خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

«دیابت» بیماری نیاز و جستجو

«دیابت» بیماری نیاز و جستجو
کد خبر : ۱۱۶۰۸۲

بیماری دیابت، عارضه‌ای است که بیمار را همیشه و در هر زمان نیازمند دارو و درمان می‌کند.

ایلنا: بیماری دیابت امروزه به یکی از امراض شایع در جامعه ایرانی تبدیل شده است که خود پایه و اساس بسیاری دیگر از بیماری‌هاست.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، معمولآ بیماری دیابت از دوران جوانی و به صورت خزنده در افراد نمود پیدا می‌کند و بعد از چند سال خود را به فرد نمایان می‌سازد.

اگر نگاهی کوتاه و آماری به میزان قند افراد جامعه به ویژه جمعیت شهری داشته باشیم به این حقیقت می‌رسیم که بسیاری از مردم ایران به خصوص کرمانشاه در مرز ابتلا به این بیماری قرار دارند. علت اصلی این بیماری معمولا ارثی است، ولی تغییر ذائقه ایرانی‌ها در این چند دهه، پا را فرا‌تر از این نهاده است و این بیماری به نوعی اپیدمی مبدل شده است و معمولا زنان را بیشتر از مردان درگیر خود می‌کند.

افراد مسن، چاق، افسرده از آن دست بیماران دیابتی هستند که بیشترین تخت بیمارستان‌های کرمانشاه را به خود اختصاص داده‌اند.

تحریم‌ها و نایابی داروهای دیابت

کمبود شدید دارو‌ها بر اثر تشدید تحریم‌های خارجی خود مشکلی شده است که درد دیابتی‌ها را دو چندان کرده است.

کاهش قدرت ترمیم نسوج بدن، افت شدید در کارکرد کلیه‌ها، انباشته شدن موادی همانند «اوره» و «کراتین» در خون، کاهش شدید دید و حتی نابینایی، احتباس آب در نسوج بدن و ده‌ها مشکل دیگر، عوارض بعدی افراد دیابتی است. البته مشکل افراد دیابتی در کشور و استان کرمانشاه به این موارد ختم نمی‌شود.

کمبود شدید برخی از داروهای نوترکیب که الزاما «برندهای خارجی» دارند، روز به روز بر آمار بیماران دیابتی کرمانشاه می‌افزاید.

بالا بودن هزینه‌های درمانی و لزوم تداوم درمان‌ها، عدم همراهی بیمه‌های درمانی در حمایت از داروهای خاص دیابت، عدم فرهنگ‌سازی در آشنایی مردم با بیماری قند را باید زنگ خطری برای جمعیت شهریمان بدانیم.

اگر نگاهی کوتاه به بیماران کلیوی در کرمانشاه داشته باشیم می‌بینیم که اکثر این افراد به علت قند بالا به نارسایی کلیه دچار شده‌اند که این وضع بیمار را در معرض فشارهای روانی و مالی شدیدتری قرار می‌دهد.

آن دست از افراد دیابتی که کلیه‌های آنان دچار مرگ فیزیکی می‌شوند طبیعتا نیازمند دیالیز و یا پیوند کلیه می‌شوند که این خود یعنی هزینه‌های هنگفت و سرسام آور برای خانواده مریض و دولت.

حسین بیگلری، مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار ایلنا می‌گوید: متاسفانه اکثر بیماران کلیوی ما از عارضه دیابت یا‌‌ همان بیماری قند رنج می‌برند و هر روز به تعداد این بیماران در کرمانشاه افزوده می‌شود.

بیگلری با اشاره به اینکه هر جلسه دیالیز برای دولت ۸۰ هزار تومان هزینه در بر دارد، می‌افزاید: در حال حاضر ۵۱۰ بیمار دیالیزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سه بار در هفته باید برای دیالیز به مراکز خاص مراجعه کنند که این موضوع از یک طرف باعثفشار مالی بر بیمار می‌شود و هم نیاز اعطای یارانه دولتی به این نوع خدمات را افزایش می‌دهد.

مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه می‌گوید: مشکل اینجاست که بیش از ۳۰۰ نفر از این ۵۱۰ فرد دیالیزی مستعد پیوند کلیه هستند که در اینجا مسئله پیچیده‌تر می‌شود.

اگر از مشکل کلیه بیماران دیابتی بگذریم، نیاز به عمل‌های جراحی مکرر چشم در این دست از بیماران دیابتی، مشکل خاص دیگری است که قابل تامل و حمایت جدی دولت دارد.

چون وجود قند غیر طبیعی به سیستم بینایی آسیب می‌رساند، دیابتی‌ها باید برای به دست آوردن دید قبلی خود و یا جلوگیری از نابینایی در دوران بیماری، باید بار‌ها مورد عمل چشم قرار می‌گیرند و این خود هزینه‌های سرسام‌آوری را به خانواده افراد دیابتی تحمیل می‌کند.

همت و حمایت دولت نیاز مبرم بیماران دیابتی

با این اوصاف دولت و مسئولان وزارت بهداشت و درمان کشور باید برای مبارزه و کاهش این بیماری در دو مسیر مشخص حرکت و برنامه‌ریزی داشته باشند.

اولین و شاید کم‌هزینه‌ترین برنامه دولت برای مقابله با بیماری دیابت؛ آموزش و فرهنگ‌سازی در مقابل این بیماری‌است؛ مسئولان باید از یک سوءذائقه غلط غذایی مردم را در مسیر صحیح قرار دهند و دیگر اینکه از گسترش برخی مواد غذایی با قندهای کاذب در جامعه جلوگیری کنند.

دومین راه برای حمایت از بیماران دیابتی در کشور، افزایش حمایت‌های مالی از هزینه‌های درمانی به ویژه کاهش قیمت داروهای خاص افراد مبتلا به بیماری قند است که متاسفانه این مهم سال‌هاست که به‌دست فراموشی سپرده شده است.

گزارش: طاهره ایزدی

ارسال نظر
پیشنهاد امروز