رئیسجمهور در مراسم قدردانی از کارگران نمونه کشور:
تولید و اشتغال بدون حضور بانکها امکانپذیر نیست/وظیفه تشکلهای کارگریست که در برابر وزراتخانه و کارفرما بایستند/ کارگران در خط مقدم مبارزه با آمریکا هستند
رئیسجمهور خطاب به کارگران تاکید کرد: به سمت خودکفایی میرویم وقتی میگویم در دولت ما یعنی شما ما را خودکفا کردید اگر در بسیاری از محصولات خودکفا هستیم کارگران ما را خود کفا کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی در سیامین جشنواره ملی قدردانی از کارگران نمونه کشور گفت: خوشحالم در آستانه ماه رمضان، ماه میهمانی خدا امروز در جمع شما کارگران عزیز در هفته کار هستم. میدانید در مقطع فعلی ما با دو موضوع مواجه هستیم و بنابراین شرایط ما خاص و ویژه است.
وی افزود: اولا ما در برابر تحریم ظالمانه و غیرقانونی آمریکا قرار گرفتیم که فشار این تحریم به طور مستقیم بر مردم عزیز کشور ما و بویژه به خانوادهها و اقشار متوسط و پایین جامعه است.
روحانی با بیان اینکه همه ما یعنی دولت و کارفرمایان و کارگران و کارآفرینان و بخشهای مختلف تولیدی جامعه باید احساس کنیم بار سنگینتری بر دوش داریم، یادآور شد: آمریکاییها از طریق تحریمهای اخیر اولین هدفشان این است که درآمد ارزی ما را کاهش دهند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از این منابع عظیم در کشور ما فروش نفت و میعانات و برخی صنایع وابسته به تولید نفت و گاز است، بحثی که میشود این است که ارزش پول ملی باید حفظ شود، کاملا درست است و معنای ساده آن این است که برابری ریال در برابر ارزهای خارجی کاهش پیدا نکند.
رئیسجمهور تاکید کرد: این مهم درصورتی میسر میشود که فراوانی ارز را بیشتر کنیم برای این کار یا مردم باید نیازمندیشان به ارز خارجی کاهش پیدا کند که البته مواردی از این قبیل هست همانطور که امسال چهارمین سالی است که در گندم خودکفا بودیم، این به معنای بی نیازی از ارز است در سال اول دولتمان حدود ۶ میلیون تن گندم وارد کشور کردیم و امروز و سالهای قبل نیازی به خرید گندم نداریم یعنی نیاز ما به ارز در این زمینه کاسته شده است.
وی گفت: در هر زمینه اگر به سمت خودکفایی محصولات برویم، یعنی نیاز به ارز ما کم شده است. اگر ۹۵ درصد داروی مورد نیاز کشور را تولید میکنیم و ۵ درصد دیگر را خود تولید کنیم، یعنی نیاز ما به ارز کم شده است. برای افزایش ارزش پول ملی میگوییم یا نیاز ما به ارز باید کاسته شود یا ارز بیشتری بدست بیاریم.
روحانی یادآور شد: برای کاهش نیاز به ارز کار اصلی را شما انجام میدهید. بخش بزرگ نیازهای ما توسط شما ساخته میشود و در برخی بخشها صادرکننده هستیم در کشاورزی واردکننده و صادرکننده هستیم.
وی عنوان کرد: اول این دولت ۸ میلیارد دلار بیشتر از صادرات وارد میکردیم الان اختلاف این دو ۳ میلیارد دلار است و به سمت خودکفایی میرویم وقتی میگویم در دولت ما یعنی شما ما را خودکفا کردید اگر در بسیاری از محصولات خودکفا هستیم کارگران ما را خود کفا کردند.
رییس جمهور گفت: اگر امروز برای نیازمندیهای تسلیحاتی کشور بیش از ۹۰ درصد روی پای خود ایستادهایم یعنی کارگران، مهندسان و طراحان، ما را خودکفا کردهاند. هرجا شما به دنبال خودکفایی بروید، یعنی ارزش پول ملی را افزایش دادهاید و هرچه شما بتوانید تولیدی داشته باشید که صادر کنید، درآمد ارزی را بیشتر کردهایم. امروز صادرات غیرنفتی ما یک رقم قابل توجهی است؛ ما بیش از ۴۰ میلیارد دلار صادرت غیرنفتی داریم و اگر کمی تلاش کنیم تا کیفیت کالا را بالا ببریم، این رقم بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: امروز یکی از قدمهای مهم مبارزه با آمریکا همین است. آمریکا میخواهد از طریق فشار بر صادرات نفت، درآمد ارزی ما را کاهش دهد تا برای تولید یا تامین کالاهای اساسی دچار مشکل شویم. بنابراین یک راه و خط مقدم مقابله با آمریکا شما کارگران عزیز هستید.
