خبرگزاری کار ایران

معاون خانه کارگر کرمانشاه در گفتگو با ایلنا:

دولت یازدهم وارثبدهی‌های احمدی‌نژاد است

دولت یازدهم وارثبدهی‌های احمدی‌نژاد است
کد خبر : ۱۱۵۴۴۰

دکتر روحانی و دولت یازدهم به نوعی وارثبدهی های دولت نهم و دهم احمدی نژاد است.

ایلنا: معاون خانه کارگر کرمانشاه با اشاره به سیاست خارجی دولت یازدهم، گفت: خوشبختانه تیم دیپلماسی ایران در دولت یازدهم هم از نظر کارآیی و هم تجربه در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد.

مهدی زارعی در گفتگو با خبرنگار ایلنا تاکید کرد: دکتر روحانی سابقه گفتگو و مباحثه بر سر حقوق حقه ملت ایران را در کارنامه کاری خود دارد که این امتیاز خوبی است برای هماهنگ‌تر شدن شخص رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و… با اوضاع کنونی جهان پیرامون.

وی با اشاره به برخی از کارشکنی‌های داخل کشور، گفت: این امر طبیعی است که عده‌ای با سیاست خارجی و روش گفتگو‌ها مخالفت داشته باشند و به دنبال تاخیر و یا منحرف کردن مذاکرات باشند.

معاون خانه کارگر کرمانشاه تعقل در سیاست را رکن ابتدایی دیپلماسی عنوان کرد و افزود: در دولتهای نهم و دهم شاهد بودیم که برخی اظهارنظرهای غیراصولی و احساساتی چه صدماتی به کشور وارد کرد، یعنی برخی از دولتمردان وقت بر مسایلی پافشاری می‌کردند که نه تنها ارزش دفاع نداشت بلکه تاریخ مصرفشان هم گذشته بود، ولی این ابرام و اصرار دستگاه دیپلماسی دو دولت گذشته، زندگی مردم و جامعه را به تنگنایی بسیار سخت کشاند.

زارعی تنش زدایی را از ویژگی‌های دولت یازدهم و دکتر روحانی عنوان کرد و گفت: دکتر روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل بار‌ها از کلمه «صلح» استفاده کرد که همین موضوع، بسیاری از اظهارنظر‌ها و پیش داوری‌ها علیه ایران را به کلی تغییر داد.

وی سیاست خارجی ایران را برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری دانست و تاکید کرد: مقام معظم رهبری به خوبی به اوضاع سیاسی منطقه و جهان آشنایی دارند و قبل از عزیمت هیات ایرانی به سازمان ملل برخی از راهکارهای عملی و علمی را به رئیس جمهور و دستگاه دیپلماسی گوشزد کردند که همین امر با نرمش قهرمانانه باعثاز بین رفتن دیوار بی‌اعتمادی در جوامع بین المللی شد.

زارعی با اشاره به اینکه سخنرانی دکتر روحانی در سازمان ملل از استقبال خوبی برخوردار بود، گفت: علیرغم اینکه بسیاری از سران کشورهای دنیا دریچه‌هایی از امید و صلح پایدار را در سخنان دکتر روحانی می‌دیدند، ولی همزمان برخی از افراد و گروه‌ها سخنان منتخب مردم به مذاقشان خوش نیامد و برای کم رنگ کردن این پیروزی دستگاه دیپلماسی دست به اقدامات و جوسازی‌های ناشیانه‌ای زدند که نمونه بارز آن حمله به اتومبیل رییس جمهور در بدو خروج از فرودگاه و پرتاب کفش به سمت ایشان بود.

این فعال سیاسی عملکرد کنونی مخالفان سیاست خارجی دولت روحانی را غیرمعقول و سئوال برانگیز خواند و گفت: اگر این دوستان به حافظه تاریخی خود رجوع کنند بی‌شک متوجه خواهند شد که اصل سیاست همانی است که امروز توسط افرادی همانند روحانی و ظریف دنبال می‌شود.

