خبرگزاری کار ایران

رئیس شورای اسلامی شهرکاشان

چالش‌های مردم در مراجعه به شهرداری باید کاهش پیدا کند

رئیس شورای اسلامی شهر کاشان در نشست فوق‌العاده شورای اسلامی شهر و مدیران حوزه اداری مالی شهرداری گفت: دغدغه و چالش‌های مردم در مراجعه به شهرداری باید کاهش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان حسین حیدریان در نشست فوق العاده شورای اسلامی شهر کاشان با موضوع بررسی عملکرد حوزه معاونت اداری مالی شهرداری با حضور مسؤل این معاونت ضمن بیان برخی از رئوس کارکرد، اهداف و چشم انداز این حوزه به شماری از سؤالات اعضای شورای اسلامی شهر مرتبط با حوزه اداری مالی شهرداری نیز پاسخ داده شد.

در این نشست ابریشم- معاون معاونت اداری مالی شهرداری- با بیان اینکه در حوزه مالی شهرداری به دنبال افزایش جذب درآمدهای پایدار هستیم افزود: در نگرش جدید به حوزه مالی شهرداری به دنبال آسیب‌شناسی هستیم و نوآوری در صدور تعرفه‌های عوارض و مالیات‌ها و همچنین حرکت به سمت ایجاد تفسیرهای واحد در صدور تعرفه‌ها و شفاف‌سازی به منظور ایجاد سلامت اداری و ساده و روان شدن مفاهیم این بخش برای سهولت در فهم درست مؤدیان به هنگام پرداخت عوارض از جمله اقدامات آینده  حوزه  اداری مالی شهرداری است.

وی با بیان اینکه برنامه شهرداری هدایت مؤدیان و بدهکاران به شهرداری به سمت مؤسسات مالی و بانک‌ها با هدف کاهش مراجعه آنان به شهرداری است افزود: مذاکراتمان با بانک شهر در شرف نهائی شدن است تا بدهکارانی که قادر به پرداخت یک جای مطالبات‌شان به شهرداری نیستند بتوانند با دریافت وام کم بهره، بدهی شان به شهرداری را به صورت اقساطی پرداخت کنند.

ابریشم افزود: در این فرایند شهرداری همه  مطالبه خود از مؤدی را از بانک دریافت می‌کند اما مؤدی موظف است مبلغ بدهی خود به شهرداری را که به صورت وام از بانک دریافت کرده به صورت اقساطی به بانک برگرداند.

در ادامه رئیس شورای اسلامی شهر با تقدیر از تشریح عملکرد حوزه  اداری مالی شهرداری طی ماه‌های اخیر توسط مسؤلان این حوزه در نشست افزود: آنچه در مراجعات مردم به شهرداری و به خصوص در حوزه‌های مالی می‌بینیم حاکی از وجود برخی دغدغه‌ها در نزد مردم است و این روند باید کاهش پیدا کند.

حیدریان افزود: اگر به خصوص در نهادی مانند شهرداری اعتماد متقابل بین مردم و کارمندان و کارکنان از بین برود همه تلاش‌ها و زحمات به بیراهه خواهد رفت.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا نیز با انتقاد از عدم پرداخت بدهی‌های مالیاتی بسیاری از صاحبان واحدهای تجاری در نقاط مرکزی شهر به شهرداری خواستار جدیت مدیریت شهری در ملزم کردن و صورت دادن اقداماتی در جهت ناگزیرشدن این واحدها و همچنین برخی از دستگاه‌های دولتی در پرداخت عوارض خود به شهرداری شد.

علی هاشمی طاهری در ادامه با اشاره به برخی از پروژه‌های متوقف شده مانند ایستگاه آتش نشانی منطقه مسکن مهر و سالن‌های ورزشی لتحر، راوند و شهرک 22 بهمن خواستار تسریع در اتمام این پروژه‌ها شد.

دیگر عضو کمیسیون فرهنگی شورا نیز با تقدیر از نگرش‌های جدید در حوزه  اداری مالی شهرداری خواستار تسریع در پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان سازمان دارالسلام و آتش نشانی و همچنین شفاف سازی در بیان هزینه‌ها و درآمدهای حوزه گردشگری شهرداری، استخر مروارید و هزینه‌های تیم فوتبال دسته دومی تحت مالکیت شهرداری شد.

امیر حسین پارسا افزود: الزام ادارات و دستگاه‌هائی که به شهرداری بدهی دارند در پرداخت این بدهی‌ها با هدف افزایش منابع درآمدی شهرداری نکته‌ای است که در دوران جدید حوزه  اداری مالی باید مورد توجه قرار گیرد.

