خبرگزاری کار ایران

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه:

تعداد مبتلایان به تب مالت در کرمانشاه بیشتر از میانگین کشور است

تعداد مبتلایان به تب مالت در کرمانشاه بیشتر از میانگین کشور است
کد خبر : ۱۰۴۳۴۶

تعداد مبتلایان به تب مالت در کرمانشاه بیشتر از میانگین کشوری است.

ایلنا: مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: بروسلوز یکی مهم‌ترین بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام است که به‌دلیل صعب العلاج بودن بیماری در انسان و اینکه در دام‌ها باعثسقط جنین شده و کاهش تولیدات دامی را به همراه دارد از ۲ جنبه بهداشتی و اقتصادی حایز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، نادر پرور تاکید کرد: تب مالت، از صعب‌العلاج‌ترین بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام است که از دام به انسان منتقل می‌شود، اما احتمال انتقال آن از انسان به انسان اندک است و با توجه به اینکه این بیماری در انسان چهره‌های متفاوتی دارد به عنوان یک بیماری هزار چهره معروف است.

وی تصریح کرد: این بیماری در کشور ایران بومی بوده و در همه نقاط کشور دیده می‌شود و سالانه چند هزار نفر در اثر عدم رعایت بهداشت، تماس با دام آلوده و یا مصرف فرآورده دامی آلوده، به تب مالت مبتلا می‌شوند و در صورت ابتلاء به این بیماری، درمان آن با دشواری‌هایی همراه است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی استان، شمار مبتلایان به تب مالت در کرمانشاه بیش از میانگین کشوری است و در چند شهرستان استان از جمله دالاهو، سنقر، گیلانغرب، کنگاور و ثلاثباباجانی وضعیت به مرز بحران رسیده است.

پرور افزود: به منظور پیشگیری و کنترل این بیماری اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های سازمان دامپزشکی کشور از اول تیرماه سال جاری عملیات مایه‌کوبی علیه بیماری تب مالت را با استفاده از توان بخش خصوصی و دولتی در جمعیت دامی استان اعم از روستایی و عشایری به‌صورت کاملا رایگان شروع کرده و پیش‌بینی می‌شود که در پایان مدت زمان عملیات، تعداد بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار راس دام استان علیه بیماری مذکور ایمن شوند.

پرور به مصرف‌کنندگان توصیه کرد از خرید گوشت و فرآورده‌های خام دامی عرضه شده در معابر و مکان‌های غیرمجاز خودداری کرده و گوشت مورد نیاز خود را از قصابی‌های مجاز که تحت نظارت بازرسان دامپزشکی هستند، تهیه کنند.

وی در پایان گفت: شهروندان کرمانشاهی نیز جهت ارتباط با دامپزشکی و طرح نظرات و پیشنهادات خود می‌توانند با شماره تلفن ۷۲۴۶۳۲۵ شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه و یا سامانه رایگان ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه تماس حاصل کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز