چگونگی مواجهه با شرایط تحریم در دومین نشست کارگروه تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع وابسته بررسی شد
دومین نشست کارگروه تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع وابسته شرکتهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باهدف ارائه گزارشها در خصوص بررسی وضعیت و تحلیل بازارهای جهانی، چالشهای صنعت پتروشیمی در شرایط تحریم و راهکارهای خروج از بحران خدمات حمل و نقل دریایی برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این نشست به ریاست «حجت میرزایی» معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیران ارشد و مدیران حوزه نفت، گاز و پتروشیمی زیرمجموعه وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به میزبانی پتروشیمی جم در دفتر مرکزی این شرکت برگزار شد. میرزایی در این نشست بر لزوم هم اندیشی و نشستهای متعدد در خصوص بررسی وضعیت بازارهای جهانی وتاثیر تحریمها بر صنعت تاکید کرد.
وی، ارائه راهکار و انتقال تجربیات را از سوی مدیران شرکتهای زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضروری دانست.
معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی،گفت: درگذشته در شرایط تحریم، پتروشیمیها بیشترین سازگاری را داشتهاند و با وجود دسترسی به آبهای آزاد و گاز طبیعی، و همچنین با توجه ویژه به حوزه خودکفایی اقدامات مهمی در این زمینه انجام شده است؛ ازاین رو انتظار میرود در این شرایط اقتصادی عملکرد مثبتی داشته باشند.
میرزایی تاکید کرد: در حال حاضر شرکتهای پتروشیمی به رغم شرایط و مشکلات فعلی نسبت به سایر شرکتها به لحاظ نقدینگی در شرایط بهتری قرار دارند و لازم است با کاهش هزینهها، توجه به مقوله خودکفایی و افزایش تولید محصولات داخلی و اتمام پروژههای ناتمام فرصتی فراهم شود تا با حفظ شرایط موجود بتوانیم در کنار و همگام با سهامداران و بازنشستگان معزز کشور مشارکت فعال داشته باشیم.
مدیرعامل پتروشیمی جم نیز در این نشست با اشاره به جایگاه ویژه پتروشیمی جم در حوزه تولید محصولات پلیمری و شیمیایی و صادرات در میان پتروشیمیها، گفت: پتروشیمی جم با تولید سالیانه ۱ میلیون و ۳۲۰ هزار تن اتیلن در سال جایگاه ششم دنیا را به خود اختصاص داده است که در این شرایط کسب و کار و مقوله بازار، نباید رقبا را فراموش کرد و همواره باید در راستای توسعه و پیشرفت گام برداشت.
«محمدرضا سعیدی» ادامه داد: فاز دوم پتروشیمی جم پروژه ABS&RUBBER با پیشرفت ۷۳ درصدی بهسرعت در حال اتمام است، همچنین باتوسعه و پیشرفت فاز سوم پروژه یک میلیارد دلاری PDH/PP در آینده ، و راهاندازی این فازها بهصورت یکپارچه شرکت پتروشیمی جم مجموعه فاخری را ایجاد میکند.
وی افزود: پتروشیمی جم به رغم همه مشکلات، در سال ۹۸ رکورد تولید را در واحدهای تولیدی پلیپروپیلن، پلیاتیلن سنگین و سبک خطی به ثبت رسانده است و هدف مجموعه پتروشیمی جم در پایان سال ۹۸ جابهجایی رکورد تولید سال ۹۶ است.