ناظم رضوی نیز با اشاره به اینکه ماهیت ایجاد هر سازمانی خودکفائی در تأمین منابع مالی خود است افزود: یکی از مشکلات ما در هر مجموعه اداری بیان تئوریک همه چشم‌اندازها و اهداف است اما در عمل کمتر شاهد هر اقدامی هستیم.

این عضو شورای اسلامی همچنین خواستار توجه ویژه به بخش مدیریت منابع انسانی در شهرداری شد و تصریح کرد: گاهی می‌توان با جابجائی نیروها در یک نهاد یا اداره که موجب تحول مثبت می‌شود و همچنین دریافت نظرات و پیشنهادات از حتی برخی نیروهای بدنه آن مجموعه نسبت به بهینه و پویا شدن روند امور کمک شایانی کرد.

در ادامه نیز حاجی قدیری با بیان اهمیت پرورش نیروهای نخبه و دارای فکر در نهادی مانند شهرداری افزود: به نظر می‌رسد یکی از دغدغه‌های موجود در شهرداری کمبود نیروها و فکرهای نخبه و خلاق برای سرعت بخشیدن به انجام کارهای مهم و راهبردی است.

وی یادآور شد: جانشین پروری و پرورش نیروهائی که بتوانند بعد از مدتی خدمت در عنوانی دیگر منشأ اثر باشند و جای نیروهای قبلی را پر کنند باید مورد توجه قرار گیرد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه حوزه  اداری مالی شاهرگ و شریان حیاتی مدیریت شهری محسوب می‌شود خواستار کارشناسی شدن تصمیمات در این حوزه و همچنین انطباق آن با وضعیت معیشتی مردم و مختصات فرهنگی و بومی شهر کاشان شد.

مجید شمس افزود: اگر شرایطی فراهم شود که نظارت شورای شهر و همچنین اعمال نظر کارشناسان و متخصصان به ویژه با جدی شدن بحث مرکز پژوهش‌های شورای شهر در تدوین قوانین و مقررات مالی در این حوزه از شهرداری صورت گیرد هم اشکالات احتمالی در تدوین قوانین حل می‌شود و بی‌شک رضایت بیشتری از مردم نیز جلب خواهد شد.

در ادامه رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی نیز بیان کرد: تطبیق قوانین جدید حوزه اداری مالی شهرداری با اقتصاد مقاومتی نیز در شرایط رکود مالی فعلی نباید از نظر مدیران این حوزه  شهرداری دور بماند.

الماسی همچنین با اشاره به مهم بودن حوزه  مالی شهرداری به جهت منبأ تأمین بودجه‌های این نهاد خواستار حضور یکی از اعضای شورای اسلامی شهر در هنگام برنامه‌ریزی‌ها و شور و مشورت برای تدوین قوانین مالی در این حوزه شد.

دیگر عضو شورا نیز با اشاره به اینکه ظاهرأ و خوشبختانه بحث خام فروشی در شهرداری کاشان کم کم در حال فراموش شدن است افزود: در این اوضاع و احوال رکود مالی و نقدینگی در کشور که شهرداری‌ها هم با مشکل مالی دست و پنجه نرم می‌کنند لزومی به اجرای برخی پروژه‌های خارج از  وظیفه شهرداری نیست و باید در ورود به اجرای برخی عملیات‌های عمرانی اولویت‌بندی صورت گیرد.

علیرضا پورعسگری همچنین با انتقاد از بی‌توجهی به نامه‌های ارسالی از سوی برخی اعضای شورا به شهرداری در رابطه با لحاظ شدن تخفیف در بدهی‌های اقشار کم درآمد به شهرداری خواستار تشکیل نشستی ویژه میان اعضای شورا و مدیران حوزه اداری مالی شهرداری با هدف بیان دارائی مالی و بدهی‌های شهرداری شد.

در ادامه نایب رئیس شورای اسلامی شهر از بی‌توجهی به برخی نامه‌های ارسالی اعضای شورا به شهرداری اشاره کرد.

سید رضا هاشمی یادآور شد: بایستی در فعالیت‌ها به دنبال زبان مشترک میان شورای شهر و شهرداری باشیم  و بیشترین تعامل در این میان باید از سوی شهرداری صورت گیرد.

وی همچنین با اشاره به  برخی پرداخت‌های حقوق و مزایای شماری از رفتگران پرداخت و خواستار تسریع در پرداخت حقوق و دستمزد این افراد زحمتکش شد.

کد خبر : ۳۳۰۵۸۵