نماینده کارگران خبازیهای سنندج خبر داد:
بیکاری در انتظار بیش از ۲ هزار نفر کارگر در سنندج
جامعه کارگری خبازیهای شهرستان سنندج به عنوان بزرگترین تشکل صنفی از لحاظ معیشتی روی خط قرمز قرار گرفتهاند که باید در این راستا چارهاندیشیهای لازم صورت بگیرد.
نماینده کارگران خبازیهای سنندج از بیکار شدن بیش از ۲۰ هزار نفر کارگر در این شهرستان خبر داد و گفت: با توجه به روی آوردن بسیاری از کارگاههای خبازی به سمت استفاده از دستگاهها و ماشینآلات تمام اتوماتیک، به زودی شاهد بیکار شدن بیش از ۲ هزار نفر کارگر در سطح شهرستان خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از سنندج، محیالدین الله مرادی ظهر پنجشنبه در بیست وپنجمین جشنواره امتنان از کارگران گروههای کار و واحدهای نمونه کردستان، که به مناسبت ۱۱ اردیبهشت " روزجهانی کارگر " در سنندج برگزار شد، با اشاره به مشکلات جامعه کارگری صنف خبازان در این شهرستان گفت: گفتن از دغدغهها و مشکلات جامعه کارگری به ویژه کارگران خبازیهای به یک پروسه تکراری تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: جامعه کارگری خبازیهای شهرستان سنندج به عنوان بزرگترین تشکل صنفی از لحاظ معیشتی روی خط قرمز قرار گرفتهاند که باید در این راستا چارهاندیشیهای لازم صورت بگیرد.
الله مرادی با اشاره به اینکه مشکلات جامعه خبازان این شهرستان در حال حاضر زبانزد بیشتر جلسات و محافل عمومی و اداری است، افزود: در راستای رفع این مشکلات و دغدغهها با سازمان و نهادی مختلف در سطح کشور و استان مکاتبات زیادی انجام دادهایم، اما متاسفانه به نتیجه نرسیدهایم.
نماینده کارگران خبازیهای سنندج اضافه کرد: اگر کارگران خبازیها مشمول قانون کار هستند باید حقوق و مزایای آنها نیز بر اساس قانون کار تعریف و پرداخت شود.
وی بیان داشت بسیاری از کارگران خبازیها با وجود افزایش سرسامآور نرخ تورم و مشکلات اقتصادی ناشی از آن همان حقوق و مزایایی را که در سال ۹۰ دریافت میکردند را از کارفرما دریافت میکنند.
نماینده کارگران خبازیهای سنندج افزود: علیرغم اینکه در طول شبانه روز کارگران خبازی بیش از ساعت مقرر قانون کار فعالیت دارند، حقوق آنها ۲۰ تا ۳۰ درصد قانون کار است.
اللهمردای یادآور شد: افزایش حقوق کارگران بنا بر افزایش نرخ نان افزایش مییابد که در مقایسه با تورم و گرانیها مبلغی ناچیز است.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۴۵۰ کارگاه خبازی در سال ۸۷ در سنندج، بیان داشت: ۱۵۰ مورد آن نسبت به جمعیت شهری بیشتر است.
اللهمرادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۷۵ کارگاه خبازی جوازدار و آزاد در سطح شهرستان فعالیت میکنند و افزایش آمار این خبازیها موجب بیعدالتی در حق کارگرانی میشود که تمام جوانی خود را در آنها صرف کرده و کمترین امنیت شغلی نیز ندارند.
به گفته وی، کارفرماهای کارگاههای خبازی امروزه از نیروهایی تحصیلکرده با کمترین دستمزد استفاده میکنند و همین امر ضمن ظلم به آنان، جامعه کارگری را نیز بیارزش کرده است.
نماینده کارگران خبازیهای سنندج با بیان اینکه ماموران تامین اجتماعی در بازرسی از کارگاهها باید کارگرانی را که عضو انجمن کارگران هستند تائید کنند، افزود: بهرهگیری از دستگاههای تمام اتوماتیک که نقش چند کارگر را به صورت همزمان اجرا میکند نیز موجب افزایش نرخ بیکاران در این حوزه شده است.
اللهمرادی ادامه داد: لغو جوازهای راهاندازی کارگاههای خبازی جدید از مهمترین خواستههای جامعه کارگران خبازیها در سطح شهرستان از مسئولان امر است که امیدواریم شاهد تحقق آن باشیم.
وی استفاده از کارگران بازنشسته در کارگاههای خبازی در شهرستان را ظلم بزرگی به جامعه کارگری جوان دانست و گفت: این افراد اگر توان کار دارند دیگر نباید از سرمایههای ملی استفاده کنند.
نماینده کارگران خبازیهای سنندج تصریح کرد: امروزه بسیاری از کارفرمایان کارگاههای خبازی توپ مشکلات را در زمین مسئولان و کارگران انداخته و خود از دور تماشا میکنند.
به گفته وی، کارگران خبازی با وجود مشکلات فراوان و سختی کار از بسیاری از امتیازات محروم بوده و به محض اعتراض از کارگاهها بیرون انداخته میشوند.
نماینده کارگران خبازیهای سنندج تصریح کرد: با توجه به روی آوردن بسیاری از کارگاههای خبازی به سمت استفاده از دستگاهها و ماشینآلات تمام اتوماتیک به زودی شاهد بیکار شدن بیش از ۲ هزار نفر کارگر در سطح شهرستان خواهیم بود.
اللهمرادی در پایان سخنانش خواستار یک تعادل صنفی، قانونی و اجتماعی برای کارگران خبازیها شد و یادآور شد: بازگرداندن حرمت و جایگاه کارگران نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان به رفع مشکلات و دغدغههای آنان است.