خبرگزاری کار ایران

قلی‌پور:

بسیاری از کارفرمایان برای جان کارگر ارزشی قائل نیستند/ استقرار مسئول ایمنی در کارگاه‌های پرخطر الزامی می‌شود

بسیاری از کارفرمایان برای جان کارگر ارزشی قائل نیستند/ استقرار مسئول ایمنی در کارگاه‌های پرخطر الزامی می‌شود
کد خبر : ۹۱۵۸۲۱

رییس بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، گفت: امسال، استقرار مسئول ایمنی در کارگاه‌های پرخطر بخصوص کارگاه‌های ساختمانی در قالب مدل خودبازرسی درون کارگاهی الزامی می‌شود.

به گزارش ایلنا به نقل از  روابط عمومی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، «علی قلی‌پور» اظهار کرد: کارفرمایان کارگاه‌های ساختمانی بیش از آنکه به بیمه مسئولیت برای فرار از تبعات حوادث ناشی از کار دلخوش باشند، شرایط محیط کار را ایمن کنند تا حادثه‌ای اتفاق نیفتد.

یکی از مسائلی که در سال‌های اخیر توجه کارفرمایان و ‌ناظران را به ایمنی محیط کار، بخصوص در کارگاه‌های ساختمانی کاهش داده است، اجرا نشدن صحیح قانون بیمه‌های مسئولیت مدنی است.  

 وی افزود: کارفرما باید با اجرای دقیق سیستم‌های مدیریت ایمنی در کارگاه، چرخه شناسایی خطر و ارزیابی و مدیریت ریسک را کامل انجام دهد و در نهایت بقیه ریسک‌های باقیمانده را که امکان حذف و کاهش آنها وجود ندارد به بیمه منتقل کند.

 وی خاطرنشان کرد: کارفرمایان کارگاه‌های ساختمانی تنها به بیمه تامین اجتماعی ساختمانی اکتفا نکنند، زیرا این بیمه تنها در صورت مقصر بودن کارگر در بروز حادثه، هزینه‌های درمان و مستمری و غرامت دستمزد کارگر را پوشش می‌دهد و در صورتی که کارفرما مقصر باشد حمایتی نمی‌کند. لذا کارفرمایان قبل از اغاز عملیات ساختمانی حتما نسبت به خرید بیمه مسوولیت از شرکت‌های بیمه‌ای اقدام کنند.  

 قلی‌پور خاطرنشان کرد: کارفرمایان تنها اقدامی که برای ایمن‌سازی کارگاه کرده‌اند، بیمه ساختمانی است و اعلام می‌کنند که کارگاه را بیمه مسوولیت تمام خطر کرده و هر اتفاقی بیفتد بیمه پاسخگو است.

 رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: این بدان معنا است که بسیاری از کارفرمایان برای جان کارگر ارزشی قائل نیستند و به اصطلاح برای آنان حق حیات قائل نیستند و این موضوع با ارزش‌های دینی و اخلاقی ما منافات دارد.  

 وی گفت: اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی از شرکت‌های بیمه‌ای درخواست دارد تا در ایمن‌سازی محیط‌های کاری مشتریان خود، مشارکت داشته و نقش پررنگتری ایفا کنند چراکه پیشگیری از وقوع حادثه و نجات جان انسان‌ها ضمن اینکه یک عمل اخلاقی و خداپسندانه است، هزینه‌های خسارت شرکت‌های بیمه‌گر را هم کاهش می‌دهد و این به معنای سود و منفعت برای آنان است.

 وی اظهارکرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که شمار حوادث ناشی از کار در سال ۹۸ به نسبت سال ۹۷ تغییر چندانی نداشته است البته با توجه به افزایش حجم ساخت و ساز و افزایش تعداد بیمه‌شدگان عدم رشد تعداد حوادث در سطح کارگاه‌ها نشانه خوبی است اما قابل قبول نیست.  

 رییس بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: باید تلاش کرد تا حوادث ناشی از کار رشد نزولی داشته باشند چون حتی یک حادثه هم در محیط‌های کاری زیاد است.

 وی گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های ما در زمینه ارتقای سطح ایمنی و کاهش حوادث ناشی از کار در سال جاری، تشدید بازرسی‌های موثر توسط بازرسان کار است، همچنین تلاش داریم تا بازرسان به لحاظ  علمی و فنی توانمند شوند.

 قلی‌پور گفت: امسال، برخورد قانونی با کارفرمایان متخلف ایجاد کننده شرایط خطرناک و حادثه‌خیز شدت می‌یابد.

رییس بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: امسال، استقرار مسئول ایمنی در کارگاه‌های پرخطر بخصوص کارگاه‌های ساختمانی در قالب مدل خودبازرسی درون کارگاهی، الزامی می‌شود.  

 بر اساس این گزارش، سال گذشته، ۵۵ درصد از کل حوادث ناشی از کار، مربوط به کارگاه های ساختمانی بوده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز