ایلنا گزارش میدهد؛
انتقال مشاغل مزاحم شهر کرمانشاه، از شعار تا واقعیت
عملیاتی کردن طرح انتقال مشاغل مزاحم از سطح شهر کرمانشاه به مکانی دیگر، موضوعی است که هنوز در حد شعار باقی مانده است و تا رسیدن به واقعیت راه درازی در پیش دارد.
ایلنا: در حدود یک دهه است که خبر از انتقال مشاغل مزاحم و آلاینده از سطح شهر به منطقهای دیگر بارها در رسانههای این استان منعکس میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا از کرمانشاه، با وجود این که بسیاری از مسئولان ارشد استان و همچنین مدیران شهرداری در این سالها از جابجایی این مشاغل به خارج از شهر خبر دادهاند، ولی تاکنون هیچ کار عملی در این باره صورت نگرفته است؛ تا جایی که دادوش هاشمی، استاندار اسبق بارها از عملیاتی این طرح به زودی خبر میداد، ولی هنوز اخبار تنها در حد شعار و حرف باقی ماندهاند.
در این بین متضرر اصلی خود مردم و ساکنان این محلات هستند که بیشترین آسیبها را از این بدقولی و خلف وعده مسئولان میبینند و کم کم امید تحقق این امر در اذهانشان کم رنگتر میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر کرمانشاه با رد هرگونه سهل انگاری مسئولان در اجرای این طرح، میگوید: انتقال و ساماندهی مشاغل آلاینده و مزاحم از سطح شهر تا ۲ سال دیگر اجرایی میشود.
خسرو زرافشانی تاکید میکند: البته این مهم وقتی محقق خواهد شد که از یک سو زیرساختهای کار مهیا باشد و از سوی دیگر تعامل و هماهنگی بین شهرداری با اداراتی مثل استانداری، فرمانداری و شورای اصناف استان در مسیر واقعی خود قرار بگیرند.
این عضو شورای اسلامی تحقق این امر را وابسته به همکاری و تعامل مورد نظر و همچنین ایجاد زیرساخت میداند.
رئیس شورای اسلامی شهر کرمانشاه مکان مورد نظر این طرح را محدوده شهرک جعفرآباد اعلام میکند و میگوید: چند سال گذشته محوطه محله جعفرآباد از سوی مسئولان برای عملیاتی کردن این طرح مطرح شده بود که به علت سهل انگاری مسئولان وقت، مکان مشخص شده برای اسکان مشاغل مزاحم کرمانشاه عملا در محدوده شهر قرار گرفته است و برای تحقق این مهم از دست رفته است.
زرافشانی این مسئله را نتیجه تعلل و بیاهمیت دانستن طرح انتقال مشاغل مزاحم و آلاینده از سوی مسئولان وقت میداند و میافزاید: مشاور این طرح برای تعیین محل مناسب به منظور انتقال مشاغل مزاحم انتخاب شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر کرمانشاه ادامه میدهد: مکان مورد نیز مورد تاکید مشاور طرح قرار گرفته است باید عملیات اجرایی کردن این طرح با برپایی نشستی بین اصناف و ادارات مورد مطالعه دقیقتر و تخصصیتر قرار بگیرد.
وی تاکید دارد: ساخت و سازهایی این کار در قسمتی از محدوده غربی شهر کرمانشاه برای انتقال مشاغل مزاحم صورت گرفته است که طبق برنامه ریزیها و توافقهای انجام گرفته این بخش به محل استقرار بنگاههای فروش خودروهای سبک و سنگین اختصاص خواد یافت.
با این وجود که رئیس شورای اسلامی شهر کرمانشاه از اجرایی شدن این طرح در آیندهای بسیار نزدیک خبر میدهد، بازهم بسیاری از فعالان اجتماعی این شهر از تحقق این مهم ابراز تردید میکنند.
نجف خرم داد، کارشناس فنی شهرداری کرمانشاه با تاکید بر ضرورت اینجابجایی در سریعترین زمان ممکن، در گفتگو با خبرنگار ایلنا میگوید: اجرای کردن این طرح باید از سالهای بسیار قبل صورت میگرفت. وجود مشاغل مزاحم در هر محلی آسیبهای فرهنگی، اجتماعی و… بسیاری برای شهروندان آن محل به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس شهرداری تاکید میکند: متاسفانه برخی از محلات شهر کرمانشاه همانند، دولت آباد و جعفرآباد علیرغم جمعیت قابل توجه آنها، بیشترین آسیبها را از این مشاغل مزاحم دیدهاند، لذا اجرای این بیشتر از نباید به تاخیر بیفتد.
خرم داد با اشاره به اینکه برای انجام کامل و استاندارد این طرح، نیازمند وجود زیرساختها و تاسیسات زیربنایی در محل مورد نظر هستیم، میافزاید: با وجود اینکه کرمانشاه خود یک کلانشهر محسوب میشود و جمعیت و مشاغل آن از ویژگی تنوع و کمیتی در جایگاه بالایی قرار دارد، لذا نباید بدون مطالعه و ایجاد زیرساختهای لازم به عملیاتی کردن این طرح بپردازیم.
وی میگوید: به نظر میرسد برخی از مشاغل در زمره آلایندهها و مزاحمها قرار نگرفتهاند که این نیاز به بازبینی کارشناس شهری و نیز مسئولان این طرح اجتماعی اقتصادی قرار بگیرد.
به هر حال به نظر میرسد هنوز فاصله زیادی تا تحقق این مهم داریم، ولی نکتهای که نباید فراموش شود این است که مسئولان امر هرگز به دنبال ایجاد شهرک مشاغل مزاحم در کنار شهرکها و یا محلات پایین شهر اقدام نکنند که این خود فردا ناهنجاری دیگری خواهد بود صدها بار بدتر از وجود مشاغل مزاحم در مرکز شهر کرمانشاه.