کارشناس ارشد شهرسازی در گفت وگو با ایلنا:
شوراها نقش بسزایی در تصمیمگیری مدیریت شهری دارند/ 20 ارگان مداخلهگر در امور شهری
کارشناس ارشد شهرسازی در استان کرمانشاه گفت: شوراهایاسلامی به عنوان بازوان شهرداری نقشبسزایی در هماهنگی و تصمیمگیری مدیریت شهری دارند به طوریکه هم اکنون مدیریت شهری حول نظرات و اوامر شورای شهر اداره می شود.
محمد علی مهری در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در کرمانشاه، اظهار کرد: شهر به عنوان یک محیط پویا باید همواره مورد توجه یک مدیریت کارآمد و استراتژیک قرار گیرد.
مهری افزود: از زمان مدیریت شهری تکوین یافته تاکنون بیش از یک قرن می گذرد و در این مدت همواره قوانین و برنامه ها تاکید بر مدیریت شهری یکپارچه داشته اند ولی تاکنون این اقدام در کشور ما عملی نشده است.
این کارشناس ارشد شهرسازی تصریح کرد: در واقع بیش از 20 ارگان و اداره و سازمان در مدیریت شهری مداخلهگر هستند، وجود این تعدد سازمانهای مداخله گر، افزایش هزینه و بعضا اختلاف سلیقه در اعمال نظرات را در بر دارد.
وی افزود: شهرداری و شورای شهر در شهرها بیش از سایر ارگانها در امر مدیریت شهری سهیم هستند و تا اسمی از مدیریت شهری به میان می آید نگاهها به سمت شهرداری معطوف می شود.
این کارشناس فرهنگی تاکید کرد: شوراهای اسلامی به عنوان بازوان شهرداری نقش بسزایی در هماهنگی و تصمیم گیری مدیریت شهری دارند، به طوریکه هم اکنون مدیریت شهری حول نظرات و اوامر شورای شهر جاری است.
وی تصرح کرد: شورا و شهرداری در راس مدیریت شهری می توانند با همدلی و همفکری در تحقق اهداف مدیریت شهری همراه باشند تا بتوانند رفاه شهروندان و خدمات مطلوب تر ارائه دهند.
مهری تاکید کرد: ولی متاسفانه در کرمانشاه چندین سال است که انتخاب شهردار و ادامه همکاری با وی از سوی منتخبین مردم باعث تعلل در تحقق مدیریت شهری شده و روند استیضاح شهردار و معرفی جایگزین آن در مواقع حساس سال اتفاق می افتد و در فاصله این دو اقدام، متضرر اصلی شهروندان هستند.
وی تاکید کرد: خیلی از شهرداران کرمانشاه که بنا به دلایلی استیضاح می شوند در شهرهای دیگر به مناصب بالاتر نائل می شوند و به مدیریت مقبولی دست می یابند.
این کارشناس فرهنگی گفت: اکنون نیز شهردار منتخب با اکثریت آراء اعضای شورا و با مقبولیت ویژه در بین مردم و با دارا بودن تخصص شهری و تایید از سوی مراجع ذیصلاح در حال انجام وظیفه است.
مهری بیان کرد: امید است اعضای شورای اسلامی شهر با همراهی وی، بدور از هرگونه ملاحظات سیاسی، قومی و قبیله ای و سایر موارد باب شده با همکاری نخبگان و دلسوزان شهر به داد این مدیریت بحران زده رسیده و در جراحی بیماری این شهر، با استفاده از تخصص متخصصان موضوعی، مشکلات شهر را بر اساس اولویت شناسایی کنند و در بکارگیری نفرات در پست های مدیریتی از نیروهای متخصص بر اساس اصل شایسته سالاری استفاده نمایند و انتخاب مدیران بدور از رانت و بده بستان و رابطه خویشی و خادمی باشد.
این تحلیلگر مسایل شهری گفت: اکنون برنامه ششم توسعه نیز تدوین شده و پس از ابلاغ با رعایت اولویت بندی و نیاز محله ها و مناطق در بحث ساخت، توسعه و تجهیز اماکن و فضاهای فرهنگی، رفاهی و خدماتی بصورت مدیریت جهادی این بیمار چندین ساله را التیام بخشند و کرمانشاه را به حد نسبی در مقایسه با سایر کلانشهرها برسانند.
وی افزود: البته باید شهروندان نیز تک تک در این امر سهیم باشند و در این برهه که شهرداری با کاهش منابع درآمدی مواجه است در همکاری و پرداخت بدهی های خود در کمیسیونهای مربوطه گوشه ای از این همکاری را متحمل شوند.
مهری در پایان گفت: امید است مدیریت شهر کرمانشاه نظر به اینکه چندین سال است که دستخوش اختلافات و اتفاقات بین اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری و در راس آنها شهردار بوده، این بار با حمایت و همکاری نخبگان علمی و فرهنگی و متخصصان شهری جراحی شود و شاهد کرمانشاهی آباد و درخور شان شهروندان باشیم.