عزم جدی مرکز توسعه مکانیزاسیون برای نوسازی ناوگان برداشت غلات کشور
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی گفت: در راستا نوسازی ناوگان برداشت غلات کشور و با حمایت و هدایت شرکتهای کمباینسازی ایران، شرکت کمباینسازی خاوری و شرکت کمباینسازی دروگر کردستان و متناسب با ظرفیتهای تولیدی هر یک از این کارخانجات، طرح نوسازی و جایگزینی کمباینهای فرسوده عملیاتی می شود.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: با توجه به اهمیت موضوع برداشت غلات به ویژه گندم که استراتژیکترین محصول تولیدی کشور است، برنامهریزیهای مدونی به منظور ساماندهی ناوگان ماشینی برداشت غلات وکلزای کشور با همکاری دفتر ماشینهای کشاورزی وزارت صمت صورت گرفته است .
وی افزود: در این راستا و با حمایت و هدایت شرکتهای کمباینسازی ایران، شرکت کمباینسازی خاوری و شرکت کمباینسازی دروگر کردستان و متناسب با ظرفیتهای تولیدی هر یک از این کارخانجات، طرح نوسازی و جایگزینی کمباینهای فرسوده عملیاتی میشود.
ذوالفقاری با بیان اینکه با اجرای این طرح، شاهد کاهش درصد افت و ریزش معنی داری در محصول برداشت شده ناشی از جایگزینی کمباینهای نو با کمباینهای فرسوده کم بازده خواهیم بود، ادامه داد: هزینه ریالی مدیریت صحیح برداشت بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیون ریال در سال خواهد بود.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: تولیدات کارخانجات فوق در سال ۱۴۰۰ ۴۲۰ دستگاه، سال ۱۴۰۱ ، ۴۴۰ دستگاه بوده که این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۸۱۰ دستگاه افزایش یافت. پیش بینی میشود با اولویتبندی بعمل آمده در سال جاری نیز ۱۰۰۰ دستگاه انواع کمباین غلات به ناوگان برداشت اضافه گردد.
وی در پایان گفت: برداشت گندم در سال زراعی ۱۴۰۲ -۱۴۰۳ از اولین روزهای فروردین آغاز شد که مورد بازدید وزیر جهاد کشاورزی از مزارع استان هرمزگان قرار گرفت، کار برداشت غلات تا شهریور ماه سال جاری ادامه خواهد داشت و مزارع استانهای سردسیر کشور مراحل پایانی عملیات برداشت خواهند بود. پیشبینی می شود حدود ۲۱۰۰۰ دستگاه انواع کمباین ۹۳ درصد از اراضی گندم و جوی کشور را برداشت کنند.