خبرگزاری کار ایران

با حضور دبیرکل شهرداران آسیایی

نشست شهرداران مناطق فرهنگی تاریخی کاشان برگزار شد

نشست شهرداران مناطق فرهنگی تاریخی کاشان با حضور دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی و موضوع دیپلماسی شهری ابزار ایجاد درآمد پایدار در حوزه گردشگری در سالن جلسات شهرداری کاشان برگزار شد.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری ایلنا در کاشان، دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی شامگاه پنج شنبه ۲۱ آبان ماه در این نشست با تشریح اهداف تشکیل این مجمع و مباحث دیپلماسی شهری گفت: دیپلماسی شهری در ابتدا به صورت سنتی و بعد از آن عمومی شد که از دل این دیپلماسی عمومی دیپلماسی شهری به وجود آمد تا روابط گسترده‌ای در سطح دیپلماتیک با حاکمیت دولتی و شهر‌ها به عنوان حکومت‌های محلی را ارتباط دهد.

محمد خدادای، دیپلماسی شهری را ابزاری توانمند و کارآمد دانست و گفت: دیپلماسی شهری موجب تحقق اهداف کلان ملی، افزایش توان هم افزایی، افزایش شناخت، درک متقابل و انسجام فرهنگی اجتماعی می‌شود به طوریکه بخشی از منابع مالی مدیریت شهری را می‌تواند از شهروندان کلان شهر‌ها تامین و شهر‌ها را به سوی توسعه سوق دهد.

وی تصریح کرد: تامین درآمد از طریق جذابیت‌های گردشگری با حضور گردشگران داخلی و خارجی یکی از ابزار‌ها و راهکارهای دیپلماسی شهری است که در توسعه شهر‌ها و ایجاد درآمد پایدار نقش اساسی دارد.

به گفته وی، جهانی شدن شهر‌ها و شهری شدن جهان، ارتباط گسترده شهر‌ها و رقابت پذیری شهر‌ها نقش اساسی در ایجاد درآمد پایدار دارد.

 دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی، دیپلماسی شهری را جدید‌ترین پدیده در قرن جدید عنوان کرد و گفت: کلان شهر‌ها و جهان شهر‌ها از طریق این دیپلماسی برای رسیدن به اهداف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی درراستای تحقق اهداف ملی خود بهره می‌برند.

خدادادی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد کل دنیا در حال حاضر جمعیت شهرنشینی هستند گفت: این در حالی است که در سال ۱۹۰۰ فقط ۳۰ درصد مردم شهرنشین بودند.

وی با تاکید بر اینکه هر سال ۶۵ میلیون نفر به جمعیت شهرهای جهان افزوده می‌شود که فرصتی برای رقابت پذیری است گفت: مجمع شهرداران آسیایی در سال ۱۳۸۷ با ابتکار محمد باقر قالیباف شهردار تهران درراستای استفاده از پتانسیل‌های موجود، تعامل و همگرایی بیشتر فعالیت‌های شهرهای بزرگ آسیایی، توسعه شهری و تحقق استانداردهای بالای زندگی در سراسر آسیا تشکیل شد.

به گفته وی، ۶۷ کشور آسیایی و ۱۵ شهر از کلان شهرهای ایران از جمله کاشان عضو این مجمع هستند.

دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی، با تاکید بر داشته‌های ارزشمند تاریخی کاشان به ویژه آثار و ابنیه و اماکن ارزشمند این شهرستان گفت: داشتن فضا و کالبدی خانه‌های تاریخی با آن قدمت و پیشینه کهن مزیت بزرگی در جذب گردشگر و دیپلماسی شهری است که مدیریت و ساماندهی خوبی در حوزه تبلیغات معرفی و ارائه مطالب را به دنیا می‌طلبد.

خدادادی، ارتباط با مراکز تورگردانی در کشور‌ها خارجی از طریق مجمع شهرداران آسیای و سفارتخانه‌ها برای معرفی اماکن تاریخی به آن‌ها را تاکید کرد و گفت: در صورتیکه اینجاذبه‌ها به درستی و زیبایی به سازمان‌های توریستی معرفی شود خود آن‌ها بلافاصله مبلغ و راهنمای گردشگری این اماکن برای همشهریانشان می‌شوند.

