رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی:
25 درصد تولیدات علمی بخش کشاورزی متعلق به سازمان تات است
سید مجتبی خیام نکویی با اشاره به اهمیت دانش علمی در بخش کشاورزی گفت: تولیدات علمی و فناورانه بخش کشاورزی باید در راستای دانش بنیان شدن بخش کشاورزی باشد.
به گزارش ایلنا از سازمان تات، رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم پنجمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی با شعار "کتاب، دانایی و توانایی کشاورزی" مهمترین هدف بخش کشاورزی را دستیابی به امنیت غذایی پایدار دانست و گفت: مهمترین مولفه دستیابی به آن دانش بنیان شدن بخش کشاورزی در راستای افزایش بهرهوری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: افزایش بهرهوری ریشه در تولیدات علمی و فناورانه دارد.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد: تولیدات علمی ایران در بخش کشاورزی امسال از رتبه ۱۵ در سطح بینالمللی به رتبه ۱۳ ارتقا یافته است که بیش از ۲۵ درصد تولیدات علمی کشور در بخش کشاورزی متعلق به سازمان تات است .
وی با اعلام اینکه بیش از ۱۰ هزار هیئت علمی در بخش کشاورزی فعالیت می کنند، گفت:از این تعداد دو هزار نفر در سازمان تات مشغول هستند، که با حضور این تعداد اعضای هیئت علمی انتظارات تولیدات علمی در بخش کشاورزی در کشور از سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بیشتر است.
خیامنکویی با اشاره به این که ایران هماکنون دارای رتبه نخست تولیدات علمی در خاورمیانه است، تصریح کرد: برای دستیابی به جایگاه علمی ایران که در سند چشمانداز هدفگذاری شده است، باید سرعت تولیدات علمی از نظر کمی و کیفی افزایش یابد.
وی گفت : تولیدات علمی در بعد کمی باید در پایگاه های علمی اسکوپوس، وب آو ساینس و گوگل اسکولار نمایه سازی شوند.
وی با اعلام اینکه ۲۰ در صد تولیدات علمی پژوهشگران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس است، افزود: ۲۵ درصد مجلات علمی کشور در بخش کشاورزی نیز حاصل همکاران این سازمان است.
رئیس سازمان تات افزود: اتفاقات بزرگ در کشاورزی بدون استناد بر پایههای علمی دقیق و مرجعیت علمی امکانپذیر نخواهد بود.
وی با تاکید بر افزایش تولیدات علمی و فناورانه بخش کشاورزی گفت: این تولیدات باید منجر به حل چالشهای اولویتدار بخش کشاورزی کشور شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تجلیل از دانشمندانی که تولیدات اثر بخش علمی در بخش کشاورزی دارند گفت: تولیدات علمی دانشمندان و محققان از دانشگاههای سراسر کشور باید مستقیماً جهت بهره برداران وارد بخش کشاورزی شود.
خیامنکویی افزود: مهمترین چالش ما، مجلات ترویجی هستند و باید بتوان یافتههای علمی را با زبان گویا به کشاورزان منتقل کرد.
وی درباره دیگر افتخارات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ۱۴ دانشمند حوزه کشاورزیمان به لحاظ تولیدات علمی، جزو دانشمندان ۲ درصد دنیا معرفی شدهاند و تولیدات علمیشان قابل رقابت با تولیدات جهانی است.
وی با تاکید بر ارتقا جایگاه مجلات ترویجی در نظام آموزش عالی کشور افزود: ۳۰۰ هزار مستند علمی و ۱۱۰ کتابخانه علمی در سازمان تات جهت بهرهبرداری محققان موجود است.
رئیس سازمان تات با اعلام اینکه نقش سازمان تات در تولیدات بخش کشاورزی بیبدیل است افزود: پیوستن ایران به معاهدات شانگهای فرصت ارزشمندی برای دستیابی به محوریت مرجعیت علمی در برخی حوزه ها خصوصاً بخش کشاورزی است.
خیام نیکویی با اعلام اینکه ۶ پایگاه اطلاعاتی و یک موتور جستجو در سازمان تات موجود است گفت: سالانه ۴ میلیون نفر در بخش کشاورزی از موتور جستجوی سازمان تات استفاده میکنند.
وی در پایان با ابراز خرسندی از برگزاری پنجمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی در سازمان تات گفت: با سازماندهی و هدایت ظرفیتها در بخش کشاورزی ضمن کسب مقام اول منطقه در تولیدات علمی باید به جایگاه واقعی در تولید محصولات راهبردی نیز برسیم.
پنجمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی سال 1402، به میزبانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حضور خیام نکوئی معاون وزیر و رئیس سازمان تات و سایر مسئولان برگزار شد.