برق خانگی) تخمین زده میشود اما بیش از دو برابر الگو یعنی بیش از ۶۰۰ کیلو وات ساعت در ماه، برق مصرف میکنند.
وی، تعداد قبوض برق صادره در تابستان امسال این استان را 472 هزار و 771 قبض عنوان و اظهارداشت: تعداد قبوض مشترکین دارای مصرف دو برابر الگوی مصرف در این فصل 2 هزار و 670 قبض بوده و البته مصرف قبوض مشترکین دارای دو برابر الگوی مصرف به کیلووات ساعت چهار میلیون و 267 هزار و 413 بوده که مبلغ ریالی قبوض بدمصرف ها در استان کهگیلویه و بویراحمد 21 میلیارد و 285 میلیون و 129 هزار و 876 ریال است.