خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

از ۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی به بخش تولید، ۱۴۶ میلیارد تومان برای بازسازی شرکت‌‌ها صرف شد/ کارگرانِ کارخانجاتی که مشمول اصلاح ساختار می‌شوند، مقرری بیکاری دریافت می‌‌کنند

از ۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی به بخش تولید، ۱۴۶ میلیارد تومان برای بازسازی شرکت‌‌ها صرف شد/ کارگرانِ کارخانجاتی که مشمول اصلاح ساختار می‌شوند، مقرری بیکاری دریافت می‌‌کنند
کد خبر : ۸۴۳۴۴۶

کریم یاوری (مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی) گفت: تصمیم‌گیری در مورد کارگران شرکت‌هایی که مشمول اصلاح ساختار می‌شوند، در چهارچوب بند الف تبصره 7 قانون بیمه بیکاری صورت می‌پذیرد.

«کریم یاوری» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره مصادیق اصلاح ساختار و بایدهای قانونی حمایت‌ از کارگران شرکت‌هایی که دست به اصلاح ساختار می‌زنند، گفت: هرگونه تغییر یا بازسازی خط تولید، جابجایی کارگاه و ماشین‌آلات به منظور کاهش وابستگی و بهینه کردن تولید در راستای سیاست اقتصادی و اجتماعی دولت صورت گیرد تغییر ساختار اقتصادی تلقی می‌گردد و تصمیم‌گیری در مورد کارکنان این قبیل بنگاه‌ها که موقتاً بیکار شناخته می‌شوند، در چهارچوب بند الف تبصره 7 قانون بیمه بیکاری صورت می‌گیرد. این کارگران از مقرری بیمه بیکاری بهره‌مند می‌شوند. لازم به بیان است که این تصمیم توسط شورایعالی کار مصوب می‌شود. 

وی افزود: مدیران و کارفرمایان این بنگاه‌ها، موظفند طرح تغییر ساختار اقتصادی واحد خود را به تصویب وزارتخانه ذیربط (واحدهای تابعه در استان‌ها) برسانند و به همراه تقاضای کتبی و فهرست اسامی کارگران مشمول که موقتاً بیکار می‌شوند با ذکر مدت زمان استفاده از مقرری بیمه بیکاری به واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل تسلیم نمایند و پس از تأئید و تصویب شورایعالی کار نسبت به اجرا اقدام نمایند.

یاوری، افزود: مقرری بیمه بیکاری به کارگرانی که بدون میل و اراده از کار بیکار شوند، تعلق می‌گیرد. تشخیص بیکاری بدون میل و اراده و تاریخ وقوع بیکاری به عهده واحدهای تعاون، کارورفاه اجتماعی است. حدود 260 هزار  کارگر در کشور با دریافت مقرری ماهانه بیمه بکیاری تحت حمایت قرار دارند. کمترین تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری متعلق به استانهای ایلام، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد است. بیشترین تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری متعلق به استان‌های تهران، اصفهان و خراسان رضوی است.

وی با اشاره به میزان تسهیلات پرداختی به شرکت‌های نیازمند حمایت، گفت: از مجموع تسهیلات پرداختی به بخش تولید تا پایان آبانماه که به حدود بیش از نه هزار میلیارد تومان می‌رسد فقط یکصد و چهل و شش میلیارد برای بازسازی و نوسازی بنگاه‌ها بوده است. توجه بانک‌ها برای اعطای تسهیلات جهت بازسازی و نوسازی و اصلاح ساختار اقتصادی بنگاه‌ها ضروری است. در بنگاه‌های اقتصادی پرداخت مزد و حقوق کارگران از محل کار کارگران و تولید محصول و فروش تولیدات صورت می‌پذیرد. بنابراین توجه ویژه به تولید کمی و کیفی برای کارگران حائز اهمیت و توجه ویژه است.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزود: هرگونه وقفه در کار تولید و چرخ فعالیت بنگاه‌های اقتصادی به هیچ عنوان پذیرفته نیست و کارگران عزیز، شریف و نجیب و زحمتکش میهن اسلامی زیر بار توقف در تولید که معیشت آنها را دستخوش مشکلات می‌نماید، نمی‌روند. پرداخت مزد و حقوق کارگران حاصل دسترنج آنان در امر تولید است. بنابراین تحت هیچ شرایطی نباید در کار و تولید صدمه یا وقفه وارد شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز