کودکان روستای " چشمه مار " همچنان در بی سوادی به سر می برند
علیرغم قرار داشتن روستای چشمه مار در بخش مرکزی کرمانشاه، همچنان شاهد بی سوادی کودکان این منطقه هستیم.
چند سال پیش برخی از خبرگزاریهای استان کرمانشاه از روستایی در بخش مرکزی این شهرستان خبر دادند که از داشتن ابتداییترین امکانات محروم بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، " چشمه مار "؛ روستایی با مردمان بدون شناسنامه و عقدنامه، این تیتر خبری بود که بعد از چند ساعت به خبر اول اغلب رسانههای کشور تبدیل شد.
چگونه ممکن بود که روستایی که فاصلهای کمتر از ۱۰۰ کیلومتر با کلانشهر کرمانشاه داشت تا این حد در محرومیت به سر ببرد.
بعد از شنیده شدن نام روستای چشمه مار، توجه اغلب رسانهها به ویژه خبرگزاریها به آن جلب شد.
با ایجاد حساسیت امر و نیز سفر مدیران کل منابع طبیعی و… استان کرمانشاه به این روستا و مشاهده نهایت محرومیت مردمان این منطقه باعثشد که برخی از حرکتهای عمرانی و محرومیت زادیی در این روستا آغاز شود.
اولین ادارهای که عملا وارد کار شد، منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه بود.
با حمایتها و پیگیریهای حسین سلیمانی، مدیرکل این اداره، برخی از امکانات اولیه به این روستا راه پیدا کرد.
سپس با تلاش مهدی زارعی از مدیران وقت یکی از خبرگزاریها در استان کرمانشاه، جاده مالرو این روستا در زیر تیغ ماشینهای راه سازی قرار گرفت و مسیر چند کیلومتری از کنار رودخانه سیمره به این روستا دارای جاده شد. حرکتی که باعثشد مردم این منطقه دیگر مشکل خاصی در تردد خود نداشته باشند.
بازهم با تلاش وی، مردم این روستا که نه شناسنامه و نه عقدنامه داشتند دارای این امتیاز شدند.
ولی با این وجود، هنوز بسیاری از محرومیتها، مردم این روستا و در کل ساکنان این منطقه را آزار میدهد، مسئلهای که به هیچ وجه در شان مسئولان استانی و کشوری نبوده و نیست.
متاسفانه مسئولان وقت در اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با درخواست مردم این منطقه برای ایجاد مدرسه، به بهانه نبود دانش آموز مخالفت کردند و بعد از گذشت چند سال از این موضوع هنوز کودکان این روستا از داشتن سواد محرومند.
امروز تعداد دانش آموزان این روستا به بیش از ۱۵ کودک میرسد، ولی بازهم شاهدیم که هنوز حرکتی در امر مبارزه با بیسوادی در این منطقه صورت نگرفته است.
حسن قاسمی، بزرگ روستای چشمه مار در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از کرمانشاه گفت: متاسفانه محرومیت در این روستا بیداد میکند و مردم به سختی زندگی میگذرانند.
بزرگ روستای چشمه مار تاکید کرد: البته باید از تلاشهای دوستانی همانند مهدی زارعی از فعالان رسانهای استان کرمانشاه که خدمات بسیاری برای مردم این روستا داشتهاند از طرف مردم روستا و منطقه تشکر کنیم، امروز اگر جادهای داریم حاصل پیگیریهای ایشان است.
قاسمی تاکید کرد: با این وجود هنوز از داشتن امکانات اولیه بسیاری محروم هستیم و نتوانستهایم که به یک زندگی معمولی و درشان مردمان مخلص و انسان دوست منطقه و روستا برسیم.
وی بیان داشت: ما به هیچ وجه دوست نداریم که فرزندانمان همانند خودمان بیسواد باشند. لذا در آن زمان بارها از مسئولان آموزش و پرورش استان برای دایر کردن کلاس درس در این روستا تقاضای کمک کردهایم که هنوز این امر محقق نشده است.
این اهل روستای چشمه مار کرمانشاه گفت: امروز که شاهد روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در کشوریم از مسئولان آموزش و پرورش استان کرمانشاه درخواست داریم که هرچه سریعتر نسبت به تعیین آموزگار برای کودکان این روستا اقدام کنند.
با وجود اینکه امروز مشکل نبود کلاس درس و معلم، معضل اصلی مردمان روستای چشمه مار است، ولی باز هم میبینیم محرومیت چهره این روستا را همچنان در سیطره خود دارد.