وی افزود: ما هفته گذشته در هیات امنای صندوق توسعه ملی تصویب کردیم که اگر کارخانهای بخواهد تاسیس شود یا ظرفیتش را افزایش دهد آنکه میخواهد ظرفیت را افزایش دهد در اولویت است. اگر یک شیفت کار را تبدیل به دو شیفت کنیم یعنی ظرفیت را دوبرابر کردهایم. ما باید علاوه بر افزایش ظرفیت کیفیت کالای خود را هم بالا ببریم.
روحانی با اشاره به سفیر اخیر خود به عراق گفت: وقتی به عراق میرویم در مغازهها میبینیم کالایی ایران است به خود میبالیم و افتخار میکنیم که کالای ما جای کالای کشورهای غربی و شرقی را پر میکند.
وی ادامه داد: شاید اینجا شما به دولت خطاب کنید که چرا قیمت ارز پایین نمیآید؛ خطاب من به شما این است که هرچه تولید را بالا ببریم، قیمت ارز پایین میآید. ایالات متحده فشار میآورد که ما محصول نفت خام را صادر نکنیم و همه مسئولان کشورها در این مساله اتفاق نظر دارند که تصمیم آمریکا مبنی بر اینکه صادرت نفت ایران باید به صفر برسد، غلط و نادرست است و ما نخواهیم گذاشت این تصمیم اجرایی و عملیاتی شود. آمریکاییها در ماههای آینده خواهند دید که ما صادرات نفت خود را ادامه میدهیم.
وی افزود: آنها ممکن است یک راه را بر ما ببندند اما خبر ندارد که شش راه دیگر وجود دارد. ما باید نفت خود را با قدرت صادر کنیم. البته متاسفانه برخی کشورها در برابر فشار آمریکا عقبنشینی میکنند و همین باعث شده آمریکا فشار خود را افزایش دهد. ملت ایران بارها در مقابل آمریکا ایستاده است و امروز هم در برابر این توطئه ایستادگی خواهیم کرد و این کار اتحاد دولت و ملت را میخواهد.
رییس جمهور گفت: شما بدانید هرجا ملت پشتیبان دولت نباشد، دولت ناموفق است. دولت توانش و قدرتش در سایه بازوان پرتوان شما و انگشتان ماهر شما در تولید است. هر چه تولید را بالا ببریم هم مردم ما در رفاه خواهند بود هم قدرت ما افزایش پیدا میکند.
روحانی در ادامه با اشاره به سیل اخیر در کشور گفت: ما در فروردین امسال با معضلی مواجه شدیم که در صدسال اخیر در کشور چنین معضلی نداشتیم و البته همزمان با نعمت خداداد هم مواجه شدیم. خداوند هم باران رحمتش را بر ما نازل کرد و امروز سدهای ما پر شده است و برخی سدها را نمیگذاریم پر شود تا با آب شدن برفها سدها تحمل کند. امسال سال نعمت خداوند برای ملت ایران است چرا که آب فروان در اختیار ما قرار داده است.
وی ادامه داد: البته سیلاب مشکلاتی را برای مردم ما به وجود آورده است. اداره همه این استانها با معضلاتی که داشتند کار آسانی نبود و من اینجا به وزرای مربوطه، وزیر صنعت، کشاورزی و کار خطاب میکنم و میگویم باید بازسازی همه مراکز تولیدی، بنگاههای تولیدی و گارگاههای تولیدی در مناطق سیلزده را در اولویت قرار دهیم.
روحانی ادامه داد: همه باید تلاش کنیم مردمی که در مناطق سیلزده بیکار شدند، دام، زمین کشاورزی، مرکز تولیدی و بنگاههای خود را از دست دادهاند هرچه سریعتر به شرایط قبل و یا حتی بهتر بازگردند.
