کنفدراسیون بین المللی اتحادیههای کارگری:
از برنامه ILO با عنوان «پویش دستمزد معیشت محور» استقبال میکنیم

کنفدراسیون بین المللی اتحادیههای کارگری در اطلاعیهای اعلام کرد: پس از سالها تلاش اتحادیههای کارگری، سازمان جهانی کار اکنون به دولتها و شرکای اجتماعی برای اجرای دستمزدهای معیشتمحور در راستای اصول سهجانبه گرایی کمک میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه ITUC، سازمان جهانی کار (ILO) در گامی برای پایان دادن به بحران جهانی حقوقهای نامکفی، پویش جدیدی را راهاندازی کرده که مبنای آن دستمزد معیشتمحور و کافی است.
کنفدراسیون بین المللی اتحادیههای کارگری در اطلاعیهای اعلام کرد: پس از سالها تلاش اتحادیههای کارگری، سازمان جهانی کار اکنون به دولتها و شرکای اجتماعی برای اجرای دستمزدهای معیشتمحور در راستای اصول سهجانبه گرایی کمک میکند.
این ابتکار عمل بر اساس اجماعی است که در ماه فوریه ۲۰۲۴ در مجمع عمومی این سازمان به دست آمده است.
در آن نشست مجمع عمومی، اعضای سازمان جهانی کار روی درک مشترکی از مفهوم دستمزد معیشت محور توافق کردند.
در اطلاعیه ITUC آمده است: ما از همه دولتها و کارفرمایان میخواهیم که در گفتگوهای اجتماعی واقعی بر سر مزد معیشتمحور شرکت و اطمینان حاصل کنند که دستمزدهای معیشت محور از طریق تقویت حداقل دستمزد، گسترش مذاکرات جمعی و سهجانبهگرایی به واقعیت تبدیل میشود. دستمزدهای معیشتمحور پیش نیاز توسعه اقتصادی فراگیر و پایدار است.
بر اساس برآوردهای بدبینانه موسسات مطالعاتی سازمان جهانی کار، ۶۶۴ میلیون کارگر در سراسر جهان به اندازه کافی مزد نمیگیرند. آنان نمیتوانند خود و خانوادههایشان را از فقر نجات دهند. در واقع طبق مطالعات، از هر ۵ کارگر در سراسر جهان، یک نفر در فقر مطلق به سر میبرد.
برنامه جدید ILO به طور قابل توجهی حمایت فنی ILO را در کشورهای ضعیف مزدی گسترش خواهد داد. قرار است ILO با دولتها و شرکای اجتماعی برای ایجاد برآوردهای قوی در مورد هزینه زندگی کار مشارکت کند تا به هدایت مذاکرات برای دستمزدهای کافی و مبتنی بر شواهد منجر شود. همچنین این کمکها قرار است نهادهای تعیین دستمزد، شامل چانه زنی جمعی و سیستمهای وضع کردن حداقل دستمزد را تقویت کنند.
کنفدراسیون بین المللی اتحادیههای کارگری (ITUC) این برنامه را ابزاری حیاتی برای از بین بردن شکاف بین حداقل دستمزد و دستمزدهای معیشتی میداند و مشارکت کامل اتحادیه در اجرای آن را خواستار است. این امر باید به تقویت تلاشهای تصویب و اجرای کنوانسیون ۱۳۱ سازمان جهانی کار در مورد تثبیت حداقل دستمزد منجر شود. این چارچوب، با مشارکت اتحادیههای کارگری، برای اطمینان از اینکه حداقل دستمزدهای معیشت محور را در نظر میگیرد و به طور منظم بهروز میشود تا بهبود استانداردهای زندگی را منعکس کند.