خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان خبرداد

راه‌اندازی «فرهنگسرای تخصصی سلامت» در کاشان

مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان، موضوع آموزش در مبحث سلامت جسم و روح و روان را به عنوان یکی از مباحث قابل تامل و مهم در راستای سیاستهای این سازمان عنوان کرد.

مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان، موضوع آموزش در سلامت جسم و روح و روان را به عنوان یکی از مباحث قابل تامل و مهم در راستای سیاستهای این سازمان عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان مجتبی رضازاده، در نشست تخصصی حوزۀ سلامت با عنوان «شهروند سالم، شهر سالم» که در اتاق کنفرانس این سازمان برگزار شد اظهار کرد: سیاستگذاری‌های کلان و اجرا شدن برنامه‌ها در مقولۀ فرهنگ، هنر، مباحث اجتماعی و ورزشی بایستی توسط سازمان فرهنگی ورزشی برنامه‌ریزی و مجموعه‌های شهرداری نیز مشارکت داشته باشند.

وی، راه‌اندازی «فرهنگسرای تخصصی سلامت» در راستای تخصصی کردن موضوعات اجتماعی در کاشان را ضروری دانست و گفت: در صورت آمادگی دانشگاه علوم پزشکی که دارای فضاهای شهری و درمانگاه‌های عمومی است، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری نیز می‌تواند بصورت مشارکتی در جهت راه اندازی محتوای برنامه‌های فرهنگسرا‌ها و سایر موضوعات سلامت با این دانشگاه همکاری داشته باشد.

رضازاده، تشکیل «شورای راهبردی سلامت» را به عنوان برگزاری این نشست‌های تخصصی پیشنهاد کرد و افزود: مقرر شد سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری به عنوان دبیر، هر دو ماه یک بار به برگزاری این نشست‌ها پرداخته و در خصوص مباحث ویژه نیز، جلسات فوق العاده برگزار شود.

مشاور شهردار کاشان تصریح کرد: مبحث سلامت که به عنوان یکی از موضوعات مهم اجتماعی در راستای اطلاع رسانی و پیشگیری است باید توسط سراهای محله و فرهنگ سراهای سازمان فرهنگی ورزشی پیگیری شود.

تشکیل شبکه «سلامت‌یاران» در کاشان

رضازاده، تشکیل شبکه «سلامتیاران» را به عنوان یکی دیگر از پیشنهادات حوزۀ سلامت عنوان کرد.

وی اظهار کرد: استفاده از پتانسیل‌های مردمی در حوزه سلامت و آموزش مورد توجه است، چرا که مصداق آن «طرح واکسناسیون اطفال» در چندین سال گذشته بود که توسط نهاد مقدس بسیج اجرا شد.

مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان افزود: در این راستا شبکه «سلامت‌یاران» شهر می‌تواند با ساماندهی نیروهای مشارکت جو و متخصص و استفاده از این افراد با تقسیم بندی حوزه شهری و محوریت سراهای محله مراقبت‌های لازم را در این راستا از شهروندان داشته باشد و از آن‌ها حمایت کند.

راه‌اندازی «خانه اسباب بازی سلامت» در کاشان

رضازاده، راه‌اندازی «خانه اسباب بازی سلامت» به منظور آشنایی کودکان به عنوان «همیاران سلامت» با تجهیزات پزشکی در حد نیاز خانواده‌ها و شروع یادگیری آنها از سنین کودکی را از دیگر برنامه‌های فرهنگ‌سازی در حوزه سلامت ذکر کرد.

وی، از تشکیل چارت جدید سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و ایجاد «اداره شهر سالم» در زیر مجموعه مدیریت خدمات و مشارکت‌های اجتماعی این سازمان خبر داد و گفت: طی دستور شهردار و موافقت صورت گرفته در حال حاضر علیرضا مفرح سرپرست اداره شهر سالم با شهرداری همکاری می‌کنند.

مشاور شهردار کاشان، ایجاد «درمانگاه شبانه‌روزی» واقع در خیابان علوی ویژه پرسنل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و عموم را یکی از اقدامات مجموعه اداره شهر سالم ذکر کرد و گفت: موافقت اصولی ایجاد این درمانگاه توسط دانشگاه علوم پزشکی کاشان صادر شده است.

رضازاده تصریح کرد: آموزش به شهروندان در حوزه سلامت یکی از کارکردهای مهم در امور اجتماعی است که با ایجاد اداره شهر سالم که در چارت سازمان نیز تعبیه شده است به عنوان زیر مجموعه مدیریت خدمات و مشارکت‌های اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری فعالیت کند.

ایجاد شهر سالم در کاشان

سرپرست اداره شهر سالم، بحث آموزش، بهداشت و سلامت در جامعه را مورد تاکید دانست و گفت: بعد از تعاملات با دانشگاه علوم پزشکی و اداره شهر سالم، ایجاد «شهر سالم» با هدف برگزاری مباحث آموزشی ویژه مناسبت‌های ایام سلامت، ایدز و روزجهانی سلامت، آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی مطلوب به شهروندان در کاشان ضروری‌ست.

علیرضا مفرح، به چارت سازمانی اداره شهر سالم تهران و دیگر شهر‌ها با تعاریف وظایف محول شده اشاره کرد و اظهار داشت: انجام تعاملات با پتانسیل‌های موجود و اطلاع‌رسانی صحیح به عموم مردم در مقوله دارو و نحوه مصرف آن نیز حائز اهمیت است.

وی، به صدور تفاهمنامه فیمابین معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشت با شهرداری و ارائه مصوبات آن اشاره کرد و گفت: با توجه به پتانسیل‌های موجود در فرهنگ سرا‌ها و سراهای محله در راستای برگزاری برنامه‌های مختلف آموزش شهروندی، فرهنگی، هنری و اجتماعی و حضور شهروندان، تعامل با فرهنگ سرا‌ها مورد نیاز است.

شناخت مردم در مصرف دارو‌ها کم است

مدیر نظارت بر امور دارو‌ها و مواد مخدر، بالا بردن امنیت مردم در زمینه مصرف دارو را مورد تاکید دانست و اظهار کرد: شناخت مردم در مصرف منطقی دارو و غذا کم است که بایستی با برگزاری کارگاه‌های آموزشی این مقوله مهم و مورد توجه عموم بیشتر اطلاع رسانی شود.

محمد حسین خیاط کاشانی، با تاکید بر اینکه مصرف صحیح دارو در فرهنگ ایرانی هنوز جا نیفتاده و به شدت می‌تواند سلامت مردم را تحت الشعاع قرار دهد افزود: برپایی نمایشگاه‌های سلامت، کارگاه‌های آموزشی در زمینه‌های بهداشتی، آرایشی، غذایی و دارویی می‌تواند نقش مهم و تاثیرگذاری درآگاه سازی مردم و اطلاع رسانی مطلوب در جامعه داشته باشد.

وی، از افزایش «نشانگرهای رنگی» در سطح جامعه خبر داد و تصریح کرد: متاسفانه تاثیرات این «نشانگرهای رنگی» چنان مغفول مانده است که باید با اطلاع رسانی دقیق و برگزاری دوره‌های آموزشی بیشتر مردم را آگاه ساخت.

مدیر نظارت بر امور دارو‌ها و مواد مخدر، مباحث بهداشت، دارو و غذا را در راستای اهمیت سلامت فرد و جامعه مورد تاکید دانست و افزود: فعالیت در حوزه سلامت همیشه به صورت جسته و گریخته کار شده است که باید از لحاظ عملیاتی در قالب مشترک و یکسان سازی ساماندهی شود.

خیاط کاشانی خاطر نشان کرد: در حوزه «طب سنتی» نیز دخالت برخی افراد غیر متخصص با نداشتن اطلاعات کافی، اثرات معکوس و منفی در فضای جامعه ایجاد کرده‌اند که با ورود به برخی از سازمان‌ها و ارائه مطالب نادرست کار خود را توجیه می‌کنند و امیدواریم با مشارکت و همکاری سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری بتوانیم اطلاع رسانی مطلوبی در این مقوله داشته باشیم.

وی، انجام روش‌های صحیح، موضع گیری درست و مدل سازی برای طب سنتی را از موارد حائز اهمیت در این مقوله به منظور اطلاع رسانی بیشتر عنوان کرد و گفت: راه اندازی پژوهشکده طب سنتی در کاشان با توجه به موقعیت آب وهوایی و پوشش گیاهی در این منطقه ضروری است.

گفتنی‌ست: نخستین نشست تخصصی با حضور علیرضا مفرح سرپرست اداره شهر سالم، محمد حسین خیاط کاشانی مدیر نظارت بر امور دارو‌ها و مواد مخدر، محبوبه اعلانی کار‌شناس آموزش سلامت معاونت بهداشتی، محمدرضا دهقانی‌زاده کار‌شناس آموزش سلامت، سهیلا صانعی کار‌شناس غذا و دارو، مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری، مدیران فرهنگ سرای مهر و معراج، معاون فرهنگی اجتماعی و مسئول خانه‌های اسباب بازی برگزار شد.

کد خبر : ۳۲۳۸۰۰