قائم مقام دادگستری کرمانشاه:
در نظام کیفری ایران، بحثاسترداد مجرمین سابقه طولانی ندارد
در نظام کیفری ایران، بحثاسترداد مجرمین سابقه طولانی ندارد و اولین قرارداد ایران در این زمینه مربوط به سال ۱۳۰۷ با دولت افغانستان است.
پرویز توسلیزاده در همایش همکاری و معاضدت قضایی که ظهر امروز در هتل پارسیان کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: نیابت قضایی و جمع آوری دلایل و مدارک جرم، استرداد مجرمین و انتقال محکومین به حبس از جمله مباحثاساسی حقوق کیفری بین المللی است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا از کرمانشاه، قائم مقام دادگستری کرمانشاه گفت: همکاری و معاضدت قضایی بین المللی رشته حقوق جزای داخلی است که در آن صلاحیت قوانین و مراجع قضایی یک دولت نسبت به جرائمی که یک عنصر خارجی در آن دخالت دارد و نحوه همکاری دولتها با یکدیگر در امور کیفری مورد مطالعه قرار میگیرد.
قائم مقام دادگستری کرمانشاه گفت: پیشرفت امر حمل و نقل باعثشده است که مجرمین از این فرصت نهایت سودجوجویی را داشته و پس از ارتکاب جرم خود را از سیطره مقامات انتظامی و قضایی آن کشور رها کنند و در کشور دیگری آن اموال را صرف کنند. لذا وجدان جامعه جهانی این بیعدالتی را نمیپذیرد و برای مقابله با آن راهکارهایی اندیشیده است.
این مسئول ادامه داد: این همکاریها به شکل معاضدت قضایی بین المللی، جمع آوری دلایل و مدارک جرم، استراد مجرمین و انتقال محکومین به حبس ظهور یافته است.
وی تصریح کرد: در این همکاری و معاضدت قضایی، نیابت قضایی به دادگاههای دولتها در قراردادهای دو جانبه و چند جانبه پیش بینی شده است و این امری ضروری اجتناب ناپذیر برای کشورها محسوب میشود.
توسلیزاده گفت: در نظام کیفری ایران بحثاسترداد مجرمین سابقه طولانی ندارد و اولین قرارداد ایران در این زمینه مربوط به سال ۱۳۰۷ با دولت افغانستان است.
وی افزود: دولت ایران با بسیاری از کشورها این قرارداد را منعقد نکرده است اما به اصل آن پایبند و تا به حال عمل استرداد را انجام داده است.
قائم مقام دادگستری کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: قانونگذاری مناسب یه منظور فراهم نمودن زمینه اجرای موافقت نامهها از جمله کارهایی است که در راستای تسهیل قانونگذاری باید در کشور انجام گیرد.