مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه خبر داد:
واکسیناسیون ۱۱.۷ میلیون دام در استان کرمانشاه
۱۱ میلیون و ۷۸۰ هزار نوبت واکسیناسیون دامهای استان کرمانشاه با مشارکت بخش خصوصی و دولتی در یکسال اخیر واکسیناسیون شدهاند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۱۱ میلیون و ۷۸۰ هزار نوبت واکسیناسیون دامهای استان با مشارکت بخش خصوصی و دولتی در یکسال اخیر واکسیناسیون شدهاند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا از کرمانشاه، دکتر نادر پرور گفت: از مجموع واکسیانسیونهای انجام گرفته هفت میلیون و ۹۷۵ هزار واکسیناسیون به صورت رایگان انجام گرفته است.
وی گفت: از مجموع واکسیناسیونهای صورت گرفته، بالغ بر دو ملیون و۵۰۰ هزار راس دام علیه بیماریهای مشترک میان انسان و دام نظیر تب مالت، سیاه زخم و هاری انجام شده است.
پرور افزود: علاوه بر واکسیناسیون دامهای استان علیه بیماریهای مشترک، تعداد پنج میلیون و ۴۳۷ هزار و ۶۰۸ راس دام نیز علیه بیماریهای آبله، تب برفکی، لمپی اسکین و طاعون نشخوار کنندگان کوچک واکسینه شدند.
وی همچنین از انجام تست بیماریهای سل، هالینن و خونگیری بروسلوز به روی ۴۷ هزار و ۱۲۴ راس دام خبر داد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه اظهار داشت: در یکسال اخیر در شش کشتارگاه فعال طیور استان در مجموع ۹ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۹۶۷ قطعه طیور کشتار و بازرسی شده است که ۱۴۰ هزار و ۷۶۹ قطعه از این تعداد ضبط و معدوم شده است.
پرور ادامه داد: همچنین در این مدت ۳۲ هزار و ۷۵۰ راس دام سنگین در کشتارگاههای فعال کشتار و بازرسی شده است که در مجموع ۳۳ هزار و ۸۷۷ کیلوگرم گوشت آلوده معدوم شده است.
وی در ادامه به بازرسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان و ناظران بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: از ۶۶ هزار و ۴۴۹ مورد بازدید صورت گرفته از مراکز تهیه و عرضه محصولات دامی به پنج هزار و ۱۳۳ مورد غیربهداشتی برخورد کردیم که باعثتعطیلی و پلمب ۱۱۷ واحد گردید.
پرور خاطرنشان کرد: در این بازدیدها همچنین ۷۷ هزار و ۸۳۵ کیلوگرم مواد غذایی نیز معدوم شد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه به مهمترین اقدامات صورت گرفته این اداره کل نیز اشاره کرد و افزود: کنترل بیماری لمپی اسکین در دامهای سنگین از جمله مهمترین اقدامات صورت گرفته بود به گونهای که در کمتر از۴۰ روز موفق به کنترل و مهار این بیماری شدیم.
وی گفت: اولین مورد این بیماری در۱۳ خرداد ماه امسال در استان مشاهده شد و در مجموع ۱۵۶ راس دام استان به این بیماری مبتلا شدند که ۱۱۰ راس آنها معدوم شدند.
پرور خاطرنشان کرد: برای کنترل و مهار بیماری لمپی اسکین، ۱۱۲ هزار راس دام واکسینه و بدن ۱۷ هزار راس نیز سم پاشی شد.
وی یکی دیگر از اقدامات انجام شده دامپزشکی کرمانشاه را کنترل بیماری(VHS) وی. اچ. اس در ماهیان سردابی عنوان کرد و گفت: برای کنترل آن مجبور به حذف ۵۳۳ هزار قطعه بچه ماهی شدیم و جزو معدود استانهایی بودیم که تمامی چارچوبهای قرنطینهای را انجام دادیم.
پرور در ادامه از تلاش برای پرداخت غرامت به دامداران و پرورش دهندگان ماهیان سردابی که در نتیجه ورود این بیماریها به استان متحمل خساراتی شدند، خبر داد و گفت: به محض تامین اعتبار خسارت این افراد پرداخت میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه گزارش خود به فرا رسیدن هفته دامپزشکی اشاره و با بیان اینکه شعار این هفته «دام سالم، غذای سالم و انسان سالم» انتخاب شده است، گفت: هفته دامپزشکس از امروز(هشتم مهر) آغاز و تا چهاردهم همین ماه ادامه خواهد یافت.
پرور افزود: روز اول هفته دامپزشکی به عنوان روز «دامپزشکی و بهداشت عمومی»، روز دوم به عنوان «دامپزشکی و واکنش سریع»، روز سوم به عنوان «دامپزشکی و حقوق حیوانات»، روز چهارم به عنوان «دامپزشکی و سلامت جامعه»، روز پنجم به عنوان «دامپزشکی و امنیت غذایی»، روز ششم به عنوان «دامپزشکی و نظارتهای بهداشتی» و روز هفتم نیز به عنوان «دامپزشکی و توسعه پایدار» نامگذاری شده است.
وی خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی به رسانهها در خصوص عملکرد و وضعیت اداره کل دامپزشکی استان، برگزاری رزمایش دورمیزی با حضور همکاران این اداره کل و سایر دستگاههای درگیر با مسائل بهداشتی، حضور در مدارس برای آگاه سازی آنان نسبت به خطرات انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام، و ارائه گزارش به مردم و برگزاری همایش روز ملی دامپزشکی به همراه تقدیر از فعالین بخش دامپزشکی از جمله برنامههای پیش بینی شده برای هفته دامپزشکی خواهد بود.