فرماندار شهرستان هرسین:
دانشگاه باید از حوزه نظری خارج شود / بنگاه های اقتصادی بدنبال راه کارهای عملی هستند
دانشگاه نیز باید از حوزه نظری تنها خارج شود چون بنگاه های اقتصادی دنبال راه کارهای عملی و زود بازده هستند.
چهارمین جلسه شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی مرکز هرسین با حضور فرماندار، شهردار، رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه و نیز مدیرعامل شرکت بازرگانی تنها و مشاور ارشد شرکت مجتمع جهان فولاد غرب و شرکت ذوب آهن بیستون و اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در هرسین، در ابتدای جلسه دکتر نادری، رییس دانشگاه، ضمن خیرمقدم به مدعوین جلسه به شرح هدف شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه از برگزاری این نشست پرداخت و به پاره ای از مشکلات و دغدغه های دانشگاه در زمینه ارتباط با صنعت اشاره کرد.
وی افزود: هدف اصلی دانشگاه از ورود به این مسیر در ابتدا کمک به حل مسائل و مشکلات صنعت، کشاورزی و سایر بنگاه های اقتصادی فعال در سطح شهرستان به کمک پتانسیل علمی دانشگاه است و سپس کسب درآمد و کمک به اقتصاد دانشگاه جهت کاهش اتکا به شهریه از طریق همکاری های متقابل با بخش های فعال اقتصادی است.
در ادامه جلسه، محمدی، فرماندار شهرستان هرسین به اهمیت توجه به ارزش کارآفرینی و نیز علم به عنوان دو اهرم اصلی پیشرفت جامعه اشاره کردند.
وی افزود: سالهاست که در بحثارتباط صنعت و دانشگاه مطالب فراوانی ذکر شده اما یکسری باورهای غلط وجود دارد که ابتدا باید این باورها اصلاح شود و این رویه باعثشده در گذشته تعامل بین ارکان اصلی صنعت و دانشگاه به کندی پیش رود.
در ادامه محمدی گفت: بنگاه اقتصادی که قصد توسعه دارد باید باور کند که از ظرفیت دانشگاه جهت توسعه و بازده بالاتر می باید استفاده کند و دانشگاه نیز باید از حوزه نظری تنها خارج شود چون بنگاه های اقتصادی دنبال راه کارهای عملی و زود بازده هستند.
در ادامه، کیومرثذوالفقاری، مشاور ارشد شرکت مجتمع جهان فولاد غرب و شرکت ذوب آهن بیستون گفت: اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه برای همه واضح است. نمی توان گفت که علم بهتر است یا ثروت بلکه هردوی آنها لازم و ضروری هستند البته علمی مفید است که تبدیل به ثروت شود.
وی ادامه داد: دانشگاه باید به سمت صنعت حرکت کند اما مشکلی که وجود دارد آن است که صنعت به دلیل هزینه، از تحقیقات و پژوهش توقع کار آنی و زود بازده را دارد ولی در مقابل دانشگاه برای کار پژوهشی نیاز به زمان دارد و این مشکلی بر سر راه ارتباط صنعت و دانشگاه می باشد.
در ادامه کاشفی رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه مشکل ارتباط صنعت و دانشگاه را اینگونه بیان کرد: دلیل اصلی فاصله بین صنعت و دانشگاه ما آن است که دانشگاه های ما را صنایع بوجود نیاوردند به همین دلیل هرکدام جداگانه حرکت می کنند در حالی که به عنوان مثال در پزشکی ما مشاهده می کنیم به دلیل آنکه از ابتدا دانشگاه ها و مراکز پزشکی در یکدیگر ادغام بودند این فاصله بوجود نیامده و هردو همدیگر را تکمیل کردند.