در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
زنان کارآفرین در فراهم کردن تضمینهای بانکی مشکل دارند
رئیس هیئت مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین گفت: زنان کارآفرین مشکلات زیادی در نوآفرینی دارند که عمدتاً مربوط به تسهیلات است. اخیراً که حوزه کارآفرینی استارتآپها معروف شده است، زنان مشکلات زیادی در حوزه تامین تضامین دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فریبا مهدیون (رئیس هیئت مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین) با اشاره به اینکه انجمن ملی زنان کارآفرین از سال 83 با مجوز تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدامات خود را آغاز کرد و در سال 84 با مجوز وزارت کشور تاسیس شد، گفت: این انجمن حدود 110 عضو دارد. اعضای ما زنان کارآفرین یا صاحب کسب و کار هستند.
او ادامه داد: ماموریت اصلی ما ترویج و توسعه کارآفرینی برای دانشجویان و زنان فارغالتحصیل است. مخاطب اصلی این انجمن فارغالتحصیلان دختر هستند. البته ما در رشته شغلی مشخصی کار نمیکنیم بلکه بحث کارآفرینی زنان به طور کلی مورد هدف ما است. در حوزه کشاورزی، IT، کارآفرینی اجتماعی و مکانیک و دیگر رشتهها زنان کارآفرین در حال فعالیت هستند.
مهدیون با اشاره به اینکه آموزش، مشاوره و الگوسازی از زنان موفق از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی برای انتقال تجربیات از فعالیتهای ما است، بیان کرد: زنان کارآفرین موفق باید تجربیاتشان را به دانشجویان و زنان جوان و فارغالتحصیل منتقل کنند تا بتوانیم هرچه بیشتر شاهد تاثیرگذاری زنان در حوزه کارآفرینی باشیم.
وی افزود: ساختار انجمن ملی زنان کارآفرین شامل کمیتهها و کارگروهها است که کمیتهها شامل آموزش و مشاوره، پژوهش و دفاتر نمایندگی، کمیته اجرایی انجمن است. کمیته اجرایی انجمن شامل دبیر، مدیرعامل، رئیس و نایبرئیس انجمن است. بازوی اجرایی هم در واقع کارگروههای تخصصی هستند.
رئیس هیئت مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین در خصوص عمده مشکلات زنان کارآفرین گفت: خانمها باید مهارت کافی داشته باشند تا بتوانند وارد حوزه کسب و کار شوند. مهارتها به دو قسم است یکی مهارت تخصصی است که زنان در حوزه تحصیلاتشان دارند و دیگری مهارتهای کار تیمی و مسئولیتپذیری، ریسکپذیری و غیره است.
وی افزود: کار ما در این انجمن این است که بخش دوم مهارتها را آموزش دهیم و ترویج کنیم. ما برنامهها و سمینارهایی در دانشگاهها برگزار میکنیم و از طریق استانداریها به شهرها و استانهای مختلف سفر میکنیم. در استانهای دیگر امکانات کم است و ما سعی میکنیم این امکانات را به این مناطق ببریم.
مهدیون خاطرنشان کرد: ما اعتقاد داریم که باید پرتالی برای زنان کارآفرین ایجاد شود که کارآفرینان در آنجا بتوانند اطلاعات خود را در اختیار دانشجویان قرار بدهند و دانشجویان در این پرتال آموزشهای لازم راببینند. امتیاز دیگر چنین پرتالهایی میتواند آمار باشد. اطلاعات از زنان کارآفرینی به صورت شفاف وجود ندارد و دسترسی به اطلاعات به برنامهریزیها نیز کمک خواهد کرد.
او ادامه داد: ما طی چند پروژه زنان کارآفرین استانهای مرزی و محروم را شناسایی کردیم و مشکلاتشان را بررسی کردیم. آنها 27 خانم بودند که در این استانها شناسایی شدند. ما آنها را به معاونت زنان ریاست جمهوری وصل کردیم تا مطالباتشان را بگیرند. درواقع تسهیلگری انجام شده است. در حوزه قوانین و مقررات و مالی کارهایی انجام میدهیم. این زنان کارآفرین در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان و ایلام و ... هستند.
رئیس هیئت مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین با تاکید بر اینکه ما در مقاطع مختلف در مورد لوایح و قوانین مربوط به زنان بیانیه میدهیم، گفت: ما همچنین مطالباتی را با معاونت امور زنان و وزارت کشور مطرح میکنیم. زنان کارآفرین مشکلات زیادی در نوآفرینی دارند که عمدتاً مربوط به تسهیلات است. اخیراً که حوزه کارآفرینی استارتآپها معروف شده است، زنان مشکلات زیادی در حوزه تامین تضامین دارند.
وی در پایان تصریح کرد: همچنین سعی میکنیم که بخشی از مشکلات را به انجمنهای کارفرمایی تخصصی در رشتههای مشخص بسپاریم و کمک کنیم تا زنان در این تشکلها بتوانند مطالبات خود را دنبال کنند.