وی با تاکید بر اینکه خسارات بسیار سنگین است، گفت: هنگامی که در خوزستان بودیم در جلسه شورای این استان و شورای حوادث غیرمترقبه مسئول جهاد کشاورزی استان گفت که ۱۵۰ هزار هکتار گندمزار زیر آب رفته است و مردم دچار مشکل شدهاند، این عدد بسیار بزرگ است.
رئیس قوه مجریه خاطرنشان کرد: پیشبینی ما این بود که امسال گندم برای صادرات خواهیم داشت، با این وجود و مشکلات پیش آمده به گفته وزیر کشاورزی امسال در گندم خودکفا خواهیم بود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: مبارزه و ایستادگی در برابر آمریکا جزو وظایف اصلی است و باتوجه به شرایط پیش آمده برخی از بنگاهها و مشاغل کارگری تغییر خواهد کرد.
رئیسجمهور تاکید کرد: وزارت کار باید برای این مهم برنامه داشته باشد و ۱۰ الی ۲۰ سال دیگر را برنامهریری کند.
وی ادامه داد: امروز در زمینه گردشگری فرصتهای بسیار زیادی داریم برای اینکه اشتغال را بالا ببریم.
روحانی با تاکید بر اینکه اولویت ما صادرات و تغییر مشاغل است تا بتوانیم از مشکلات عبور کنیم، افزود: باید بخش صادرات را مورد توجه قرار دهیم و کارگران ما احساس کنند در صادرات سهیم هستند.
وی درباره مسکن کارگری گفت: آقای وزیر در زمینه مسکن مطالبی گفتند که امیدوارکننده بود، کارگران باید خاطرشان جمع باشد امنیت در آینده دارند. کارگر باید بداند بعد از گذشت چندسال صاحب خانه است و کاملا مشهود است که کارگری که بعد از بازنشستگی صاحب خانه میشود با کارگری که مستاجر است تفاوت دارد.
رئیسجمهور گفت: بحث بعدی کارخانه و بنگاههای تولیدی است، اگر کارخانهای میخواهد تولید اضافه داشته باشد باید همه کاگران سهیم باشند کار با دستورالعمل به تنهایی پیش نمیرود. در مسیر تولید کارگر باید احساس کند اگر کیفیت جنس افزایش یافته و صادر میشود، سهمی در آن دارد.
وی ادامه داد: ما ابتدای سال میگوییم تورم چقدر است تا حقوق کارگر چقدر افزایش پیدا کند که کافی نیست. باید مشکلات کارگران کمتر باشد، فقط این حقوق نیست که ما میدهیم کارگر باید در سود هم سهیم باشد او هنگامی که میبیند این کالا صادر میشود و درآمدش بیشتر میشود، حتما تلاش میکند.
رئیسجمهور افزود: اینکه میگویید در دولت تدبیر و امید ۲۷ درصد مراکز تفریحی کارگران افزایش پیدا کرده جای امیدواری است و یا اینکه میزان تشکلها 1.6 درصد افزایش پیدا کرده است، موجب فخر است. یک کارگر که نمیتواند به تنهایی از حق خود دفاع کند و این تشکلها هستند که باید در برابر وزراتخانه و کارفرما بایستند.
وی تاکید کرد: دولت با همه توان و با همه امکانش در کنار شما کارگران است، هیچکس تردید ندارد که رشد، تولید، قدرت، مبارزه با دشمنان با کار، تولید و کارگران امکانپذیر است. از اشتغال روستایی باید استفاده کنیم. کمیته امداد با حمایت بانکها و اشتغال روستایی ۱۳۶ هزار شغل جدید به وجود آورده است.
روحانی ادامه داد: بانکها باید به صحنه بیایند، تولید و اشتغال بدون حضور بانکها امکانپذیر نیست. مراکز فنی و حرفهای باید گسترش پیدا کند، باید کاری کنیم که دانشآموز ما سال آخر دبیرستان یک حرفه یاد بگیرد دانشجوی ما باید کاری بلد باشد او که نمیتواند بنشیند تا استخدام شود.
وی در خاتمه گفت: انشاالله ما موفق خواهیم دشمن را به زانو در خواهیم آورد کارگران غیور، زنان و مردان و جوانان نخواهند گذاشت پیروز شود آمریکا را به حول و قوه الهی به زانو در خواهیم ـ