خبرگزاری کار ایران

اخراج نماینده صنفی کارگران «توسعه صنعت آذربایجان»/ اداره کار: پیگیری‌ها آغاز می‌شود

اخراج نماینده صنفی کارگران «توسعه صنعت آذربایجان»/ اداره کار: پیگیری‌ها آغاز می‌شود
کد خبر : ۹۴۶۵۵۶

یکی از نمایندگان کارگران توسعه صنعت آذربایجان (کمباین‌سازی) پس از اقدام به پیگیری مطالبات صنفی کارگران، با حکم اخراج مواجه شد.

«حبیب بنده» رئیس شورای اسلامی کار توسعه صنعت آذربایجان که در روزهای اخیر حکم اخراجش از طریق کارفرما به وی ابلاغ شده است، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اخراج خود را غیرقانونی خواند و گفت: پس از آنکه مدیریت کارخانه توسعه صنعت آذربایجان حاضر نشد حضور مرا به عنوان نماینده صنفی کارگران در پیگیری مطالبات کارگران بپذیرد، در اقدامی غیرمنتظره حکم اخراج مرا صادر کرد.

او دلیل اخراج خود را انجام وظیفه نمایندگی‌اش در پیگیری مطالبات صنفی کارگران ذکر کرد و گفت: به موجب قانون کار مذاکره نهادهای صنفی با کارفرما، مهم‌ترین راه‌ انتقال خواسته‌های کارگران به مدیریت کارخانه است و به همین دلیل قانون کار تضمین‌هایی را برای حفظ امنیت شغلی کارگر پس از مذاکره با کارفرما پیش‌بینی کرده است اما در موضوع اخراج من، قانون رعایت نشده است.

حبیب بنده با اشاره به اینکه حکم اخراجش را با به در منزلش فرستادند تا او حتی یکبار دیگر فرصت حضور در محل کار سابق خود را نیابد، درباره اتفاقات پیش از اخراج خود گفت: آبان ماه سال گذشته (۹۸) شرکت توسعه صنعت آذربایجان به یک سرمایه‌گذار جدید که مدعی بود آورده مالی خوبی دارد با تعهد بر گسترش تولید وحفظ اشتغال و پرداخت مطالبات کارگران واگذار شد، اما بعد از گذشت چند ماه متوجه شدیم وی نه تنها با همان اندک آورده‌ خود به صورت اقساطی  مالک کارخانه‌ای با صدها میلیاردها تومان ارزش مالی شده، بلکه بدون توجه به وضعیت معیشتی کارگران اقدام به اخراج و تعدیل شماری از کارگران قدیمی کارخانه کرده است.

او در این باره اضافه کرد: از بدو ورود سرمایه‌گذار جدید؛ امنیت شغلی‌مان از دست رفت و تیم جدید مدیریتی هیچ برنامه‌ی مشخصی برای تولید کمباین نداشتند. آنها حتی متعهد به ساخت 5 دستگاه کمباین تا پایان اسفند ماه بودند که تا هم‌اکنون موفق به تولید آنها نشده‌اند و در عین حال با تجهیز یکی از سوله‌های خالی کارخانه کمباین‌سازی در حال حاضر به‌جای کمباین، بلبربنگ تولید می‌کنند.

او با بیان اینکه در حال حاضر واحد کمباین‌سازی نیمه فعال است، در ادامه درباره مطالبات کارگران این واحد گفت: هر کدام از کارگران این کارخانه بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان از کارخانه طلبکارند و کارفرمای جدید متعهد به پرداخت این مطالبات شده است اما بدون توجه به نظر و وضعیت معیشتی کارگران، مقرر کرده است مطالبات را به مرور و به صورت اقساطی بپردازد.

رئیس شورای اسلامی کارگران توسعه صنعت آذربایجان همچنین در ارتباط با کاهش امنیت شغلی کارگران این کارخانه تصریح کرد: دو تن از اعضای شورای کارگری کارخانه به اسامی «محمدحسین شکری» و «مهدی ورزقانی» به همراه ۵ نفر از کارگران که دو نفر از کارگران واحد حراست بودند، اسفند ماه سال ۹۸ با میانگین سوابق ۱۵ تا ۱۷ سال از کار بیکارشدند. همچنین اسامی شمار دیگری از کارگرانی که به هر نحو با من در ارتباط بوده‌اند نیز در لیست اخراج قرار گرفته‌اند.

رئیس اخراجی شورای اسلامی کار توسعه صنعت آذربایجان در ادامه گفت: من با ۵۸ سال سن؛ بعد از ۳۰سال سابقه کار و ۲۰ سال سابقه شورایی به دلیل پیگیری مطالبات کارگران اخراج شده‌ام و این درحالی است که از سن بازنشستگی من گذشته و در حال حاضر تنها قصد دارم پیگیر وضعیت بازنشستگی خود باشم.

به گفته وی، پیش از این مشکلات کارگران و کارخانه بار‌ها از سوی اعضای شورا به صورت کتبی و حضوری به مسئولان استانی انتقال داده‌ شده و آنها هم وعده حمایت از کارگران و من را داده بودند اما در حال حاضر که سه روز از اخراج من به عنوان نماینده صنفی کارگران کمباین‌سازی می‌گذرد و آنها در جریان موضوع اخراج هستند، شاهد هیچ واکنشی نه از سوی آنها و نه فعالان کارگری هستیم.

او همچنین متذکر شد: مسئولان تاکید داشتند که کارفرمای جدید برند توسعه صنعت آذربایجان را برای تولید کمباین حفظ کند اما امروز این اتفاق نیفتاده و او ضمن ایجاد نارضایتی در بین کارگران، در حال تولید یک محصول دیگر است.

حبیب بنده در پایان گفت: به نظر می‌رسد برخی مدیران واحدهای صنعتی ترجیح می‌دهند به‌جای انجام تعهدات قانونی خود و مذاکره با کارگر، با نشان دادن قدرت خود از فعالیت‌های صنفی کارگری جلوگیری کنند.

حسین فتحی (مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی) نیز با تایید اتفاقات رخ داده در این کارخانه به ایلنا گفت: آقای «حبیب بنده» از نیروهای قدیمی و نام‌آشنای شرکت توسعه صنعت آذربایجان (کمباین‌سازی) است که اخیرا همزمان با دارا بودن شرایط بازنشستگی از سوی کارفرمای جدید اخراج شده است.

 او گفت: شرکت توسعه صنعت آذربایجان در گذشته با چالش‌هایی همراه بود و کارگران آن زمان ۲۰ ماه معوقات مزدی طلبکار بودند اما با رویکردی که سرمایه‌گذار جدید در این واحد به وجود آورده، در حال حاضر میزان معوقات مزدی کارگران به دو ماه رسیده است.

فتحی با بیان اینکه قرار بود سرمایه‌گذار جدید تا پایان مرداد ماه همه معوقات مزدی کارگران را بپردازد، در ادامه افزود: ظاهرا کارفرمای جدید رابطه خوبی با برخی کارگران قدیمی کارخانه ازجمله آقای حبیب بنده به عنوان نماینده صنفی کارگران شرکت توسعه صنعت آذربایجان برقرار نکرده و در نهایت به بهانه اینکه ایشان از سن بازنشستگی‌اش گذشته و باید بازنشسته شود، اقدام به ممانعت از او برای ورود به محل کارش کرده است.

مدیرکل کار استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه آقای بنده در طول سالیان گذشته نقش بسزایی در روند فعالیت تولیدی شرکت توسعه صنعت آذربایجان داشته و همیشه در کنار کارگران پیگیر مشکلات آنها بوده، افزود: از یکسال پیش آقای بنده شرایط بازنشستگی داشتند اما از او خواسته شد برای توسعه این کارخانه در کنار سرمایه‌گذار جدید باقی بماند و به او کمک کند.

به گفته وی؛ همچنین آقای بنده در سالهایی که این واحد دچار مشکلات بود و کارگران در تامین معیشت خود دچار مشکل بودند، اقدامات انسان‌پسندانه و خیرانه‌ی زیادی برای کارگران انجام داد و چندین سال با همکاری کارگران کارخانه را مدیریت می‌کرد.

 فتحی در ادامه دلیل پیگیری نکردن وضعیت آقای بنده را تمایل او به بازنشستگی اعلام کرد و گفت: با این حال موضوع اخراج از کار رئیس شورای اسلامی کار کارخانه توسعه صنعت آذربایجان به همراه سایر کارگرانی که در جریان اخراج آنها نبوده‌ام، را در دستور کار خود قرار می‌دهم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز