عیدعلی کریمی:
تعدادی از کارگران و بازنشستگان استان قزوین حمایت معیشتی دریافت نکردهاند
دبیر خانه کارگر قزوین از واریز نشدنِ حمایت معیشتی بخشی از کارگران، بازنشستگان، کشاورزان و مددجویانِ این استان اظهار تاسف کرد.
«عیدعلی کریمی» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به وضعیت دریافت حمایت معیشتی برای خانوادههای کارگری گفت: در روزهای گذشته هر روز دهها نفر از کارگران، بازنشستگان، کشاورزان و مددجویان استان قزوین به خانه کارگر این استان مراجعه کردند و با یادآوری شرایط زندگی خود گفتند که حمایت معیشتی خود را دریافت نکردهاند.
وی افزود: کارگران و بازنشستگانی که به خانه کارگر مراجعه کردهاند، "حداقلیبگیر" هستند و به زحمت میتوانند با متوسط دریافتی ۲ میلیون تومان هزینههای زندگی خود را تامین کنند. کشاورزان و مددکارانی که مراجعه کردهاند نیز به مراتب اوضاعشان بدتر است؛ چراکه با زیر ۱ میلیون تومان، زندگی سر میکنند.
دبیرخانه کارگر قزوین تصریح کرد: در حالی حمایتِ معیشتی این افراد واریز نشده که دولت بارها اعلام کرده که هرچه از ناحیه "اصلاح قیمت بنزین" درآمد دارد را به فرودستان پرداخت میکند؛ یعنی ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور که شامل حدود ۱۸ میلیون خانوار میشوند.
کریمی افزود: بررسیهای میدانی خانه کارگر هم نشان میدهد که تعداد زیادی از مردم هنوز حمایت معیشتی خود را دریافت نکردهاند. برای نمونه در یک جمع ۲۷۰ نفره از کارگران و بازنشستگان حداقلیبگیر، تنها ۳۰ نفر اعلام کردند که حمایت معیشتی را دریافت کردهاند. در یک جمع ۵۰ تا ۶۰ نفره هم تنها ۱۰ نفر از این کمک دولت بهرهمند شدهاند.
دبیر خانه کارگر قزوین با بیان اینکه دولت باید پاسخگوی حداقلیبگیرانی که حمایت خود را دریافت نکردهاند، باشد، افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که حدود ۴ میلیون نفر به دریافت نکردنِ حمایت معیشتی خود اعتراض کردهاند. سازمان برنامه و بودجه هم اعلام کرد که در بودجه سال آینده ریالی برای پرداخت حمایت معیشتی جاماندگان درنظر گرفته نشده است. این در حالی است که اگر از دی ماه به صورت منظم پرداخت حمایت معیشتی آغاز شود، دولت باید ۳ ماه به آنها این پول را پرداخت کند که با در نظر گرفتن حمایت معیشتی آبان، به ۴ ماه میرسد.
وی افزود: هرچند دولت در نهایت از محلی، بدهی خود به این افراد را که پرداخت میکند اما پرسش این است که چرا برنامه فراگیر ملی که مورد حمایت سران سه قوه است، باید این چنین اجرا شود؟ انتظار داشتیم که پیش از اجرای برنامه، فکری میشد و اگر نیاز بود افزایش قیمت بنزین به عقب میافتاد؛ هرچند ما از اساس با افزایش قیمت بنزین مخالف هستیم و میگوییم که نیاز به کاستن از یارانه پنهان و پرداخت آن به صورت نقد نبود؛ چراکه میتوانستیم با اجرای «سیاستهای مالیاتی نوین» جلوی تحمیل چنین هزینههایی را بگیریم.
دبیر خانه کارگر قزوین، افزود: به نظر میرسد دولت در اخذ مالیاتِ کلان از فعالیتهای تجاری ثروتمندان برنامه بنیادی ندارد و اذعان میکند که ناچار به کاستن از یارانه پنهان بنزین بوده است.