علی ربیعی در مراسم روز کارگر در ایرانشهر:
کارگران در مواهب توسعه عقب مانده و در سختیها پیشگاماند
علی ربیعی گفت: فشار تحریم بر دوش کارگران و مزدبگیرانِ ثابت است. کارگران در مواهب توسعه عقب مانده و در روزهای سخت پیشگاماند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جشن روز کارگر و همایش اشتغالهای مبتنی بر کارآفرینی با حضور کارگران و کارآفرینان خرد و کلان محلی در ایرانشهر برگزار شد.
عضو شورای مرکزی خانه کارگر در این همایش با تبریک روز جهانی کارگر به اهمیت موضوع کارگرانِ در انتظار شغل پرداخت و توجه به وضعیت این گروه از کارگران و بیکاران و نیز کارگران غیررسمی را در شرایط امروز کشور مورد تاکید قرار داد و گفت: در چنین شرایطی نیاز است که سیاستگداران در حمایت از این گروه از کارگران اقدامات عاجل داشته باشند و باید بستههای حمایتی برای این افراد تعریف شود.
علی ربیعی با اشاره به حضور کارگران و تاثیر آنها در تحولات مثبت اجتماعی از انقلاب تا حفظ صنایع و آرامش در اوایل انقلاب و مشارکت آنها در جنگ، عنوان کرد: امروز هم فشار تحریم بر دوش کارگران و مزدبگیرانِ ثابت است. کارگران معمولا از مواهب توسعه عقب مانده و در روزهای سخت پیشگاماند.
او ادامه داد: جامعه کارگری در مقابل زیادهخواهی آمریکا در کنار دولت و نظام ایستاده است، اما انتظار میرود همزمان با تشدید تحریمها، قدرت خرید و امنیت شغلی کارگران مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
ربیعی همچنین به مشکلات تامین اجتماعی در زمان مسئولیت خود در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: حفظ تامین اجتماعی با کاهش ریسک زندگی کارگری همراه است.
عضو شورای مرکزی خانه کارگر در مورد انتظار شغل که به دلیل تحولات جمعیتی مدت زمانش طولانی شده است، عنوان کرد: راهکار رفع این مشکل تغییر نگرش در مورد توسعه است.
ربیعی با بیان اینکه برنامه توسعه سنتی دیگر چارهساز نیست، افزود: هر چند در شرایط تحریم برنامهای برای سرمایهگذاریهای بزرگ کمتر ممکن است، حتی در صورت سرمایهگذاری ما با رشد بدون اشتغال مواجه خواهیم بود و این نوع توسعه مردم مناطق محروم را شادکام نمیکند، بلکه نابرابریها را افزایش میدهد.
رئیس هیات مدیره صندوق کارآفرینی امید، به توسعه مبتنی بر جوامع محلی و اشتغال خرد تاکید کرد و روستاییان مناطق محروم را به پیوستن به جنبش مشاغل خرد فراخواند.
او استفاده از فرصتهای کوچک و باز کردن گرههای کوچک را راهکاری برای افزایش شغل و زندگی بهتر مردم دانست.
در پایان، ربیعی از اختصاص 100 میلیارد تومان وام خرد برای مناطق محروم سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: حمایت از حوزههای صیادی، سوزندوزی و صنایع مکمل کشاورزی و گردشگری مردم محلی را به شغل میرساند.
رئیس هیات مدیره صندوق کارآفرینی امید در ادامه سفر خود به ایرانشهر به روستای "کلینگ حسنخانی" رفت که با اجرای طرحهای اشتغال خرد مبتنی بر ظرفیتهای محلی، 80 درصد داوطلبان کار محلی در آن مشغول به کار هستند.