خبرگزاری کار ایران

حسن صادقی:

اولویت ما حفظ ساختار تامین اجتماعی است/ شرایط کنونی ژاپن به‌خاطر تکریم کارگران است

اولویت ما حفظ ساختار تامین اجتماعی است/ شرایط کنونی ژاپن به‌خاطر تکریم کارگران است
کد خبر : ۷۵۷۴۱۱

رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تاکید کرد که اولویت ما حفظ ساختار تامین اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن صادقی معاون دبیرکل خانه کارگر در سیزدهمین جشنواره نشان خدمت به قانون کار که در سالن 17 شهریور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می‌شد با بیان اینکه مجموعه قوانین کار و تامین اجتماعی در پیشبرد اهداف جامعه کارگری بسیار موثر هستند به مرور اولین قانون کار در ایران پرداخت و گفت: بعد از پیروزی انقلاب موضوع قانون کار به‌عنوان یک اصل مهم برای بررسی در نظر گرفته شد. این قانون تا سال 67 در رفت و برگشت بین مجموع وزارتخانه و مجموعه کارگری بود.

وی ادامه داد: آن زمان سر این موضوع اختلاف شدیدی بین دولت و مجلس به وجود آمد و این اختلاف منجر به تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌دستور امام‌خمینی(ره) برای رسیدگی به این موضوع و حقوق کارگر بود که با وجود مجمع، قانون بالاخره به تصویب رسید گرچه به اندازه قانون اولیه برخوردار از حمایت از کارگران نبود. از بعد از تصویب این قانون تردید و انتقادات به آن شروع شد. منتقدان تلاش کردند به‌طور منصفانه نکات مثبت و منفی این قانون را کنار هم ببینند. این قانون انعطاف‌پذیری‌های خوبی دارد. برای مثال در شرایط تحریم کنونی مواد 189 و 191 قانون‌کار دست کارفرما را برای جابجایی و تعدیل کارگران البته با توسل به پرداخت بیمه بیکاری فراهم می‌آورد.

رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری متذکر شد: برخی مفاد مثل ماده 27 که با توجه به نبود امنیت شغلی به کلی از حیث انتفاع ساقط شده است. این روزها 7/ 93 درصد نیروهای کار موقت هستند اما کارفرمایان به همین هم رضایت نمی‌دهند.

صادقی توضیح داد: دفاع ما از قانون کار به‌خاطر حمایت‌ها و حداقل‌های آن است اما مخالفان معتقدند حداقل‌ها را توافقات و روابط فی‌مابین کارگر و کارفرما باید تعیین کند. براساس قانون کار ما اگر توافق حاصل شود و حتی در محضر مورد تایید شده باشد باز هم باطل است. باید بگویم اگر کشور به استقلال رسیده نشأت گرفته از نکات مثبتی است که طبقه کارگر در آن دست داشته است.

معاون دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: ژاپن به‌دلیل عزتی که برای کارگران قائل است به شرایط کنونی رسیده است. در واقع اگر کارگر نباشد ثروتی انباشته نخواهد شد. مگر می‌شود کسانی که خالق ثروت و استقلال و توسعه کشور هستند خود بی‌بهره از ثروت باشند. ترکیه، کره‌جنوبی و ژاپن این مسایل را فهمیده‌اند. انسان‌هایی که محرک توسعه اقتصادی هر کشوری هستند باید مورد تکریم قرار بگیرند. امام(ره) چه زیبا گفتند که "کارگران ولی‌نعمت ما هستند و خداوند خود کارگر است." اما عده‌ای به هر دلیلی اجازه ندادند که نظرات امام در مورد جایگاه کارگران عینیت پیدا کند.

صادقی در ادامه تاکید کرد: با توجه به شعار رونق تولید؛ امیدواریم امنیت شغلی کارگران و شرایط کسب و کار و رونق اقتصادی فراهم شود. اگر تامین اجتماعی از ناحیه دولت به‌عنوان یک شریک اجتماعی مورد حمایت قرار گیرد و شرایط اقتصادی نیز بهبود یابد دیگر ما حداقلی‌بگیر زیر سه میلیون تومان نخواهیم داشت. اگر ساختار اقتصادی متکی به تولید باشد تامین اجتماعی بهبود می‌یابد و پاسخگوی نیازهای بازنشستگان نیز خواهد بود.امیدوارم نسبت پشتیبانی سازمان تامین اجتماعی به دهه 70 که شرایط رفاهی بهتری داشت بازگردد.

رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: امنیت و حفظ ساختار تامین اجتماعی اولویت ما در اتحادیه‌مان است. ما می‌خواهیم این سازمان مستقل بماند و دولت مطالبات تامین اجتماعی را به‌طور کامل پرداخت کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: از زمان تصویب قانون تامین اجتماعی در سال 54 تا قبل از انقلاب، دولت مطالبات این سازمان را به روز پرداخت می‌کرد اما متاسفانه من به‌عنوان یک دلسوز نظام می‌گویم از بعد از پیروزی انقلاب بدین‌سو دولت‌ها خود را متعهد به پرداخت بدهی‌های جاری‌شان به سازمان ندانستند. این مساله باعث ایجاد بدهی 180 هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تا پایان سال 97 شده و باعث این شده که تامین اجتماعی برای پرداخت مستمری‌هایش وام با بهره 34 درصد از بانک‌ها قرض کند.

صادقی ادامه داد: دولت‌های بعد از انقلاب بدترین شریک سازمان بوده‌اند. اگر تامین اجتماعی دچار مشکل شود نظام ضربه خواهد خورد و نارضایتی عمومی نسبت به حاکمیت ایجاد خواهد شد. خود سازمان نیز باید حقوق بازنشستگان را به استناد ماده 96 این قانون به روز پرداخت کند اما متاسفانه شاهدیم سالی پنج و گاهی شش روز حقوق‌ها کمتر پرداخت می‌شود.

معاون دبیرکل خانه کارگر تاکید کرد: ساختار تامین اجتماعی باید به سمت سه‌جانبه‌گرایی برود. نماینده بازنشستگان در تمام ارکان این سازمان باید حضور داشته باشند. دولت باید نگاه اصلاحی را به ساختار سازمان در پیش بگیرد.

وی با بیان اینکه با اصلاحات پارامتریک قانون تامین اجتماعی مخالف هستیم، گفت: ما با اصل وجود بحران در سازمان مخالفتی نداریم و معتقدیم باید برای دولت الزامی تعریف شود که اگر روزی قوه قضاییه به نفع سازمان ورود کرده و پرداخت بدهی‌های آن را لازم الاجرا دانست حتی اگر لازم شد ماشین زیر پای رییس جمهور باید واگذار شود. درون اصلاحات پارامتریک گفته شده سن و سابقه بازنشسته و پرداختی کارگران باید افزوده شود اما برای دولت وظیفه‌ای تعیین نشده چرا زمانی که دولت در خواب و غفلت است من از جیب باید هزینه بدهم.

صادقی افزود: 33 میلیارد تومان تعهدات جاری دولت در بودجه به سازمان تامین اجتماعی است. چرا مجلس نسبت به پرداخت آنها ورود نمی‌کند؟ از 17 صندوق بیمه موجود تنها یک صندوق به صورت اکچوئری اداره می‌شود اما تامین اجتماعی هم باید هزینه کند و هم درآمد برای آن هزینه را کسب کند. دولت بترسد از روزی که تامین اجتماعی نتواند هزینه 42 تا 43 میلیون انسان را تامین کند. دولت باید خودش را به پرداخت بدهی‌ها مقید کند.

رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در پایان گفت: ما قانون کار را که مکمل قانون تامین اجتماعی است گرامی می‌داریم. ما به عنوان خادم شما و با حمایت شما کارگران و بازنشستگان دولت را به سمت پرداخت تعهداتش هدایت می‌کنیم. روز جهانی کارگر روز صلابت کارگران است. با گرامیداشت این روز عزت خودمان را حفظ می‌کنیم. اگر حضور با صلابت در این روز داشته باشیم دولت هم توجه بیشتری به ما خواهد داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز