خبرگزاری کار ایران

سمی بودن یا نبودن برنج؛ مسئله این است

مردم نگران سلامت خود هستند / مافیای اقتصادی نگران جیب هایشان؟!

مردم نگران سلامت خود هستند / مافیای اقتصادی نگران جیب هایشان؟!
کد خبر : ۱۳۸۶۸۱

بسیاری از مردم کرمانشاه هنوز در خصوص سمی بودن یا نبودن برنج های هندی در سطح بازار مطمئن نیستند.

ایلنا: هر روز از منابع رسمی و غیررسمی اخبار ضد و نقیضی به جامعه تزریق می‌شود که این امر خود به دغدغه‌ای دیگر برای مردم تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری " ایلنا " از کرمانشاه، چند سالی است واردات برنج از کشور پاکستان به شدت کاهش یافت و به علت برخی از مسایل که در حول موضوع تحریم می‌چرخید، ایران مجبور شد برای تامین بازار برنج کشور اقدام به خرید برنج از کشور هندوستان کند.

چند ماهی از این معامله نگذشته بود که برخی اخبار دال بر «سمی بودن برنجهای هندی» فضای جامعه را اشغال کرد.

وجود سم «آرسنیک»، در برنج و اینکه زمین‌های برداشت برنج در هندوستان به برخی از موارد شیمیایی و سرطان زا آلوده هستند، مهم‌ترین اخبار در مورد وضعیت این گونه برنج‌ها بود.

با این وجود بعد از گذشت چندین سال از طرح این مسئله، ‌هیچ مسئولی به طور رسمی پاسخ این مسئله را نداده است و هنوز جامعه ایرانی در خرید برنج هندی مردد است و برخی از خانواده‌ها که از تمکن مالی خوبی برخوردارند، به سمت خرید و استفاده از برنج های ایرانی سوق داده شده‌اند و آن دست از قشر جامعه که از توان اقتصادی پایینی برخوردارند، در خرید برنج؛ عطایش را به لقایش بخشیدند و در دام برنج‌های تایلندی و… افتادند.

حال چه نکته در انتشار این اخبار نهفته بود، خود مسئله‌ای دیگر است.

برخی از صاحب نظران بر این باورند که این اخبار هیچ پایه و اساس علمی ندارند و برنج‌های خارجی قبل از ورود به کشور، از فیلترهای بهداشتی عبور می‌کنند و سلامت آن‌ها تایید شده و هیچ مشکلی در مصرف آن‌ها دیده نمی‌شود.

در مقابل این افراد، هستند برخی از مسئولان که به صورت رسمی و یا تلویحا بعضی از برنج‌های هندی را آلوده به سم «آرسنیک» معرفی می‌کنند که ظاهر قدرت این خبر نسبت به خبر سالم بودن برنج‌های هندی، بیشتر مردم را جذب کرد.

این مسئله باعثشد که بازار برنج هندی‌گاه و بیگاه نوسان پیدا کند البته این نوسان بیشتر رو به افزایش قیمت گرایش داشت تا کاهش و بعضی از خانوارهای ایرانی از روی اجبار ذائقه خود را تغییر دهند و ترجیحا برنج را از سبد غذایی خود حذف کنند.

مسئله دیگری که نباید از کنار آن به راحتی عبور کنیم این است که برخی از منتقدان و فعالان اقتصادی در کشور اعتقاد دارند که منبع انتشار این گونه اخبار، مافیای اقتصادی موجود در کشور بوده است که از یک طرف می‌خواستند از ورود کالایی به کشور جلوگیری کنند و از سوی دیگر، محصولات خود را در این آشفته بازار؛ به بازار تزریق کنند.

با وجود این مسئله در جامعه، چند صباحی است که مسئولان بهداشتی شفاف‌تر از گذشته از سالم بودن برنج‌های هندی خبر می‌دهند و تا حدودی تمایل به مصرف برنج هندی در جامعه دوباره اوج گرفت.

روز گذشته، مسئول نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نسبت به انتشار برخی از اخبار مبنی بر توزیع و ورود برنج‌های آلوده به بازار واکنش نشان داد.

دکتر " پیمان پاکزاده " در گفت وگو با برخی از رسانه‌ها، این خبر را تکذیب و آن را تنها در حد یک شایعه قلمداد کرد.

وی با اعلام اینکه تاکنون هیچ موردی از آلودگی در برنج‌های وارداتی به استان گزارش نشده است، گفت: به دنبال اعلام اسامی برنج‌های آلوده، کار‌شناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اقدام به نظارت، بررسی و نمونه گیری از سطح عرضه برنج در استان کردند که بر اساس نتایج حاصله از آزمایشات تا این لحظه هیچ موردی از توزیع برنج آلوده در سطح استان گزارش نشده است.

آلودگی در برنج‌های «بابانور»، «ستایش»، «زیتون» و «اویلا»

با این حال مسئول نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برخی از برنج های موجود را بازار کشور را آلوده اعلام می‌کند و می‌گوید: به دنبال اعلام اسامی این برنج‌های آلوده که شامل هفت قلم انواع برنج خارجی و ایرانی با نام‌های بابانور، ستایش، زیتون و اویلا و نیز چند نوع برنج تولید داخل است، نظارت‌های مستمر کار‌شناسان بهداشت بر توزیع برنج در سطح استان صورت گرفت.

علیرغم رد هر گونه آلودگی برنج‌های هندی توسط مسئولان بهداشتی کشور و استان، مردم کرمانشاه هنوز در خرید و استفاده از برنج‌های هندی به شدت تردید دارند.

حال مسئول این وضعیت چه کسی و یا چه گروههای هستند، خود مسئله‌ای که در آینده برای همگان مشهود و عیان می‌شود.

گزارش: نجف خرمداد

ارسال نظر
پیشنهاد امروز