وی تصریح کرد: در ابتدای انقلاب شعارهایی همانند «مرگ بر آمریکا، مرگ بر انگلیس و مرگ بر شوروی» ورد زبان خاص و عام جامعه بود، ولیکن دیدیم که روند سیاست خارجی کشور این رویه را غیراصولی و برخلاف منافع ملی دانست.

زارعی در ادامه با اشاره به مکالمه تلفنی دو رییس جمهوری ایران و آمریکا، گفت: تماس‌های مکرر دولت آمریکا و شخص اوباما برای سیاست ما نه تنها ضعف محسوب نمی‌شود، بلکه نشان دهنده اهمیت ایران در ثبات منطقه و جهان دارد و هرگز نباید این گفتگوی تلفنی را محکوم و مذموم بدانیم.

معاون اجرایی خانه کارگر کرمانشاه تنها راه حل مشکل هسته‌ای ایران را روش دیپلماتیک دانست و افزود: در طول دو دولت گذشته مذاکرات بسیاری برای برون رفت از این مسئله برگزار شد ولی می‌دیدیم که تنها خروجی این مذاکرات تعیین زمان مذاکره‌ای دیگر بود که این خود باعثاتلاف وقت و سرمایه طرفین شده بود.

زارعی رویه برخی از گروه‌ها را در کشور بر خلاف منویات و خواسته‌های مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: متاسفانه برخی از دوستان در داخل کشور می‌خواهند با قضاوت‌های سطحی خود دوباره وضعیت کشور را به سالهای گذشته برگردانند، این در حالی است که مقام معظم رهبری با درایت از سیاست خارجی دولت روحانی حمایت خود را اعلام کرده است و آن را به نرمش قهرمانانه تعبیر فرموده‌اند.

معاون خانه کارگر کرمانشاه با ابراز امیدواری از نشست ژنو، بیان داشت: در این دوره از مذاکرات کشورهای ۱ + ۵ لحن دولتهای مقابل ایران به کلی تغییر پیدا کرد تا جایی که بسیاری از نمایندگان در این نشست خواستار به تعویق انداختن تحریم‌ها علیه ایران شدند که این را باید تنها یکی از ده‌ها دستاورد مثبت این نشست دانست.

وی همگرایی و حرکت در مسیر انقلاب را اصل وجوبی نیروهای انقلابی عنوان کرد و گفت: همه جناح‌ها و گروه‌ها با هر سلیقه و طیف فکری که دارند باید در این برهه خاص از زمان تشکیک آرای خود را کنار گذاشته و به دنبال همراهی و همگرایی با سیاست‌های بین المللی کشور باشند.

زارعی در ادامه سخنان خود به انتخاب برخی از وزرای دولت یازدهم اشاره داشت و گفت: اگر نگاهی کوتاه، ولی دقیق به چینش کابینه دولت یازدهم داشته باشیم، متوجه می‌شویم که مباحثو سلایق سیاسی جای خود را به تعهد و کارآمدی داده است و به نظر می‌رسد که دولت روحانی باید از این فرصت ویژه بیشترین بهره را برای برون رفت از وضعیت کنونی کشور ببرد.

معاون خانه کارگر کرمانشاه با اشاره به اینکه دولت یازدهم به نوعی وارثبدهی‌های دولت نهم و دهم است، افزود: زمانی که دکتر روحانی دولت را تحویل گرفت، دولت هم با کسری شدید بودجه روبرو بود و هم بدهکاری دولت به دستگاه‌ها، بانک‌ها و… بیش از ۱۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی گفت: در سفرهای استانی دکتر احمدی‌نژاد و هیات دولت، پروژه‌های عمرانی بسیاری تعریف و تصویب شد که نه تنها آن‌ها عملیاتی نشده‌اند، بلکه دولت یازدهم برای تحقق این وعده‌های غیراصولی و غیرکار‌شناسانه نیازمند ۴۰۰هزار میلیارد تومان اعتبار است که در این برهه خاص از زمان تامین این مقدار اعتبار برای دولت، امری مشکل و حتی غیرممکن است.