وی، حساسیت تبلیغات به ویزه از طریق شبکه‌های جهانی در معرفی جاذبه‌های گردشگری را خاطرنشان کرد و گفت: بسیاری از شهرهای تازه تاسیس خارجی هیچ داشته و پتانسیل تاریخی ندارند اما آمار گردشگر بالایی به واسطه تبلیغات

بالا و زیرساخت‌های موجود دارند.

قائم مقام شهردار منطقه یک (تاریخی فرهنگی) کاشان در ادامه این نشست با اشاره به تدبیر تشکیل شهرداران مناطق فرهنگی تاریخی کاشان با حضور شهرداران بیش از ۲۰ شهر گفت: منطقه کاشان دارای ۷ نوع جاذبه گردشگری در حوزه‌های فرهنگی مذهبی، تاریخی، طبیعی کویر و کوهستان، گردشگری سلامت، کشاورزی و هنر و صنایع دستی است.

مرتضی والی‌زاده، آستان مقدس سلطان علی بن امام محمد باقر (ع) در مشهد اردهال و آیین سنتی مذهبی قالیشویان که به ثبت جهانی رسیده، آستان آقا علی عباس (ع) در بادرود و امامزاده محمد هلال بن علی (ع) در آران و بیدگل را از ظرفیت‌های گردشگری فرهنگی مذهبی منطقه کاشان برشمرد و گفت: گردشگری مذهبی در این منطقه قوی و پررنگ است.

وی، اکوتوریسم کویر در آران و بیدگل و نوش آباد و کوهستان در شهرهای قمصر، نیاسر و برزک را گردشگری طبیعی ذکرکرد و گفت: آب گرم و مباحث درمانی با گیاهان معطر دارویی از جلوه‌های گردشگری سلامت در منطقه کاشان است.

به گفته وی، تولید گل محمدی و محصول متبرک آن گلاب ناب که در شستشوی خانه کعبه استفاده می‌شود از مظاهر گردشگری منطقه کاشان در حوزه طبیعی و کشاورزی است.

قائم مقام شهردار منطقه یک (تاریخی فرهنگی) کاشان، گردشگری هنر و صنایع دستی و میراث ناملموس و معنوی با وجود اجرای مراسم آیینی در این شهرستان و توابع آن را تاکید کرد و گفت: تمام این ابعاد گردشگری موجب شد تا شهردار کاشان درراستای ارتقای دیپلماسی شهری از طریق صنعت گردشگری و استفاده از این همه نعمت خدادادی برای ایجاد درآمد پایدار شرکت گردشگری منطقه فرهنگی کاشان را تاسیس کند.

والی‌زاده تصریح کرد: شرکت گردشگری منطقه فرهنگی کاشان با عضویت ۱۵ شهردار در حال تدوین اساسنامه‌ای قوی است که به زودی در آینده ثبت می‌شود.

وی در پایان وجود این همه ابزار و پتانسیل قوی در منطقه تاریخی فرهنگی کاشان را موثر در ارتقای دیپلماسی شهری دانست و گفت: ارتقای دیپلماسی شهری کاشان با صنعت گردشگری می‌تواند به اندازه‌ای تقویت شود و ایجاد درآمد پایدار کند تا جایگیزینی برای دیگر راه‌های درآمدزا از حوزه صنعت و کشاورزی به ویژه با مشکلات بحران آب در این منطقه شود.

لازم به ذکر است نشست مشترک شهرداران مناطق فرهنگی تاریخی کاشان از شهرهای نیاسر، قمصر، برزک، نراق، کامو و چوگان، آران و بیدگل، نوش آباد، ابوزیدآباد، مشکات و سفیدشهر با موضوع دیپلماسی شهری ابزار ایجاد درآمد پایدار در حوزه گردشگری و حضور دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی، قائم مقام شهردار منطقه یک (تاریخی فرهنگی)، مدیر برنامه و بودجه شهرداری و مدیر حوزه گردشگری شهرداری کاشان برگزار شد.

کد خبر : ۳۲۱۳۵۴