رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
نحوه تامین کالاهای اساسی در قانون بودجه اصلاح میشود
محمدرضا پورابراهیمی گفت: به نظر میرسد دولت نظارتی بر فرآیند ورود کالا به شبکههای توزیع، چه شبکه عمده و چه شبکه خردهفروشی تا رسیدن به مصرفکننده را ندارد.
به گزارش ایلنا، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گفت: با وجود مشکلاتی که در نحوه تامین کالاهای اساسی در سال 97 پیش آمد، دولت مجدد روشی را ادامه داد که آن روش در نهایت باعث شد ارز ارزان در اختیار دولت قرار بگیرد اما مردم کالای گران بخرند.
وی در ادامه توضیحات خود به خانه ملت، افزود: در این میان دلالان و واسطهگران حجم عظیمی از منابع ارزی را به خود اختصاص دادند و خروجی این روش، وضعیتِ نامناسب که ماههای پایانی سال گذشته شاهد بودیم را تکرار کرد.
پورابراهیمی به دلیل شکست نحوه تامین کالاهای اساسی با ارز دولتی اشاره کرد و اظهار داشت: به نظر میرسد دولت نظارتی بر فرآیند ورود کالا به شبکههای توزیع چه شبکه عمده و چه شبکه خرده فروشی تا رسیدن به مصرف کننده ندارد. از این رو ظرفیت مناسب برای قاچاق کالا برای خروج کالاهای اساسی از کشور ایجاد شده است.
این نماینده مجلس با اشاره به تلاش کمیسیون اقتصادی برای ارائه راه کاری مناسب در راستای تامین کالاهای اساسی، گفت: کمیسیون اقتصادی در زمان بررسی لایحه بودجه پیشنهادی داشت که دولت به هر دلیلی آن را نپذیرفت، در این پیشنهاد تاکید شده بود دولت یا از عهده نظارت بر توزیع کالاها و عدم قاچاق از کشور بر می آید یا باید مابه التفاوت نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی تا نرخ بازار آزاد را به صورت یارانه ارزی بر اساس سرانه به کل جمعیت کشور اختصاص دهد.
وی توضیح داد: در واقع دولت ملزم بر اعمال سیستم مدیریتی و نظارتی بر واردات و توزیع چه توزیع عمده و چه توزیع خرده فروشی تا مصرف کننده شده بود تا کالاهای اساسی با قیمت ارز ترجیحی یا با قیمت پایینتر در اختیار مردم قرار گیرد.
پورابراهیمی بیان داشت: همچنین گفته شده بود اگر دولت از عهده این تکالیف نیامد یارانه ارزی را به صورت کارت اعتباری در اختیار مردم قرار دهد تا در چارچوب مشخصی برای تامین کالاهای اساسی مورد استفاده قرار گیرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه قانون کنونی چک سفید امضا به دولت است، گفت: در حال حاضر دولت به هر روشی و هر نرخی می تواند کالاهای اساسی را توزیع کند و امکان نظارت بر آن وجود ندارد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: استمرار توزیع کالاهای اساسی با این وضعیت به صلاح کشور نیست؛ این روش باعث از بین رفتن منابع مردم، اتلاف منابع ملی و تضییع حقوق بیت المال است، در حال حاضر ارز ارزان می دهیم اما مردم کالای گران می گیرد این کار خطای راهبردی است، ازاین رو بندهایی از قانون بودجه را اصلاح میکنیم.