زارعی در ادامه با اشاره به اینکه سیاست هدفمندی یارانه‌ها از مسیر اصلی خود خارج شده است، گفت: در برنامه هدفمندی یارانه‌ها اولین و ابتدایی‌ترین هدف حمایت از تولید و صنعت بود و دولت وقت وعده داد که درآمدهای حاصله از هدفمندی یارانه‌ها را در این بخش سرمایه گذاری می‌کند، ولی عکس این موضوع رخ داد و بسیاری از صنایع و مراکز تولیدی در کشور تعطیل شده و یا اقدام به تعدیل نیرو کرده‌اند که این خود معضل اجتماعی بزرگی به نام «بیکاری» برای جامعه ایرانی بود.

معاون اجرایی خانه کارگر کرمانشاه هدف دولت از پرداخت یارانه‌ها را هدفمند ساختن حامل‌های انرِژی در کشور دانست و گفت: در حال حاضر هر ایرانی ماهیانه مبلغی در حدود ۴۵ هزار تومان دریافت می‌کند که این رقم در مقابل تورم ۴۰ درصدی سالجاری که توسط بانک جهانی اعلام شده است، رقمی ناچیز و گم است.

وی بیان داشت: دولت احمدی‌نژاد برای پرداخت ماهیانه ۳۵۰۰ میلیارد تومان یارانه به مردم دست به سوی درآمدهای نفتی و در اواخر دولت حتی مبالغی از صندوق توسعه ارزی کشور خارج کرد که این خود باعثافزایش نقدینگی در جامعه شده است.

زارعی طرح حذف سه دهک جامعه از دریافت یارانه‌ها را، تنها راه برون رفت از وضعیت اقتصاد بیمارگونه کشور دانست و افزود: در صورت عملیاتی شدن این برنامه، بیش از ۲۰ میلیون نفر از افراد متمکن جامعه از دریافت این مبلغ یارانه حذف می‌شوند که این یعنی صرفه جویی ماهیانه هزار میلیارد تومان در کشور.

وی پیش بینی کرد که اجرای این طرح در ابتدا مخالفانی خواهد داشت و گفت: با وجود مشکلات احتمالی اجرایی شدن این طرح، می‌توانیم این مقدار اعتبار را در صنایع تولیدی کشور به صورت بلندمدت سرمایه گذاری کنیم که این خود از یک سو باعثجلوگیری از خروج ارز از کشور می‌شود و دیگر اینکه فروش اجباری و تهاتری نفت به برخی از کشورهای آسیایی همانند چین و هندوستان منتفی می‌شود.

زارعی در ادامه به سفر اخیر آیت الله هاشمی به استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: سفر آیت الله هاشمی به استان کرمانشاه از یک سو نشان دهنده اهمیت و جایگاه کرمانشاه در کشور دارد و دیگر اینکه پتانسیل‌های آن در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی کشور مدنظر این دولت است.

وی در ادامه افزود: بازهم دیدیم که برخی از افراد مغرض و خودباخته با شعارهای بی‌موقع و البته هدفمند، قصد قطع کردن سخنان آیت الله هاشمی در مسجد جامع کرمانشاه را داشتند که خوشبختانه کار این افراد معلوم الحال نه تنها چیزی از جایگاه آیت الله هاشمی نکاست، بلکه چهره واقعی این افراد فریب خورده را برای مردم ولایتمدار کرمانشاه نمایان‌تر کرد.

معاون خانه کارگر کرمانشاه در ادامه سخنان خود با ابراز گلایه از وزارت کشور برای معرفی استاندار جدید کرمانشاه، گفت: امیدواریم که هرچه سریع‌تر وزارت کشور گزینه مطرح و مناسب خود را برای تصدی بر ساختمان استانداری کرمانشاه تعیین کند، زیرا هر روز که از این موضوع بگذرد شاهد صدمات بسیاری هم در حوزه عمرانی و هم اقتصادی استان خواهیم بود.

وی در پایان بهترین گزینه برای استانداری کرمانشاه را فردی معتدل و میانه روی عنوان کرد و بیان داشت: در این برهه خاص از زمان و نیز با توجه به موقعیت ویژه کرمانشاه، استاندار آینده باید فردی متخصص، مسلط به وضعیت استان و به دور از حاشیه باشد که همه امیدواریم در روزهای آینده شاهد این انتصاب در استان کرمانشاه باشیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز