خبرگزاری کار ایران

معاون اجتماعی دادگستری کرمان تشریح کرد:

نفش اثرگذار رسانه‌ها در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی

نفش اثرگذار رسانه‌ها در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی
کد خبر : ۱۰۹۲۹۷

رسانه‌ها می‌توانند با ارتباط بیشتر با این معاونت در کاهش جرائم و پیشگیری از وقوع جرم یاریگر تحقق اهداف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم باشند.

ایلنا: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: تولید ۴ انیمیشن و ۳ ساعت و نیم فایل صوتی پیشگیری و پیش بینی ۶۰۰ برنامه آموزشی با ادارت برای اجرا در ۶ ماهه دوم سال، از جمله اقدامات معاونت اجتماعی دادگستری است.

به گزارش ایلنا از کرمان حمید خالقی در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه اطلاع مردم از قوانین و افزایش آگاهی را در پیشگری از جرم مؤثر خواند و افزود: تولید ۳ساعت و نیم فایل صوتی پیشگیری برای پخش در اماکن عمومی و مساجد، تاکسی‌ها، دانشگاه‌ها و.. از اقدامات دیگر معاون اجتماعی دادگستری است.

وی با اشاره به نفش اثر گذار رسانه‌ها در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی بیان داشت: رسانه‌ها می‌توانند با ارتباط بیشتر با این معاونت در کاهش جرائم وپیشگیری از وقوع جرم یاریگر تحقق اهداف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم باشند.

این مقام مسئول راه اندازی معاونت اجتماعی دادگستری پس از گذشت سال‌ها از پیروزی انقلاب را در راستای اصل ۱۵۶ قانون اساسی ذکر کرد و در ادامه با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در پیشگیری از جرم؛ دفاع مقدس، هدفمندی یارانه‌ها و سهمیه بندی سوخت را از تجربه‌های خوب مشارکت مردم دانست.

این مقام قضایی با بیان اینکه هم اکنون ۵۵ نهاد و دستگاه در کشور در زمینه پیشگیری از جرائم کار می‌کنند؛ گفت: متأسفانه همه این نهاد‌ها جزیره‌ای کار می‌کنند.

خالقی از تبدیل معاونت مذکور به سازمان اجتماعی و پیشگری از جرائم خبر داد و با اشاره به ادارات زیر مجموعه این معاونت، افزود: دو اداره فرهنگی و اجتماعی و مشارکت‌های مردمی و مرکز مطالعات اجتماعی و پیشگری زیر مجموعه این معاونت است.

وی با تقسیم بندی طرح‌های این معاونت به «ملی» و «منطقه‌ای» گفت: طرح‌های «کاهش آمار طلاق» و «کاهش تصادفات برون شهری» و «امید» به صورت ملی و «کاهش مصرف شیشه» و «کاهش تصادفات دورن شهری» به صورت منطقه‌ای اجرا می‌شود.

این مسئول قضائی با اشاره به طرح امید که ارائه دهنده آموزش مهارت‌های اساسی زندگی است؛ خاطرنشان کرد: این آموزش‌ها در دو سطح برای افراد قبل از ازدواج و بعد از دادخواست طلاق انجام می‌شود و درصدد هستیم تا آموزش‌های قبل از ازدواج الزامی شود زیرا بسیاری از طلاق‌ها به علت ندانستن مهارت‌های زندگی است.

وی در این زمینه از ارسال نامه‌ای توسط رئیس کل دادگستری استان به دکتر زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا آموزش مهارت‌های زندگی برای افرادی که در آستانه ازدواج هستند الزامی شود.

خالقی در ادامه گزارشی از وضعیت پرونده‌های ورودی به دادگستری استان اعلام کرد و گفت: هر قاضی در استان سالانه به طور متوسط باید به ۲ هزار پرونده رسیدگی کند.

وی از آمار نگران کننده طلاق در ۶ ماهه دوم سال ۹۱ خبر داد و افزود: به طور متوسط از هر ۸ ازدواج در استان یک مورد منجر به طلاق شده است؛ یعنی ۱۳درصد ازدواج‌های استان منجر به طلاق شده است.

این مقام قضایی در خصوص زندانیان استان هم با بیان اینکه متوسط سن این افراد ۱۹ تا ۳۹ سال و عمده جرم آنان سرقت و مواد مخدر است؛ گفت: تنها دو درصد از زندانیان دارای مدرک فوق دیپلم به بالا هستند که این نشانه تأثیر تحصیلات در کاهش میزان جرائم است.

ارسال نظر